Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Málokedy sa vyskytne článok, ktorý presne kopíruje moje myšlienky. Tento je ale jeden z nich.

Režim v Severnej Kórei je neporovnateľne horší ako v stalinskom Rusku či fašistickom Nemecku. Prebieha tam genocída vlastného národa. A čo robí "vyspelý" svet? Ničovaté nič...

V Rwande sa za pár mesiacov sa vzájomne pozabíjalo asi milión Hutuov a Tutsiov? Čo robil "vyspelý" západný svet? Ničovaté nič. Pritom stačilo oproti mačetám nasadiť pár špeciálnych jednotiek s modernou výzbrojou a niekoľko vrtuľníkov.

V Nigérii zabíjajú moslimovia kresťanov tiež mačetami po stovkách. A čo robí "vyspelý" západný svet? Ničovaté nič. Dokonca sa nezmôže ani na objektívne informovanie o týchto masakrách. V médiách sa objavujú len politicky "korektné" správy, že v Nigérii sa obeťou náboženských nepokojov stali stovky obyvateľov.

Je dojímavé, ako však Západu veľmi "záleži" na takmer bezproblémovej krajine (v porovnaní s jej susedmi) akou je, resp. bola Sýria. Kde sa nekonala žiadna genocída, žiadne verejné popravy (ako napr. v Saudskej Arábii), kde bola náboženská sloboda v rozsahu na Blízkom Východe nevídanom. 

Vysvetlenie postojov USA a EÚ chápem relatívne jednoducho - západný svet sa drží filozofie studenej vojny - nepriateľ môjho nepriateľa je mojím priateľom. A tak v podstate každý, kto vyhlási, že je proti režimu v Rusku, automaticky získava nárok na podporu zo Západu. Bez ohľadu na to, či je to človek obvinený z daňových podvodov (Chodorkovskij), vyšinuté a zvrátené holky zrelé na psychiatriu (Pussy Riot), Al-Kaida v Sýrii alebo neofašisti na Ukrajine...

3 0
možnosti
KW

Pane Krejci,myslim si ,ze se do USA vklada vic nadeji,nez je tento stat schopen uspokojit.Posledni opravdu vojensky uspech USA byla 2. svetova valka.Od te doby to byla fiaska.Jejich uzasna vojenska technika je pusobiva v prvnich dnech nahleho prepadu, viz Irak.Kdyz dojde k pozemnimu boji ,jsou americane casto bezradni.Mam USA rad a jsem radsi,ze je tam Obama a ne Bush.Ve druhe svetove valce nebyla USA sama,nybrz proti fasistickemu Nemecku a Japonsku bojoval prakticky jednotne cely svet.Tuto jednotu uz dnes neni mozne dosahnout a proto si myslim,ze i severni Korea by pro Americany nebyla tak jednoduchym problemem,jak si to myslite vy.I Cina a jeji reakce neni jednoznacna.

Ostatne.Ja mam velice rad v USA tu nadhernou ,gigantickou prirodu.Znam 41 statu vcetne Aljasky .Vzdy se tesim na novou cestu do teto fantasticke zeme.Ale jejich system temer v jakemkoliv smeru je prezity a v 21.stoleti zastaraly. V mnohem je Evropa dale.

Myslim si,ze valka se severni Koreji ani s kterymkoliv jinym statem problemy neresi.Sam to uvadite na prikladech v minulosti.

Dekuji

0 0
možnosti
Foto

Nelze odpovedet na jednotlive prizpevky, takze to nejak shrnu zde. Tam kde to Americane dotahli do konce, jak nekdo rika, jmenuje ty nejschopnejsi narody sveta, Nemecko, Japonsko, Korea ma sice pravdu ale... Za prve, v Koree to nedotahli do konce, nechali Koreu rozdelit. Korjci jsou schopny a snazivy narod a kdyby to tam dotahli do konce, Severni Korea by neexistovala a byla by to jen Korea. Nikdy bych nemel duvod napsat tento clanek. Takze Korea nesplnuje podminky  "dotazeni do konce".

