Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Dýzl

9. 11. 2010 18:44
Dobry, dávám si do oblíbených.

Tak nějak jsem si vzpomenul na jednu hádanku, nemá to samozřejmě nejmenší souvislost s autorkou a příjemným článkem.

Jaký je rozdil mezi pedofilem a učitelem??

????

pedofil má děti opravdu rád

Před časem jsem se chodil stravovat do školní jídelny. Vždy jsem obdivoval učitele, tedy převážně učitelky jak mohli v tomto hřmícím stádě dlouhodbě přežívat.

0 0
možnosti
PK

Dýzl

9. 11. 2010 18:45
Re: Dobry, dávám si do oblíbených.

Jen bych dodal: Můj bratranec je učitel a tvrdí, že děti jsou každý nový ročník o něco hloupější. No třeba jen bratrancovi dochází duševní síly a ztráci odolnost.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

29. 7. 2009 10:29
Dneska....

jsem cetla neco......nevim jak to nazvat......."deti se nam rodi proto, aby nas zklamaly".

v kolikati % rodin to je pravda? A kolik rodicu je schopno to priznat?

0 0
možnosti
H

Haidy

25. 6. 2009 19:22
Nakukuji

Chodím na vizitu, kdyby náhodou ...A těším se na víkend. Třeba na blogu přibude další pochoutka.

0 0
možnosti
RF

Shaza

26. 6. 2009 18:46
Re: Nakukuji

: )) no já to vidím tak na středu, jsem zavalená pracíííí a blbosti sem házet, jen aby tu bylo něco novýho, to se mi zas nechce :) ale tak něco soukromého na srdci mám, to zas jo :))

0 0
možnosti
ML

Vytržená mandle

25. 6. 2009 8:33
z pohledu vedoucího

Jezdím jako vedoucí už několik let. Nejhorší je, že děti se po 5-6 dnech docela uklidní a přijmou táborový život bz elektřiny, mobilů, sladkostí atd.. inu, po týdny přijedou rodiče, přivezou plato sladkých vod, novou baterku do mobilu (nebo záložní mobil!), a spoustu dalšího... je to o příkladech.

0 0
možnosti
PZ

0xf

24. 6. 2009 22:21
0xf

podivejte alkohol cigarety byly v jistem veku u kazdeho ditete odrazem muzstvi... a proc ne.. trener na sam rozdal ciga pred zapasem a pak nam ukazal i druhou stranku kdy se nas temer polovina poblila. Stejne tak s pivem proc ne obcas sklenka pred veceri se da provozovat... ja ji dostaval uz od mala u babicky na traveni. Kupodivu dneska piju alkoho jak se rika jak mys. No a poklabosit snima o tom co se jim v tom veku hodne nedari a to jsou holky. A ukazat jim ze existuji jakasi elementarni pravidla ale zaroven ze existuje svoboda. Stejne tak jako ze kdyz se rozhoduji nesou jak klady tak zapory svych cinu a ze je z pruseru nikdo tahat nebude stejne tak jako jim nikdo neupre uspech pri dobrem rozhodnuti. Na tabory nejezdim protoze to prostredi nesnasim.... ale ja mam pristup k detem takovy to. Protoze ja nezapomel ze jsem byl taky dite... a mozna porad jsem.

0 0
možnosti
JD

akubra67

24. 6. 2009 17:35
O dospělých a dětech

Zdravím, já vždycky říkal, že jsem se stal šéfem letních kursů Prázdnin s Brontosaurem jen proto, že dělat vedoucího dětem nepřežila by zřejmě ani jedna strana :-) Radši velet bandě dvaceti lidí od sedmnácti do pětadvaceti, než školáčkům všechno schopným... A vidíte, dneska jsem už tři roky na rodičovské s malým cvrčkem, který dokáže na nervy brnkat s vynalézavostí hraničíci s genialitou, mám z něj polovinu šedivých vlasů a přece je mi líto každého dne, kdy spolu nejsme. nevím, co z něj vyroste, dokáže se vztekat jen proto, že mu chci obout bačkůrky a obléci mikinu, ale rád bych, kdybychom se přes tyto drobné neshody v budoucnu dostali dál - k hraní na kytaru, jezdění do přírody, rozdělávání ohně jednou sirkou, zkrátka ke všemu, co hrdí tatíci svých synů chtějí svým ratolestem dát. Taky doufám, že z něj spratek nebude. A váš text mi jen potvrdil, že udělám všechno proto, aby nebyl. nevim sice ještě jak, ale to jsem, když se před třemi lety narodil, taky nevěděl :-) hezký den!

0 0
možnosti
HD

HonyaDj

24. 6. 2009 16:17
karma

V té záplavě politických článků bez špetky soudnosti na mě Váš článek příjemně zapůsobil. Při čtení jsem si vybavil svoje dětství (které není zas tak dávné). A s Vaším pohledem naprosto souhlasím. Těším se na další Vaše články psané se stejně sympatickým nadhledem! :-)

0 0
možnosti
RF

Shaza

24. 6. 2009 16:24
Re: karma

dík :) tím se vynuloval diskuzní příspěvek kdesi hluboko v diskuzi o tom, že absolutně nemám nadhled :)) mějte se.

