Černá ekonomika,personální agentury=Mafie ta přežije.2011

Personální práce se přesunula z vlastních podniků, firem na pracovní agentury, které zásobují naše podniky, firmy= zaměstnanci. Někdy je to až nepochopitelné, jak stát se nechá podojit vlastními zákony. Náš stát má dost přijmů, a proto nemusí vůbec zvyšovat daně všeho druhu. Daně zvyšuje, jen neschopný stát, většinou sociálně zaměřený. Stát má tedy dost velký přijem, ale neumí s tím hospodařit a hlavně musí přejít na jiný systém plateb z průběžného z danění v měsíčním výběru,  na individuální pojištění s vlastním účtem a zárukou státu, na  kapitalizaci těchto účtů.

Pracovní agentury, či chcete-li personální byznys v našem státě nemá chybu. Mafie a to hlavně z Ruské federace ovládla pracovní trh s lidskými zdroji a rozhoduje o tom, kdo bude zaměstnán a kdo bude propuštěn (osobní zkušenost). Stát a jeho systém výběru daní je na tom, tak dobře v platbách za zaměstnance he he he he, že ani nezaznamenává žádný podíl plateb pracujících v rámci pracovních agentur (daně+ zdravotní a sociální daně). Když vezmu v úvahu i mezistátní smlouvy o zamezení dvojího zdanění , tak mně vychází bezvadná černá ekonomika, která škodí státu a zaměstnanosti vlastním občanům (otrokům). Pracovní agentury preferují hlavně rusko-mluvící občany, kteří zde pracují na povolení (i za to se platí) i bez povolení s tichým razítkem.

 

Tento ŠVARC SYSTÉM  na trhu práce je podporován státem. Proč?? Když je zde 500 000  8.7%  otroků Bohémia.cz občanů, bez práce a nebo s náběhem, velmi brzkého propuštění a nahrazení lidmi z pracovních, personálních agentur.

Jednoduchá kalkulace: ( celkové náklady na  otroka12000 Kč pro MAFIÁNA i FIRMU = státu by firma, bez mafiána musela vykázat 23 000 Kč, ale z té sumy, taky uhradit státu, co mu patří. Daň ze mzdy a daň (zdravotní + sociální).  

 

Firma zaměstná lidi z pracovní (personální) agentury  bratru za dolar na hodinu, který dostane ten otrok. Dolar dostane majitel firmy (provize) he he he (firma neplatí daně= zdravotní sociální ani daně ze mzdy), protože zaměstnává, ty otroky přes pracovní agenturu. A dva až tři  i více dolarů zůstane, byznys zisk MAFIÁNOVI. Mafián doma nic neplatí (zákon o zamezení dvojího zdanění)!!! Kdo to kontroluje????

 Suma, sumárum náklad na hodinu práce otroka je  5 dolarů. A jaká je výhoda pro oba, jak pro pracovní agenturu, tak i pro MAFIÁNÁ???? Odpověď je smutná!! Stát nedostane ani korunu. Mafián i firma vydělají. EHM.

 

Naše vyčuraná  firma to má za celý náklad, který si odečte od výdělku (základu daně) a neplatí, ty zdrcující velké odvody (daně ze mzdy a daně zdravotní a sociální) a odpadají ji starosti s lidmi (otroky). Jak by řekl básník!!  Trochu poezie:

(,,Mafián má byznys a stát  z toho nemá nic. Jen státní úředník, firma a mafián, má čím dál víc.“)

Jen by mně zajímalo a nejen mně, kolik těchto firem, zde ve státě prosperuje, kolik zaměstnávají otroků a o kolik,  tedy stát vybere měně peněz z neodvedených daní ze mzdy, a daní ze zdravotně-sociálního výměru v % .  Možná že jsou to desítky miliard, které zde chybějí ve státním rozpočtu. No a mafián v dolarech  zisk přemění v legální byznys, properou se špinavý prachy z drog a z válek. A chudý  sociální stát, bude zase křičet, jak proti korupci a byznysu. Ať žije MAFIE A BYZNYS. EHM!!

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | čtvrtek 6.1.2011 12:13 | karma článku: 11,47 | přečteno: 1171x