V Japonsku sice utlumili v jejich imperialisticke zajmy, ale Japonci by se vysvihli sami i bez nejakeho dotazeni do konce. To, aby vyrabeli kvalitne a se nenaucili od nikoho. To je v nich a Nemci totez. I oni jsou prave a asi ten nejschopnejsi narod v Evrope, proto jsou tam, kde jsou , ne proto ze jim v tom nekdo pomohl. Takze tohle neni argument, jen povyk okolo niceho.

Vsechny staty Evropy zacinaly od zacatku  po 2.svetove valce. Kazdy se uchytil tak, jak je sam schopny. A Nemecko nebylo porazeno jen Americany, dovolim si vsunout myslenku, ze Rusove hnali Nemce od vychodu a dotahli to az do Berlina. Takze kdyz, tak 50/50. A tak bych mohl pokracovat. Canek vzbudil bouri, nebot se lidem nelibilo, ze jsem rekl pravdu. Takze ti mene schopni  a snad i mene chapavejsi se nezmohli na argumentaci, ale  rozhodli se napadat autora, misto aby neco rekli ke clanku samemu. Je to typicke.  Nemam-li co dodat, aspon poplivu tvurce clanku. Tihle lide me nezajimaji a nebudu se kvuli nim snizovat k dohadum a nechci je trumfovat v nicem. Jim nic nevymluvim. K tem, co argumentovali rozumne a vecne dekuji, at uz souhlasili nebo ne.

5 1
možnosti

Shrnovat nic nemusíte, pane Krejčí. Čitelný jste i bez toho.

:-)

0 0
možnosti
PS

P92e19t71r 23S12o52k27o75l

12. 4. 2014 23:33

Komouš se jménem Frank, to jsou paradoxy :-)

1 2
možnosti
JC

Teda, Vy jste komik! Jestli je Frank Krejčí komouš, tak já jsem panna orleánská!

Ale klidně bavte dál, Vy Franka těžko můžete urazit, myslím si, že Vás má naprosto na háku a nestojíte mu ani za reakci, jak je vidět.:-)

1 1
možnosti
Foto

Přijde mi to příliš jednostranné....

Navíc, nedávno jsem četl nějaký článek, který se zabýval anexí KLDR a stručně řečeno, nikomu se do toho nechce hlavně proto, že po svržení diktátora nikdo neví, co se zbytkem sfanatizovaného národa

3 0
možnosti

Takoví Afghánci bojovali proti silnějším proti Rusům i Američanům........i NATO. Totéž Iráčani, Libyjci........zbabělý, pohodlný a blahobytný západ nikdy nebude bojovat ...jen proti jednoznačně slabším....

2 1
možnosti

Copak se obyvatelé Krymu nebouří proti ruské okupaci a hromadně neutíkají na Ukrajinu a a nehovoří tam o manipulacích a ukrutnostech ze strany Ruska????

2 2
možnosti

Nu, jediní lidé, to po desítkách či stovkách tisíc, zatím utíkají z Ruska, pane Řezníku. Do západní Evropy a USA. V U.S. jich je momentálně, 3,2 milionu. Západní Hollywood je ruský prakticky celý. Rusové tam vytlačili původní opbyvatelstvo, protože se vedle nich normálně nedá žít (pití na ulici, resp. v předzahrádkách, zpěvy s garmoškou, etc.).

2 1
možnosti

Chybí mi tady stížnosti obyvatel Krymu jak bylo referendum zmanipulovatelné, copak ti chudáci neutíkají do Ukrajiny a za lepším a tam nevyprávějí o manipulaci referenda? A noviny o tom nepíšou, jak starou babičku nutil ozbrojený ruský voják hodit hlas pro připojení apod........nějaká story by měla být :-P

5 3
možnosti

I z KLDR občas někdo uteče a vypráví :-/

2 0
možnosti
PM

Zkuste se někdy i podívat na mapu a třeba konečně pochopíte, proč ČR a EU, tak moc Ukrajina zajímá ;-)

0 0
možnosti

Prroč se tedy rozdělilo československo? To nebyl separatismus, rozštěpení státu, atd?

3 0
možnosti

Mám takový dojem, že na Krymu je daleko víc příznivců samostatnosti či připojení k rusku, než bylo kdy v česku či na slovensku a to bez bylo uděláno bez referenda!

3 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.