Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Me to pripada, ze pletete 2 tema dohromady. Jedna vec je jakasi statistika z USA, ktera nema ze zbytkem clanku nic spolecneho. To, kolik % vydelku se deli mezi kolik % lidi je uplne zcestne a vytrzene z kontextu fungovani ekonomiky v USA.

K druhe casti muzu napsat jen jedno. To, ze nekdo pronajima byt ciganum a kasiruje za to od statu, nebo ze cigani dostavaji davky atd. atd. neni chyba tech lidi, kteri pouze vyuzivaji moznosti, ktere jsou. Je to chyba systemu a nastaveni pravidel, ktera maji bohuzel trhliny a takoveto chovani podporuji. Jakekoliv dotace ci prerozdelovani prostredku vede k tomu, ze se nekdo nabali na ukor druhych. Stat by tu mel byt predevsim od toho, aby nastavil vsem stejne podminky na to, aby mel kazdy stejne podminky postarat se sam o sebe. Ale realita je naopak takova, ze politici, kteri by si v soukromem sektoru nevydelali ani na chleba se soli, tvori pravidla, ktera selsky rozum nepobere a ktera obohati par vyvolenych a "chudym" jeste vice sebere (zelena elektrina, dotace na zateplovani domu apod.). A zadny politik nebude chtit zrusit neco, z cehoz ma prijem, spis bude vymyslet dalsi a dalsi dotovane projekty, jen aby se cast prerozdelovanych penez mohla ztracet.

1 1
možnosti
JL

Pane Krejci, uznavajice vas jako chytreho cloveka, prosim uz nikdy nepiste sve poznatky o zemi, kde jste nebyl a nic jste v te zemi neprozil. Nedelejte zavery z jednoho clanku. Mohu vam popsat mnoho pribehu obcanu v USA, kteri nejsou v te vasi 10% skupine. To mluvim o obcanech narozenych v CR a odesli z republiky pro ruzne osobni problemy. Maji se dobre! Pane Krejci, jsem jeden z nich! Zacal jsem s 20 dolary a rodinou se dvema detmi. Dnes jsem v duchodu (13ty rok) a dovolim si prozit v CR 5 mesicu kazdy rok. To, co jsem vybudoval s manzelkou, hovori za nas. Dale nebudu vice vam oponovat. Proberte si to sam.

1 3
možnosti
Foto

Slava patri vam, o tom nepochybuji, jen jsem nepochopil o jake zemi mluvite, kde jsem nebyl. O USA nebo o Ceske republice?

0 0
možnosti
BT

ano prostý člověk se bojí ozvat, pokud nemá strach se ozvat není to prostý člověk a pokud se týká bohatství je na to už tisíciletí krásný citát: "

je známkou slabého ducha neumět snést bohatství."  Seneca

0 0
možnosti
AK

A pridam jeste jeden: Bohatství je pro moudrého sluhou, pro hloupého pánem ;-)

0 0
možnosti
Foto

Nedokázal jsem to dočíst až do úplného konce ... už jen ten začátek o 10% v USA, jak jsou nechutně bohatí, jak soustředí moc do svých rukou a jak ovládají celou Ameriku ... číší z Vás jediná a naprosto jasná emoce: závist ... KDOKOLIV z nás může být taky tak nechutně bohatý nebo mocný, úplně každý z nás na to má !!! Je to pouze o tom, kolik síly a odvahy do toho dáme, kolik času tomu věnujeme a jak moc nám na tom bude záležet ... chcete jim vyčítat, že byli drzejší nebo odvážnější nebo prostě lepší než ostatní a povedlo se jim dosáhnout velkého úspěchu? Klidně ... ale uvědomte si, že ta cesta nahoru byla opravdu trnitá a je to odměna za dobře odvedenou práci ... a nezapomínejte, že tito lidé, kteří podnikají a snaží se být v životě úspěšní, potřebují k tomu spolupracovníky a zaměstnance, tedy dávají lidem, kteří si tuto cestu nezvolili, práci a možnost se v životě uplatnit ... kdo jiný dá lidem práci? Stát? Ano - a stát živí všichni, co odvádějí daně, tedy ve velké většině - ať se tomu někomu líbí nebo ne - daně od bohatých lidí ... závěr je doufám jasný ... jediné, v čem s Vámi souhlasím je to, že tyto vybrané peníze jdou úplně špatným směrem a celý státní aparát je zcela špatně postavený ... o rasismu se vyjadřovat nebudu, mám na to docela radikální názor díky osobním zkušenostem ... přeji hezký zbytek dne !

