Chcešli mír = válku, chcešli válku měj modlářské náboženství. 2010

Náboženství vyrůstá z jednoho kořene a přesto se skrz něho vedou války po celá století. Dnes tomu není jinak. Demokracie si musí přiznat, že s náboženstvím musí spolupracovat, jinak dojde k apokalipse. Demokracie většinou zrušila staré feudální pořádky a nastoupila, jako nová sílá vůle lidu. Ovšem i to bylo jen jako a nová státní moc se naučila za polívku lid kupovat a tak demokracie se stala jen prodejnou slečnou. Kdo s kým a za kolik. Vyspělá demokracie s prvky duchovních morálních hodnot bude zárukou, že bude platit. Stát je lid a lid je stát. S plnými, univerzálními, občanskými i lidskými právy, pokud možno nekrácenými  zákonem. 

Staré struktury19-20 století , jako je OSN, NATO, OBSE, EU jsou páteří demokracie, která potřebuje reformu, jako koza drbání. Žádná z  těchto struktur, již neplní to, co ji bylo dáno do vínku. Státy plodí různá překvapení, která jsou v rozporu s jejich kulturou, morálkou. Ta to smutná pravda,  je vidět hlavně v Africe, která je sice bohatá na zdroje surovin, ale  přesto je tam hlad, bída, genocida,negramotnost, islám a křesťanství věčně v boji.

Blízký východ se  zase  potýká mezi šíity a sunnity vyznávající  islám a  Judaismem ( Izraelismem) a mezi tím různé formy, ortodoxní, ultraortodoxní,  reformní, konzervativní, progresivní , což znamená zase jen jeden základ  téhož.

Evropa má multi- kulti křesťanství a různé protestantské církve ke katolické církvi, opět zase jen jeden základ téhož. Islám v Evropě je sám o sobě  dostatečně připraven, ovládnout okolí, protože se  islám  neptá, ale  hned si vezme, co je jeho. A jeho je  to, na co noha muslima vstoupila.

USA mají evangelikány, protestanty, babtisty a islám. Základem tedy kultur je náboženství a to samo o sobě nese po celá staletí touhu ovládnout ty druhé. Lépe řečeno ohněm a mečem je obrátit k obrazu svému, buď po dobrém a nebo po zlém. To, že se to děje po zlém svědčí o úpadku kultury a morálky. Žádný stát ani světová říše netrvala tak dlouho, jako ŘÍMSKÁ říše. Její trvání a její rozpad (700 před a 400 po LP) se stal dlouhodobou záležitostí a to jen proto, že ŘÍM nechával autonomii v náboženských rituálech a dbal jen  na dodávky všeho druhu do ŘÍMA. To končí nástupem státní církevní moci Říma= křesťanstvím a jeho násilným zavlečením mezi národy. To se jistě JHVH nemohlo líbyt.

 

Vždyť TÓRA je královstvím MÍRU. To ho míru, který svět tolik hledá přes mírovou holubici, ale světe div se nenalézá a nikdy nenalezne. Proč??? Protože státy a národy žijí v době pohanů a modlářů. Boha hledají jen když je jim úzko a mají strach o svůj život. Takový přístup k bohu je nedostatečný, slabý a ponižující. Všechny církve a náboženské spolky mají základ z jednoho a téhož samého boha (JHVH) a přesto každá církev nese vlastní odpovědnost za výklad  a nenásilné, pokojné řešení bez válek s ohledem na jeden základ, jednu podstatu.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 13.12.2010 11:19 | karma článku: 6,55 | přečteno: 736x