Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I54v52o 77C50i81l79i30c74h

25. 11. 2014 20:10

Nemám moc čas ten případ sledovat, ale měl jsem doposud za to, že šlo o airsoftovou zbraň a ta je v ČR zbraní kategorie D, kterou lze vlastnit a používat až od 18 let a ani ji nelze na veřejnosti nosit viditelně. Ale je mi jasné, že v USA to asi zcela stejné nebude.

2 0
možnosti
Foto

Franku, a co když si přestříkám ostrý samopal červenou barvou? Nebo žlutou? Mohu být jako případný budoucí pachatel loupežného přepadení v pohodě, protože nikdo nebude volat policii, neb barva mé zbraně bude jasně poukazovat na její "dětskou verzi"? Chápete? To, co se stalo, to se prostě stalo a stávat bude. A žádný zákon to nevyřeší.

3 0
možnosti
Foto

Hehe, tady jste me zaskocil. Ovsem ja mluvil o verzi zbrane s detskym vzhledem, jako to byvalo. Ne o skutecne vypadajici zbrani postrikanou barvou. Je to dilema. Co nadelame?

0 0
možnosti

D66a81d87a69k 34P45e71t16r

25. 11. 2014 7:13

Pane Krejčí, nechte policii policijí a řešte něco jiného, Jak jistě  víte, že  ve Fergasonu se střílí a hoří auta, opět. Jistě víte proč. Je to ve společnosti jako takové. Nechte policii policií, dětskou pistolku v rukách dítěte, Zamyslete se nad tím kolik desetiletí, či staletí tento jev přetrvává a zda má konce. Nebuďte jako Polanecký, který to vyřešil jednoduše, chlapec si za to může sám.  Kořeny jeho chování a celkovou náladu společnosti nepochopí nebo neumí pochopit. Ve Furgasonu opět se střílí a hoří auta.

3 5
možnosti
Foto

No jo, ale tahle zprava vysla prave pred nejakou hodinou a tento clanek uz o pulnoci, tak postupne, ne?:-)

2 0
možnosti

Opět souhlasR^ Když jsme byli malí a hráli si na četníky a zloděje, spokojili jsme se s kusem klacku. Když byl syn malý zakázala jsem všemu příbuzenstvu kupovat mu pistolky a podobně. Dnes je dospělý a pořídili si s kamarády airsoftové pušky. V podstatě nelze běžným okem rozeznat, ani podle váhy, že nejde o skutečnou zbraň. Kdyby s tímto samopalem někdo vyrazil na ulici, zastřelí ho první policajt a naprosto oprávněně!!

7 0
možnosti
Foto

Opravnene???? ... Tak ta vymyvaci kampan zacina mit konecne nejake vysledky i u nas, nejen v USA :-/

2 3
možnosti

1.) Viděl jsem v Amerických novinách článek s fotkou a kluk byl černej jak bota

2.) Neměl dětskou hračku ale airsoftovou pistoli, která není určená na hraní dětem ale dospělým.

7 0
možnosti
Foto

Najit v USA (i Kanade) hracku, ktera vzhledem pripomina skutecnou zbran, je vskutku nadlidsky vykon. Dokonce bych se nebal tvrdit, ze takova neexistuje, protoze USA jsou uz pomerne dost "nemocni" vsemi moznymi zakazy a restrikcemi na podobne nesmyslnych mistech ... Airsoft si nemuze koupit nikdo mladsi 18 let a v mnoha statech i na vzduchovky musite mit zbrojni prukaz ...... Pro vyrobce urcite neni terno vyrabet hracky-zbrane a uz vubec ne pro restriktivni americky trh. Navic jde temer 100% o cinskou produkci ... Ta, vcetne airsoft replik musi obsahovat jasne oranzove zbarvene "zakonceni", coz mezi nami vypada opravdu odporne ;-) ...... Nemyslim, ze je spravne si hrat s hrackami, co pripominaji zbrane. Ale ani si nemyslim, ze je to jakkoliv skodlive. A to nejen proto, ze si takto hralo mnoho generaci pred timto chlapcem. Vlastne i mali indiani si hrali s malymi luky a tomahawky .... Spolecnost, ktera jedna tak zkratkovite, ze posle na maleho kluka policajta s bouchackou, je proste spatna .. i kdyby ten maly kluk mel zbran opravdovou ... .Dnes je jiz vetsina z nas tak zmasirovana propagandou ruznych "dobrosrdecniku", ze to zastreleni vlastne chape a temer schvaluje ... Pred dvaceti a vice lety by se neco takoveho nestalo a kdyby ano, bylo by jednani policistu razantne odsouzeno .. a vezte, ze pred temi dvaceti a vice lety byly zbrane v USA opravdu pomerne snadno dostupne, ne jako dnes

3 3
možnosti

Děkuji za informace o airsoft zbraních v USA. Říkám, si, že u nás musí být leckterý americký turista v tomto ohledu jak v Jiříkově vidění. Podobně, jako byli mí japonští kamarádi, když zde v devadesátém roce viděli ty širé lány s kvetoucím mákem :D

0 0
možnosti

M41i77l45a51n 37R52a43d86e22k

25. 11. 2014 2:15

tentokrat s vama souhlasim R^

1 0
možnosti

Z místních zpráv - chlapec byl černoch, na dětském hřišti mířil na na ostatní děti a kolemjdoucí zbraní, ze které někdo sundal oranžové značení na hlavni, které tu je u dětských zbraní povinné, a které jasně značí, že jde o hračku. Po příjezdu policistů chlapec na jejich výzvy reagoval tak, že na ně tou neoznačenou zbraní namířil a jeden z policistů ho střelil... Nevím, jestli byli policajti bílí nebo ne, to zpráva neuváděla.

