Trump - kašpárek, bavič, populista, nevolitelný blb

Tak nějak se o něm mluví, alespoň v Česku a to na všech známých i neznámých servrech. Na face book se mi dostávají informace které bych jinak nepostřehl, kdybych nepřijal nové přátele a neotevřel tím dveře k více informacím.

Je jisté, že Trump je zatím takový „neprezidentský“. I mně připadá někdy divný, ale s tím, že sleduji US televizní kanály denně si jej začínám více vážit a s tím je spojeno i to, že mu osobně začínám věřit. Nechci však dopadnout jak jsem dopadl s volbou českého prezidenta, kdy Zeman byl pro mne kdysi rovněž nevolitelný. Dnes se potvrzují jeho slova o dolních deseti milionech a moje obavy se proměnily v páru nad hrncem. Jeho oblíbenost stoupá do rozměrů, kterým bych určtě po jeho zvolení nevěřil.

Trump však je silný kandidát a začínají to uznávat ne jen americká media, ale i jeho strana republikánů. Zatím se však nevzdávají svých úvah se ho nějak zbavit, ale jisté hlasy tvrdí, že pokud se něco nestane převratného mezi dneškem a příštím úterkem, už ho nikdo nezastaví. Úterý 1. března se konají další primárky a to hned v několika státech zajednou a pokud Trump vyhraje ve většině z nich, mají ti ostatní vymalováno.

Moc bych se k němu nevyjadřoval, ale když se vyjadřují jiní s takovým otevřeným pohrdáním a posměchem, tak mám pocit, že je třeba hodit na přetřes i něco pozitivního. Samozřejmě že Trump bude mít odpůrce, jelikož zájmy republikánů jsou a budou spočívat ve zvolení „svého muže“, tedy muže oddanému zaběhanému systému. Marco Rubio se jim hodí a to ne jen že je to chytrý chlap, ale je mladý. A mladý proutek se lépe ohýbá. Ano na prezidenta je přece jen mladý, ovšem co na tom záleží? Bude mít starší poradce  a ti ho potlačí tím správným „republikánským“ směrem. Nehledě na to, že se v Americe stává trandem pohledný prezident. Takovému obrazu jistě neodpovídá demokrat Sanders. To musí každý uznat. A Trump jak vypadá dnes, no asi také ne.

V celé té Trumpově aféře s prezidentsvím vidím odraz společnosti. Američané jsou nakonec utlačovaní už po léta jejich mocnými a říct svůj názor otevřeně je nepřípustné. Čili věci se mají tak, že politická korektnost už dávno zvítězila. Tam to vlastně začalo. A dnes vidíte kam to došlo. V Česku se už nesmí ani napsát článek s úplně otevřeným názorem. Budete zdiskreditováni nebo dokonce vás udají. V Americe je to stejné, vlastně horší. Lidé si zvykli živit nefachčenky, zvykli si že government dává přednost v zaměstnávaní menšin, vyplácí miliony těm, kteří jsou přisátí na sóciální cecík a nikdy ho nevyplivnou z huby. Korupce tam kvete tak, že to nemá obdoby, ovšem mají to lépe propracované. Je těžké někomu něco dokázat a tak prostý lid se cítí po právu poškozen. Najednou přišel někdo, kdo řekne na plnou hubu to, co jiní by rádi vykřikli nahlas, ale bojí se. A proto vítězí a vítězí kupodivu i mezi Hispánci, kterým jasně řekl, že postaví zeď mezi Mexikem a USA kde ani myš neproleze. Přesto zvítězil v Nevadě, kde žije většina Mexičanů navzdory tomu, že Rubio  je původem Kubánec a Cruz má rovněž nějaký hispánský původ. Tak to už něco znamená.

Tohle je můj pouze druhý článek o Trumpovi. Vím, že hodně lidí to nezajímá, ale jak se věci na této zeměkouli mají, možná by neuškodilo se o to zajímat, neboť změna v USA může eskalovat a dej bože i celý svět se časem může změnit, doufám k lepšímu. Trump je úspěšný podnikatel. Je tvrdý vyjednavač a dovede stáhnout davy na svoji stranu. A  dovede vydělat peníze, takže proč by nevyděll i pro vlastní zem? Otázka pak zbývá zda nepropadne té zaběhané, prolhané politice a nakonec Amíci zapláčou nad výdělkem. Ale nezkusit ho by byla dost velká chyba. Už dost těch tlučhub a slibovačů. To už lidé znají, přejedlo se jim to. Takže Trump může být příjemná změna pokud zůstane Trumpem.

 Není to dlouho co jsme se v mém minulém článku vyjádřil, že si ho nedovedu představit prezidentem. Stále mi to hlavou vrtá zda ano, nebo ne. Stále mi něco vadí, ale výhody vidím a mohu potvrdit, že se mi ten chlap začíná zamlouvat víc a víc. Takže uvidíme, řekl slepý a šlápnul...do kuřince.

 

Frank Krejčí

Autor: Frank Krejčí | čtvrtek 25.2.2016 9:35 | karma článku: 33,12 | přečteno: 1159x