Chodorkovskij= vězeň svědomí, mr.Putina i mr.Medvěděva.2011

Každý stát má nějakého vězně, který sedí díky justičnímu omylu, politické šikaně. I vězeň Chodorovskij v Ruské federaci, sedí za to, že se postavil státní moci a podporoval opozici. Evropa mlčí, mlčí USA, tak o co jde že!! USA potřebují dostat vojenský materiál, přes uzemí Ruské federace, do Afghanistánu a Evropa,  zase potřebuje z Ruské federace suroviny. No a tak bych mohl pokračovat viz. China, Cuba ap. Lidský práva-nepráva, to je velká zábava.  Pěkně jsme si ukázali, že si tedy Ruská federace může s občanskými i lidskými právy dělat co chce. Ono je to o tom, něco za něco. My budeme držet hubu a vy si doma dělejte, co chcete.

Mr. Putin v Ruské federaci se zasloužil o stát, který díky prezidentskému systému, přímé demokracie, měl, má a bude mít. Jistě, co říct. Jeho zásluhou se byznys= mafie komunistické privatizace,  dostala do určité podřízenosti, vůči státu a ne naopak. To je v pořádku,  demokracie není dojná kráva.

 

Ale zde je zakopaný pes,  je nezbytně nutné si  uvědomit, že doba státní moci, bez právního a skutkového stavu, nemá šanci na úspěch. Není možné budovat vyspělou  demokracii, na základě vykonstruovaných, kriminalizovaných státních procesů. Mr. Putin předseda vlády Ruské federace usiluje o bohatý stát, včetně vyspělé demokracie a nebo ne!!! O co tedy usiluje.!!!

Ona demokracie není o tom, aby se politický protivník  kriminalizoval a když už je v kriminále, aby se následně vynořovaly, další vykonstruované procesy. A následně, další a další tresty, jako z hororu.

 

Sám dnešní prezident Ruské federace Medvěděv uznává, že bez změny  v ekonomice, ve smyslu, místo vývozu surovin přejít k hodnotnějšímu zpracování, je trvalou nutností. Dám malý příklad :- ))  Kolik stojí jeden kilogram vývozu surového železa a kolik bude cena jednoho kilogramu hodinek, taky ve vývozu, ale zhodnoceného o ty hodinky. O tohle šlo i mr. Chodorkovskému.

 

Pěkná, rovná  cesta k vyspělé technologii, cesta jak udělat z Ruské federace bohatý stát a ne jen nějakého  vývozce surovin. Myslím, že v bývalém NDR s. Putin viděl, jak surovinová základna socialismu, klesá v kolenou. A co následovalo???

Chodorkovskýj se nesklonil před mr. Putinem a neemigroval, jako ostatní byznysmeni z éry JELCINA. Tím dokázal i ukázal , že je mu vlast drahá a ne, že ne !!  To, že zůstal a podporoval opozici, nemůže být přece v právním státě důvodem k nesmyslnému dodatečnému trestu. A nebo je to, už tak daleko, že se Ruská federace bojí slova, jako se ho bál BREŽNĚV v  SSSR ??

Chodorkovskij musí být propuštěn,  je to politický vězeň, je to vězeň svědomí, předsedy vlády Ruské federace i prezidenta Ruské federace Medvěděva.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 27.12.2010 16:12 | karma článku: 10,13 | přečteno: 1160x