7 0
možnosti

O tom míření na ostatní mluvil ten člověk, co volal policii. Jinak se všude píše, že když policie přijela, měl pistoli za pasem. Na policii nemířil. Pouze po pistoli sáhl. 

Z posledních zpráv má člověk dojem, že v Americe začínají zase už lidi střílet jako králíky. Obzvlášť, když jsou tmavší barvy pleti.

0 8
možnosti
Foto

K52a38r79e64l 48M96á62d12l46e

25. 11. 2014 1:44

Asi čtete jenom Křišťálovou lupu, ale jinde ta zpráva byla i s fejsbůkovou fotkou "dítěte" a s fotkou zbraně. "Dítě" bílé nebylo a ta pistole nebyla stříkací pistolka z hračkářství. To "dítě" bych určitě nechtěl potkat někde v tmavé uličce.

Předpokládáte, že dítě bylo bílé, protože zatím nejsou hlášeny žádné masové protesty afroameričanů, žádné násilnosti, žhářství, rabování... Naprosto logická úvaha. Mne bohatšího o shlédnutí té fotky napadlo něco podobného - že ti policajti asi museli být taky afro..., jinak by už musela být půlka Ameriky v plamenech.

4 0
možnosti
Foto

Fotku jsem nevidel, z vaseho prizpevku vyplyva, ze to byl cerny kluk, pak vase uvaha, ze policajti byli take cerni bude asi spravna. Jinak byl srumec. Ale to neni ani podstata clanku. Jde o to, ze nemusel zemrit. Stacilo jen ve fabrikach zmenit vzhled zbrane. Jak jsem uz psal.

0 0
možnosti

On jako airsoft primárně není vůbec určen pro děti. Kvalitní airsoftová zbraň má razanci srovnatelnou se slabší vzduchovkou. 

Zákaz výroby přesných replik rovněž nemá moc význam, protože něco takového nelze prosadit celosvětově (největším producentem airsoftek je nejspíš Čína, což hovoří za vše). Maximálně lze zakázat dovoz a prodej, což by kór v USA prošlo asi dost těžko.

Já osobně jsem tím článkem pan Polaneckého i některými těmi souhlasnými reakcemi dost znechucen.

Co jsem tak četl v zahraničních médiích, tak ten kluk nejevil žádné známky agresivního jednání a pistolí ani na nikoho nemířil. 

Prostě si normálně hrál. Děkal to, co dělají kluci v jeho věku po celém světě. (Lze diskutovat o vhodnosti replik zbraní, ať už přesných nebo nepřesných, jako hraček pro děti, ale to by bylo na samostatnou debatu).

Nenapadlo ho, že dělá něco špatného, protože nic špatného nedělal. Dělat to, co dělají kluci po celém světě.

Halt v Americe někdo aktivně zavolal policii. Možná je to dobře, možná špatně. Netroufám si soudit. Je fakt, že se střelbou ze zbraní držených dětmi tam mají své neblahé zkušenosti.

Dál je to ovšem celé od základu špatný scénář. Měl tam přijít chlap(nebo možná raději žena) v civilu, který/á by hocha nějakým způsobem nekonfliktně kontaktoval/a a zjistil/a, co má za lubem. Ale ne. Oni tam pošlou hned uniformovaného policistu, který neví nic lepšího, než namířit na chlapce skutečnou bouchačku a něco na něj houknout. Klučina logicky zpanikařil. A blbec policajt opět nevěděl nic lepšího, než to do něj našít.

Celá ta tragická záležitost jasně ukazuje, že je něco hodně špatně.

A pokud píšete, že Afro-Američané by patrně hned vyšli v takovém případě do ulic, zatímco běloši dál sedí tiše na zadku, tak to tentokrát hovoří v neprospěch těch bílých.

0 6
možnosti
Foto

Souhlasim skoro se vsim co pisete, zvlaste s tim, z tam meli poslat napred civilistu ale oni hned ozborjene sily, ktere maji prsty na spousti. Jianak tem zakazum detskych zbrani. Myslim, ze neni problem zakazat dovoz a veskery prodej plus vyrobu cehokoliv, co pripomina skutecnou zbran. Nevidim duvod o tom ani pochybovat. jenze asi je jim to jedno. Mnoho nestesti by se tim zazehnalo. Dovedli nas donutit sundavat boty na letisti, dovedli by zakazat detske zbrane. Kdo by nesouhlasil?Vyrobci? At nesouhlasi., jde tu o deti a vubec o bezpecnost. Ale jinak dik za rozumny prizpevek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.