Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Je nesmysl se ptát se co bylo před velkým třeskem. Před třeskem neexistoval ani čas a prostor. Neexistovaly fyzikální zákony , tudíž není co poměřovat ve smyslu prostoru a času.

0 0
možnosti
DT

R^ rozhodně pokračujute, já osobně se moc těším

K tomu vzniku vesmíru - on žádný z těch jevů nedává smysl v momentě, kdy posuzujeme čas a prostor odděleně. Když ale vezmete v úvahu, že by oba termíny mohly fungovat propojeně - najednou začne být všechno možné a logické. I vesmír, ukotvený jako lokální odchylka do něčeho většího, kde časoprostor neexistuje. Bůh klidně může být částí toho "něčeho", a jednoho dne ho možná vědci i vypočítají.

Kdo bude mít potom větší problém - ateisté nebo věřící? Oba tábory se budou asi cítit být potvrzeni.

3 0
možnosti
JP

J17o77s46e97f 70P52o78t81r

20. 4. 2014 12:21

Pane Franku, ve svém blogu máte několik nepřesností.

Především, český národ je hluboce věřící. Zkuste si udělat průzkum a zjistíte, že silá většina lidí u nás věří, a to na : esoteriku, převtělování duší, hmotně jemné vibrace, čínskou medicinu, jógu, karmu, černá kočka přes cestu ......,

Když nás chcete poučovat, měl jste si již tohoto fenoménu všimnout. Člověk je prostě duševní bytost a pokud se třeba silou eliminuje oficiální idea, lidé si vytvoří vlastní.

Velký třesk je tisíckrát pravděpodobnější jako dílo Konstruktéra, než výsledek slepé Náhody, stejně tak víra na multivesmír je stejná, jako věřit na jemně hmotné vibrace, protože to nelze dokázat. Fyzika jako fundamentální věda za posledních 70 let nepřišla s žádnou novou  základní  teorií, kromě Velkéího třesku a zjištění, že fyzikální konstanty, která na základě fyzikálních entit zajišťují  fungování vesmíru, jsou neuvěřitelně a nepravděpodobně jemně vyladělé.

Velice poučný v tomto směru byl včerejší Hyde park s L. Kraussem, jedním ze tři světových ateistických gurů (doufám, že jste to také sledoval, vzhledem k tomu poučování). Profesor Krauss jako vědec se ptá pouze jak, nikdy se neptá proč, na otázky proč odmítá odpovídat, s tím, že je to stejný nesmysl jako říkat, že žárlivost je barevná.

0 0
možnosti
Foto

Pane Potre, český národ bude věřit tomu, co mu kdo nakuká.

Tím se neliší od jiných národů.

O to víc lidé věří podobným věcem, čím víc jsou sami existenčně - jako individuum nebo jako národ - ve srabu či jsou do něj uvrženi.

To je zákonitost, víme? ;-)

2 0
možnosti
Foto

J43a58n98a 29M31a88j12o43v77á

20. 4. 2014 11:54

nenechte se odradit, pustte z hlavy karmu.. a piste dál :-), budu se těšit.

3 0
možnosti
Foto

Na karmu musim zapomenout to uz vidim na te dnesni, ale mam toho hodne na srdci, pokusim se dat na vas. Je mile vedet, ze moji oblibeni, spise moje oblibene to rady ctou.;-D

0 0
možnosti
ŠS

Kdo má větší problém?? Ateista připustit vznik všeho Bohem, nebo věříci akceptovat teorii Velkého třesku? A teoreticky... potvrzení nebo nepotvrzení Bible, komu udělá víc vrásek na čele? Taky jenom otazky.

1 0
možnosti
Foto

Napiste o tom clanek.;-D

1 0
možnosti
Foto

Dekuji diskuterum zajednou, nema cenu praskat , dekuji, dekuji a dekui. Negativni, pozitivni nazory, vse ma vyznam a ja ziskam duvod pokracovat, nebo ne. Vesmir je zajimavy, nikdy jsem o nem neposal, ale touto formou se to da. Nepopiram nic, nevnucuji nic, jen konstatuji a nebo se udivuji a obdivuji. A proc? Protoze vim, ze nic nevim.:-)

0 0
možnosti
PK

On se každý musí rozhodnout sám, jestli věřit Božímu slovu, nebo nějakým báchorkám o velkých třescích a multivesmírech. K tomu máme tu svobodnou vůli :-)

0 0
možnosti
LV

Einstein said.He was talking about a constellation, a little galaxy, it was, out in the constellation. He said, "If a man started through space, traveling at a speed of light..A hundred and eighty-six thousand miles per second. "It would  take him a hundred and fifty million light years to get there." He found Eternity. Then said, "To come back, it would take him another hundred and fifty million years, which would be three hundred million years. And the space, that he was gone from the earth, would only be fifty years." There you are, broke into Eternity! The greatness of God, when He made the whole solar system! Přeji hezký den.:-)

0 0
možnosti
LV

Einstein proved that if two forces are coming fast enough, they could pass right through each other and never, never bother each other. If two cars were coming down the road, and they were both going at the terrific speed, faster than sound, just billions of miles per second, they'd probably pass right through each other without hurting one another at all.

He proved that. By forces striking together. We are such earthbound people till about all we think about and can think about is always time and space and.  We can think of fifty miles an hour, hundred miles an hour, two thousand miles an hour, or ten thousand miles an hour; that don't even start when we think of eternity. How fast.Jesus, after He had been glorified, and received His glorified body, raised up from the dead, and had ascended on high to the Father, come back in a few seconds later and with such terrific speed, till He come right in before His disciples through a wall and never even moved the wall; and yet with a body that could stand there and eat fish and bread. That's speed, coming through.:-)

0 1
možnosti
JM

J27a74n 91M17e92r64t89a

20. 4. 2014 11:22

1) Zdroj? 2) Jaký smysl má mluvit o procházení sil? Síly jsou abstraktní pojem. Síla se vždy váže k něčemu. Síla vyjadřuje působení mezi objekty. Ten pojem je ve vašem komentáři použit nesmyslně. Mimochodem, Einstein nevěřil v žádného osobního boha (Jesus included).

0 0
možnosti
Foto

Boží role, když budeme preferovat velký třesk je jenoduchá. Musel to udělat tak aby vesmír vznikl právě velkým třeskem. Bohužel, pak príšla na svět teorie superstun( na kterou jste tak trochu mimoděk narazil) a prostor pro kohokoliv se otevřel.

0 0
možnosti
JT

Pokud s tim ma neco spolecneho nejaky buh, tak jen to, ze zpusobil velky tresk, je mimo nas vesmir a do deni v nem uz nijak nezasahuje. Pak jeste mohl nastavit nektere zakladni parametry, trojrozmernost, gravitacni konstantu, rychlost evetla apod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.