Gáza a Stát Israel opět horké téma. Mír a nebo ?

To že je  celosvětové napětí v globální ekonomice = politice  ukazují různé zprávy. Které se zakládají na  určité pravděpodobnosti. Chci jen podotknout že tohle není  (tvrzení) :0) ale určitá obava co nám Ženeva 2022 leden přinese.

Dnešní svět spěje a solidní žurnalistika by měla varovat že Ruská federace je odhodlána přejít od slov k činům.Je to dáno i polistopadovým vývojem mezi západem a východem po roce 1989. Komu není lhostejný mír a komu není jedno jak bude Evropa vypadat během několika let tak musí. Zbystřit. Nastavit uši jako rys ostrovid a spoléhat, že ještě zdraví rozum nevymřel.

Stát Israel se dnes dostal do presu dvou kamenů Jedním kamenem je ze strany Israele touha po míru a vzájemné spolupráci, což je hlavně dáno historickým vývojem. 

A druhým kamenem je Arabské obyvatelstvo bydlící v pásmu GAZA který Israel daroval OOP v domnění že bude mír a ?? Bohužel se tak nestalo a napětí se stupňuje skrz raketové útoky ze strany HAMASU což potvrzují i naše sdělovací prostředky hlavně CNNPrima...ČT ap.

Je víc než jasné že co se děje na Ukrajině bude mít přímý vliv i na Blízkém východě. Ať chceme nebo nechceme...

Secretary Blinken’s Call with the Bucharest Nine - United States Department of Statehttps://www.state.gov/secretary-blinkens-call-with-the-bucharest-nine/#.YdRg03fHGl8.twitt

Expert Warns Another War Between Israel, Gaza Could be Coming Soon | CBN Newshttp://www1.cbn.com/cbnnews/israel/2021/december/expert-warns-another-war-between-israel-gaza-could-be-coming-soon?utm_source=PANTHEON_STRIPPED&utm_medium=PANTHEON_STRIPPED&utm_campaign=PANTHEON_STRIPPED&utm_content=PANTHEON_STRIPPED&mot=045417&inid=ca28ff8b-2ad8-eb11-b823-005056af0da1prostřednictvím@CBNNews

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Frantisek Stanek | úterý 4.1.2022 16:03 | karma článku: 9,66 | přečteno: 226x