Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

Nic se nevybojovalo??? Já myslím, že např. v poslední světové válce nám vojáci vybojovali to, že naši rodiče nebo prarodiče neskončili ve vyhlazovacích táborech, protože kdyby se nebojovalo, tak dnes pravděpodobně žijete (ne spíše nežijete) ve velkoněmecké fašistické říši. A dalo by se asi pokračovat, že? Vždy se najde psychopat co rozpoutá válku a vždy je potřeba bojovat aby lidstvo neskončilo v pekle.

1 0
možnosti
Foto

Jen jste potvrdil moje slova. Nic se nevybojovalo. To o cem mluvite vy, je jen velmi maly posun k dalsim bojum.. Kdyby boje skoncily uplne, pak by se vybojoval trvaly mir. Teprve pak by se neco vybojovalo. Ale ja vim, je to jen takove filozoficke povidani  o nesmrtelnosti chrousta..

0 0
možnosti
ZW

V Evropě se velké konflikty opakuji v cyklu dvaceti až třiceti let, s jen několika málo výjimkami. Kdysi na škole jsme si dali tu práci a vystopovali jsme to až někam do osmého století, pak je pauza daná chybějícími záznamy, ale podobný cyklus se dá vystopovat i z období Římské říše. To je tak zajímavý úkaz, že nemůže být náhodný, spíše bude souviset se střídáním generací nebo podobným jevem.

Rád bych se považoval za člověka, který prožil dobu, kdy se tento staletí až tisíciletí trvající kolotoč válek zastaví, ale tomu zkrátka nevěřím. Lidé se nikdy v dějinách nepoučili ze svých chyb, pochybuji, že by se to povedlo zrovna naší generaci.

1 0
možnosti
JP

Je mi líto vašeho pohledu na svět! Já stále věřím, že je jiný. Možná se pletu, ale stále je ve mně naděje a optimismus pro tenhle svět.

0 0
možnosti

Kéž by jste měl pravdu.

1 0
možnosti
RA

Karma R^ :-) pokud máte čas mrkněte na Duši K s PhDr. Emilem Pálešem, to sedí k Vašemu tématu :-)

0 0
možnosti
SN

:-)  Dobrá filosofická úvaha o našem bytí, či nebytí.  Koho to dnes zajímá? Několik desítek, možná stovek lidí a miliony jejich zblbnutý přisluhovačů, kteří sbírají drobty z jejich stolů jsou hnány jedinou touhou! Být bohatí, bohatší a nejbohatší. Že za jejich politikou zůstávají miliony zbídačených lidí a mrtvých je pro ně nepodstatné. Nad takové malichernosti jsou povzneseni. Dnes se všechno zdůvodní!  I to co se příčí zdravému rozumu. Diskuse pod články jsou toho zářným příkladem . Pro Vás Franku : R^R^R^

5 1
možnosti
PBR

Zdravím Vás Franku. Říkal jste, že nemáte o čem psát..a pak se vytasíte s takovouto parádou;-). Mám k tomu jen jednu svou malou poznámku. Týká se Vaší řečnické otázky, kterou jste si položil. Odporní..Myslím si, že je naší morální povinností říkat odporným lidem, že jsou odporní. A nemám na mysli vizáž:-). Jinak samo, že karmaR^

4 1
možnosti
Foto

Tohle, tohle me napdlo a zachode, ...kdyz jsem ho cistil, aby bylo jasno. Dik priteliR^

0 0
možnosti
PB

.... dějiny lidstva jsou od rodového zřízení dějinami válek, tudíž nepředpokládám, že by se na tom v blízké budoucnosti něco podstatného změnilo. Když pominu střety "o přežití" pak vždy v čele ozbrojenců, později armád a vojsk, stál "vůdce", který svůj kmen či národ motivoval k boji. Motivoval jej svoji politikou, společenským zřízením, náboženstvím, ideologií a vizí o jedinečnosti daného národa, který musí vyhubit (popř. podmanit si, či ovládnout) všechny "Barbary" ! Obyčejní lidé nikdy válku nerozpoutají,- však můžeme se spolehnout, tak, jako v minulosti, že to budou zase a jenom "kmenoví náčelníci,vládci, králové, vůdci, politici a státníci", kterým pach krve nesmírně voní !

4 0
možnosti
JR

Jak byli Němci slušní a pracovití a jak se z nich stala ve druhé světové válce zvířata? Pracovití lidé mohou být nebezpeční, což může vypadat jako paradox ale proč pracují ? Kvůli své důležitosti, dětem, rodině, kvůli penězům, moci a významu...a pak začnou bojovat mezi sebou...přijdou nepokoje, válka......

1 0
možnosti
Foto

Dost smutný, ale velice pravdivý a dobře popsaný stav veci R^

9 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.