Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... mňo, korupce sama o sobě zcela jistě válku nespustí, korupční jednání jsme zdědili po předcích, jako jistou normu lidského chování spojenou s přežitím, - obětí, třeba i lidskou, bylo nutno "uplatit" bohy aby se zdařil lov, rodilo pole, aby se odvrátily temné síly - odvrátila se nemoc, bolest, hlad, smrt atd.atd.  Do jakého stádia po tisiciletí korupce dospěla jsme všichni svědky a v moderní společnosti se jedná o fenomén přímo patologický. Války, kterými bylo lidstvo "poznamenáno" na všech kontinentech, bych však nespojoval s mírou korupce v té či oné zemi, resp. nespatřoval bych v korupci startovací moment ozbrojeného konfliktu.  ..... (kriminální scéna a vyřizování účtů v rámci korupčního jednání je pak jiná kapitola)

3 0
možnosti
Foto

Důvodem budou jedině daně.  Nic jiného světovou válku rozpoutat nemůže.

1 1
možnosti
VL

Jediné dvě věci, které je možno Vám z toho, co jste napsal věřit, je Vaše zkušenost s infarktem, který jste naštěstí přežil, a to, že nejste žádný lidumil. Víc se k tomu snad ani dodat nedá!

2 0
možnosti
MR

Zde se dopouštíte zásadní chyby, která už přinesla obrovské množství mrtvých a utrpení. Jedno lidstvo je fikce, jsou zde etnické společenství a společenství založené na místních přírodních podmínkách a taktéž určité historické paralele.

Dnes je nám to dáváno na oči si toto uvědomit a naučit se jinak chápat svět a lidi. Jinou historickou cestu a tah má Arabský svět, je to kmenové společenství s tradicemi a hierarchii. Obdobné je to v Africe, mnohdy ještě přírodnější. Latinská Amerika zde lidi jsou zajati v sociálním myšlení a rovnostářství. USA je konglomerát etnických a národních skupin naštěstí na obrovském prostoru, proto je zde pohled že lidi mohou žít v pospolu a v míru, Evropa má velké štěstí je založena na soupeření skupin, vládce - císař, klér - papež, šlechta, měšťanstvo a poddaný lid. Navíc od 15 století vzniká v Itálii základy bankovního systému dneška, i podvojné účetnictví, banko, žiro, směnky, debet. Navíc je zde 1 průmyslová revoluce manufaktury a zapojení vody. V Anglii vzniká parlamentní systém a 2 průmyslová revoluce - využití páry. Ve Francii občanství a demokracie.Rusko a východní Evropa jde pod tzv. byzantskou cestou, kde je jeden absolutní vládce jak ve světské tak duchovní rovině. Je zde rovnice  - vládce - otčín - vlast - rodina - děti společnost. Lidi vnímají v silném vládci svoji záštitu a setrvání. Čína ta se točí v kruhu, vládce, úředníci, šlechta, poddaný. Indie zde je kastovní systém... .

Minulé i předminulé století v zájmu jednoty lidstva udělalo chaos, kolonialismus a pak ještě větší maras, v podobě nástupu nacionalismu, fašismu, diktatur, komunismu. Jednota lidstva se v tomto obraze hroutí jako domeček karet, Bude potřeba přijmout tu skutečnost kdy zde budou civilizace jež budou mezi sebou provozovat násilí a civilizace které nás budou ohrožovat, pokud nezasáhne přírodní výběr civilizace v rámci válečného konfliktu, či klimatických změn. Další skutečnost je samotné složení společnosti, kde je systém pyramidy.

3 0
možnosti
MR

Dodatek, společnosti jsou hodnotově vyprázdněné a na konci cyklu a je potřeba krize a obnovení hodnot pro další cyklus.

Větší nebezpečí je bankrot USA, nebo Francie. Navíc může zasáhnout sama planeta v podobě výbuch super sopky třeba v Yellowstone USA, nebo Flegrejská pole v Itálii, nebo Toba na Sumatře. Další možnost kdy hrozí sluneční minimum a tzv. Malá doba ledová, v Africe hrozí zase Ebola a na Blízkém východě zase mor... .

1 0
možnosti
MR

M65i71l88a61n 10R41a73d38e86k

28. 7. 2014 19:48

ale blbost, Rusko je take strasne zkorumpovane, a jak vy stale spravne pisete zadnou valku nezacne. O Cine nemluve

2 0
možnosti
Foto

zrušit stát, žádné dotace, všechno za peníze a zdravou konkurenci a korupce nemá šanci.

2 0
možnosti
MR

M86i16l61a44n 82R75a19d73e81k

28. 7. 2014 19:49

cili spravny nefalsovany kapitalismus. Tak.

3 0
možnosti
Foto

Tak přestaňte uplácet! Jděte příkladem!

Ne, je to omyl. On existuje sice úplatek z jedné strany, ale tzv. kontraoferta ze strany druhé. Takže se všichni budou přeplácet tak dlouho, až budou všichni na dně a nebude na flintičky a kanóny. ;-D

Existuje jeden reálný důvod - a to je lidská blbost.

3 0
možnosti
LH

Korupce byla, je a bude. Říkalo se tomu " pozornost, všimné nebo úplatek".Co naděláte??

3 0
možnosti
MR

Je to u goril a šimpanzů ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.