0 0
možnosti
V

VAKYS

24. 6. 2009 14:56
pravda

Dobrý den!!

Souhlasím s Vaším článkem. Je mi 24 let a na tábor jezdím od svých deseti let. Letos to bude sedmý tábor v pozici praktikanta/vedoucího. Musím říci, že děti se opravdu mění a to nekutečnou rychlostí!! Nechci tady ze sebe dělat svatouška, ostatně výborně jste to napsala o sobě :) Jen sem chtěl říci, že jako děti jsme chtěli být nejlepší, chtěli jsme vyhrávat, měli jsme úžasnou partu, která jezdila roky. Dnes je to tak, že děti jsou tak trochu lenoši, všechno jim vadí. O nadávkách, osočování a sprostých slovech nemá cenu mluvit, to patří do základní výbavy 10-ti letého děcka :) nedokážou podpořit, zatleskat, vadí jim 5 minut, kdy musí stát na místě. Vozí si s sebou notebooky, tisíce v kapsách. To by mi nevadilo, jsou to jen děti. Ale přeci Ti rodiče by si měli sáhnout do svědomí. Potřebuje 15-leté dítě na tábor notebook?? :) Na závěr sem uvedu adresu našeho tábora. Asi by se to nemělo, ale proč ne. Mrkněte na to!

http://tabor-olympia.webnode.cz/

0 0
možnosti
X

xs123

24. 6. 2009 10:42
Jestli není někde chybička

Jde o to, že asi není úplně dobré, aby jakási slečna vedla kluky nad deset let. Tihle kluci potřebují někoho, kdo má podobné myšlení jako oni, ale je chytřejší, zkušenější, je s ním zábava a neřeší hovadiny typu úklid stanu, a když, tak mužským způsobem, až když nepořádek teče ven. Syn je kromě skauta také ve vodáckém kroužku, a tam mají jednu čerstvě rozbvedenou paní tak 32 let, která má jistý pocit nadřazenosti. Když bylo klukovi jedenáct, vypadalo to, že do vodáka přestane chodit - kvůli ní. Teď kluci vyrostli, jsou už větší než ona, na vodě to umí líp, ještě se ztrapnila tím, že jim poslala heslo ke svému profilu , navíc kluci dobře ví, jak a s kým tráví noci. To se potom autorita udržuje špatně. Naštěstí tam mají i jiné lidi - policajta od kriminálky, IT technologa, který má spoustu zážitků z poloviny světa, jednoho exota, co chová tažné psy a podobné lidi.

0 0
možnosti
RF

Shaza

24. 6. 2009 13:02
Re: Jestli není někde chybička

Jo, máte určitě pravdu. Děti a kluci zvlášť potřebujou autoritu. Já si záměrně beru většinou dívčí oddíly, ale i s nima je spousta práce a nervů. Na druhou stranu jsem zkušenej a protřelej skaut, takže s dětma jsem zvyklá výchovně pracovat a užm myslím nějaké zkušenosti, jak je zaujmout. Ale je to teda čím dál tím těžší, málokterý dítě už slyší na takový ty klasický sportovní disciplíny nebo hry v lese. Na druhou stranu, pokud tady mluvím o táborech, tak nikoliv skautských ,ale normálních velkokapacitních táborech o 140 dětech a cca 12 - 14 oddílech. Na skautácích věřím, že mají děcka tvrdý režim a to je přesně to, co potřebují. Dneska už jsou tábory hodně luxusní dovolená, kdy těti nespí ve stanech ale ve vytápěných chatkách, nekoupou se v řece, protože v táboře je bazém a vyvařuje jim závodní kuchařka ve zděné jídelně. A když to srovnám s táborama, na který jsem jezdila já, tak to je sprominutim o ho*ně :o/

0 0
možnosti
X

xs123

24. 6. 2009 9:56
Nechápu, asi žiju na jiné planetě

Nevím, kde se dají najít tábory popsaného typu. Naše děti od první třídy jezdí na skautský tábor, ale s oddílem, do kterého celý rok chodí a kde mají kamarády.Každý jezdí na jinej tábor, takže tam spolu nejsou.  V lese nocují taky, a mají spoustu dost strašidelných zážitků-  divoká prasata, která v noci rejdí  okolo, velcí brouci, hýkání srnců při svítání a podobné věci. K tomu solární panely na jídelně na dobíjení mobilů a táborovej notebook, pohyb v terénu podle mapy a podle GPS, já vám řeknu, že jim závidím. Nemyslím si, že jsou tam všichni Mirkové Dušínové, ale že by tam tekl chlast proudem, hulilo se na každém rohu apod. to teda nehrozí. Na druhé straně je fakt, že v roverech ( nad 15) převládají holky, kluci se kamsi vytratí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9192x
Autorka je životním nadšencem, který si čokoládu nikdy nenechá na později. 

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy