Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

17. 5. 2009 3:08
Je dobře, že Němci byli odsunuti.

Jedinou reálnou alternativou bylo odevzání našeho pohraničí Německu a to by byla škoda, to by byla pošlapána naše práva. Odsun prosazoval hlavně prozápadní odboj, ne komunisti, ne Sovětský svaz.

Znárodnění je naprosto legitimní požadavek, měly ho v programu všechny naše strany a hojně se znárodňovalo i v celé Evropě. Voliči to totiž chtěli.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

17. 5. 2009 9:29
Re: Je dobře, že Němci byli odsunuti.

Zdravím, jedinou alternativou by   bylo se postavit k národním menšinám při vzniku Státu Bohemia roku 1918 čelem a  uspořádat buď spolek států a nebo federaci  s převažující národnostní menšinou jako projev národů na sebeurčení to by otupilo nacionální socialismu a vznik NSDAP. Dnes socialistická EU, která nemá jinou alternativu než ten socialismus -neokomunismus znemožnit a jednou provždy zakázat na věčný časy jako podboubí genocidy a zla. Stanek(Fanuel);-DR^;-)EU

0 0
možnosti
JW

georges

16. 5. 2009 21:02
Pro Petrph

Nesmíte vycházet ze lží a překrucovaných pravd.Hranice neexistujícího československého národa byly vytyčeny dohodou po 1WW ve Verseiles.Nebyly jsme bráni za vítězný národ-platili jsme po Německu druhé největší reparace.Beneš tam lhal o množství příslušníků jednotlivých národností.Přislíbili jsme hráz proti bolševismu,ve 30.letech se Beneš paktoval se Stalinem více než Němci.Přislíbili jsme zvládnout národnostní politiku-byla horší než v RU.Práva zaručena, praxe naprosto odlišná.Přečtěte si senátní a parlamentní interpelace z první republiky.Beneš podepsal Mnichov týden dopředu-vrátili mu to,co nesplnil.Zatímco Henlein objížděl Anglii s konkrétními fakty o utlačování národa,co dělal náš Jan Masaryk?Popíjel na večírcích.Mám konkrétní doklady o vystěhování 180 sud. antifašistů v r.45. z našeho města.Dokonce i že to vyneslo 3,5 kg zlata a 120 kg stříbra,akcie atd.A to jim vydali doklad,že byli antifašisty.

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 5. 2009 3:17
Re: Pro Petrph

Beneš o národnostech nelhal, v českých zemích Němci opravdu tvořili menšinu.

Národnostní politika byla dobrá, problém byl v sociální politice.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 5. 2009 18:35
Takže abychom snad restituovali:

zábory z rozhodnutí Ferdinanda II (Bílá Hora) a Ferdinanda III,  Marie Terezie a Josefa II (církevní stavby a majetek) či vámi vychvalovaných zákonů z 20. let 20. století (parcelace velkostatků). 

Ne? A proč ne?

Jo - ještě by nám měli Švédové vrátit sbírky Rudolfa II, ukořistěné za Třicetileté války.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

16. 5. 2009 19:23
Re: Takže abychom snad restituovali:

Zdravím,

doložte právní nárok nástupnických států po království Bohemia.cz  a jejich právní žalobu na vrácení tak jako to dělá např. Čína a další. Nikdo to neudělal to radši koupí Gripeny. Každý se se stavem smířil z různých důvodů. Na rozdíl od krajanského združení Sudetoněmeckého , které o odsunu vyslovilo nesouhlas a tím pádem vznikl nárok na řádné projednání před mezinárodním soudem. Nejde jen o Německé spolubratry v jednom státě ale i o Maďarsko  a její národnost i s jejím právním nárokem na Horní Uhry. To my jsme nikdy jako čehůni neudělali. Stanek (Fanuel);-DR^;-D 

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

16. 5. 2009 18:29
Ošemetná právní síla

S Vaší právní sílou umožňující vyžadovat zrušení Benešových dekretů jděte do háje, protože stejně dobře a oprávněně můžete vyžadovat svévolně cokoliv, třeba aby nám byli vrácení voli zasílaní knížetem sv.Václavem.   8-o

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 5. 2009 18:35
Re: Ošemetná právní síla

;-D;-D;-D R^

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 5. 2009 17:24
Právě naopak

O čem pak asi přemýšlel pan prezident Bebeš a v co doufal od onoho neblahého dne 29. září 1938, kdy byla Čechům vnucena Mnichovská dohoda? O tom, že až skončí válka, tak se republika vkřísí na stejných základech, tedy i se silnou německou menšinou, která ač zde měla zajištěna plná občanská práva, zasloužila se o rozbití republiky? Jestlipak jeho, či zahraniční státníky  s nimiž jednal(a jejiž státy byly v ohronžení Německem a jejichž vojáci umírali na frontě) napadlo, že by bylo vhodné situaci po válce řešit uvážilivě, v duchu všech zásad demokracie, a to zejména na plná občanská práva Němců , a by mohli za dalších 10-20 let vyvolat již třetí válku? A nebo naopak se tito politici snažili dohodnout na společném řešení, které by eliminovalo ohniska napětí  - mezi která patřily právě silné německé destabilizující  menšiny v evropských státech???

0 0
možnosti
FS

Fanuel

16. 5. 2009 18:51
Re: Právě naopak

Zdravím, měl bojovat a ne utéct před národem a svědomím. Námitka, že by jsme dostali do čuni neobstojí národ se má bránit nebylo 12. století a Hitler zkoušel kam až může jít. Nový antisemita a antisionista Andmedžhadín ta podoba historická jó nepoučili jsme se vládce muslimského práva šária. Za Hitlera velký muftí Jeruzalema to víte ne??  Jugoslávie se postavila NATO a úspěšně se bránila tak , že to jde. NATO bylo asi třikrát silnější než Hitler. Kdyby nenastoupily USA tak jsou Jugoslávci před Vídní.  Stanek (Fanuel);-DEU;-)

0 0
možnosti
RP

kikulin

16. 5. 2009 14:55
Frantisku!

Opravte si Benešovy dekrety. Máte tam měkké "i"! Opravte rovněž spoustu dalších chyb, ne již tak výrazných.

0 0
možnosti