5 2
možnosti
Foto

Velkým firmám se zvětšil roční obrat ... k čemu slouží tato informace? Vidím tam jen spoustu rostoucích čísel a vůbec nevím, jak to souvisí s mým příspěvkem ...

0 1
možnosti
FK

Paneboze :-( docetl jsem jen k vasemu tridnimu boji, o cikanech jsem uz necetl. Tohle je fakt hruza. Cloveka, ktery ma takhle zvrhle mysleni jsem v realu jeste nepotkal.

0 2
možnosti
Foto

Většina když nesouhlasí, tak mlčí. Pak je menšina, která taky nesouhlasí, ale všechno chválí, protože tak to má být, tak je to správné. Takoví mají klid na duši protože plují s proudem. Pak jsou ti, kteří do toho tepou, jako autor. Za Hitlera je čekal koncentrák, za socialismu je čekaly existenční potíže a nyní smazání blogu.

0 0
možnosti
PP

Ale zapomínáte, že zákony, podle kterých se děje něco špatného, vyhlašují a schvalují námi demokraticky zvolení poslanci, ne nějaký stát, stát jsou přece občané=voliči. Proč lidé volí takové poslance? Protože většině takový systém vyhovuje, něco brát na úkor druhých, těch schopnějších. Tedy se smiřte s tím, že demokratická většina si to tak přeje a tak i volí poslance. Řešení máte dvojí, přesvědčit tu většinu (ale kapři si rybník nevypustí) či se odstěhovat do jiného státu, jak to často dělají ti úspěsnější.

0 0
možnosti
PK

Jen drobné poznámky. Dle mého názoru nelze zaměnovat trmíny 'úspěšnější' a 'schopnější'. Řekl bych, že úspěšnější není automaticky schopnější. Dále pak reakce na 'Proč volí takové poslance?' To je přeci jasné, jiní poslanci nejsou. Pokud se obecně nezlepčí morálka vždy budou zastupitelé hledět aby měla plná koryta při svých hostinách a pokud zbudou, budou ohlodané kosti házet tu vpravo tu vlevo podle politické orientace.

2 0
možnosti
VM

Článku nelze nic vytknout, protože je to pravda. O důležitých věcech se mlčí. Úspěšní a podnikaví bohatnou. A tak je to správné. Jenomže u nás bohatnou i vyčůraní a to správné není. Podle odhadů politici ročně prokorumpují cca 100 miliard, tedy schodek rozpočtu. A kradou ze státního, tedy ze společného, tedy do to zaplatí, zase jenom ti poctiví co dělají a platí daně. A pak na scénu dávno před volbami přijde nějaký Okamura a začne mimo jiné hlásat, že ti, co to nakradli by to měli vrátit. A dotáhne to až na kandidaturu do voleb. A všichni potrefení a jejich poskoci se ho snaží všemožně zdiskreditovat, protože co kdyby museli vrátit to, co bez jakékoli zásluhy nakradli. A nedej bože aby měli do budoucna mít nějakou hmotnou odpovědnost. Tak to u nás funguje a je na nás, jak se u voleb rozhodneme. Zda zvolíme nějakou z polistopadových vládních stran či jejich klonů, dál budeme podporovat korupci, držet hubu a platit a necháme si kálet na hlavu, a nebo jestli tu hlavu vzpřímíme a zvolíme konečně někoho jiného, odpovědného, který se té odpovědnosti nebojí a je ochoten ji uzákonit a třeba tím snížit státní chodek o oněch rozkradených 100 miliard ročně.

7 1
možnosti
Foto

Obecně platí pravidlo 80/20. Tzn. 20% vaší práce vám zajistí 80% kýženého efektu.

    Co z toho plyne? ....

    .....

    Ozvat se je určitě důležité. Ale ještě důležitější je ochota k reálné životní změně.

2 0
možnosti
Foto

Zjišťuji pane autore, že s Vámi ve Vašich článcích stále více souhlasím.

Svoje články máte promyšlené a dobře vyargumentované.

Protože nejdete s mainstreamem, tak Vás zde oponenti nálepkují, že jste komunistou, i když jejich odpovědi neobsahují žádné protiargumenty.

Pro Vás karma R^

11 0
možnosti
Foto

A toho titulu "komunista" se mnoho lidi boji. Kdyby me lide skutecne znali, tak by se smali svym napadu, nebot ja a komunisti je od sebe asi tak daleko, jako Indie od Aljasky, tedy kdyz to veznete smerem na zapad od Indie, ze jo. Takze lide jen predpokladaji, a ja nikdy nevysvetluji. Vam dekuji za souhlas, jsem rad ze mohu sem tam nekoho potesit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.