Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

daisyna

26. 8. 2009 21:33
Prave jsem si slibila,

ze si Vase clanky nebudu cist pri veceri. Dnes jsem se smichy malem zadusila syrem Wedneslydale s brusinkami a doufam, ze ten zeleninovy salat ve zdravi vstrebam, protoze mi branice litala az k hltanu.

Moc se mi Vase clanky libi, je to radost je cist.

0 0
možnosti

hugous.z.lipek

25. 11. 2009 14:57
Re: Prave jsem si slibila,

nebudu článek komentovat,protože už asi bylo všechno řečeno,ale jen KARMAR^R^.Super čtení a už letím zajišťovat tu Vaši knížku.Ráda se budu o vánocích válet nad ní smíchy,protože jinak nic veselého nebudu mít.:-/

A Vám Renátko přeji vánoce hoooodně veselé ;-D,abyste měla zas o čem psát.V

0 0
možnosti

Euronymos

8. 5. 2009 19:00
Galantnost ? Ne pouhé slušné vychování

Zajímavý článek, ale pořád nemůžu přijít na to, kde vám chybí galantnost. Vždyť u všech uvedených případů nejde o projevy galantnosti, ale o projevy dobrého vychování. A nejde o to, jestli daný člověk je pohlaví ženského, mužského, barvy pleti bílé, žluté, rudé, či černé. Vyjimku ovšem tvoří lidé, kterými opovrhuji, takže takového Paroubka bych těmi dveřmi nejraději umlátil.

0 0
možnosti

Shaza

11. 5. 2009 2:32
Re: Galantnost ? Ne pouhé slušné vychování

jako uznávám, že tenhle článek není úplně logicky vystavěnej :) asi po té ráně dveřma. Jde o to,,že tam, kde se dřív člověk dočkal alespoň od mužů určitejch automatickejch předností už se dneska nedočká nejen galantnosti ale ani  bazální slušnosti.

Ještě k tomu chci - a musím v zájmu spravedlnosti říct, že článek je napsanej v unáhleném afektu, protože ačkoliv na tom asi něco bude, situace ve skutečnosti není tak strašná - hned po vyvěšení článku jsem potkala několik gentlemanů (jako na potvoru) na který jsem se mohla hezky usmát, asi to četli a šli do sebe .)

0 0
možnosti

Jarcho

7. 5. 2009 9:01
Galantnost je forma sexuálního harašení.

Muži vůči sobě navzájem žádnou galantnost neprojevují. Proč? No přece proto, že se nechtějí sexuálně sblížit.

Pokud se ženy začaly chovat jako muži - a to od oblečení přes způsob obživy až po chování, gestikulaci a slovník - tak musí také očekávat, že se k nim i muži budou chovat jako k mužům. Tedy bez drobných projevů pozornosti a nevyžádané pomoci, jimž.se říká galantnost.

Ženy, které vypadají žensky a chovají se žensky a ženství z nich "sálá", si na nedostatek galantnosti obvykle nestěžují.

0 0
možnosti

Hela1

7. 5. 2009 13:34
Re: Galantnost je forma sexuálního harašení.

S odpuštěním, tohle je reakce nevychovaného hulváta, který je slušný a ohleduplný jenom za účelem sklácení samičky do postele.

Zdárně vychovaný člověk je zdvořilý (všimněte si základů slova: dvůr=místo, kde se setkávají vychovaní lidé, ze stejného základu pochází slovo "dvornost" a anglické "courtesy", což je synonymum slova "gallant") i vůči vlastní matce, vůči starším či zadaným ženám, se kterými možnost sexuálního sblížení nepadá v úvahu, a veřte nebo ne, dokonce i vůči jedincům stejného pohlaví.

0 0
možnosti

akubra67

6. 5. 2009 23:53
Souhlas

Teda, přečetl jsem jen půl stránky diskuse a jdou na mě mrákoty. O čem se to tu proboha krafá? Spolužák je idiot a hulvát v jakékoliv společnosti a s feminismem to nemá nic společného. Jsou věci, které by se měly dělat automaticky. Pomoc ženě, která to potřebuje, je jednou z nich :-)

0 0
možnosti

PEP1

1. 5. 2009 16:16
naposledy

Porad mi to nedalo, az me neurony prisly na jiny pohled na cely problem. Ono prohlasit se za emancipovanou muze byt prvni linie obrany pred kontaktem s jinou osobou, ktera se o takovy najezd pokousi a nam to nejni zrovna po chuti. V mnoha pripadech takove mentalni bububu vyvola ocekavanou reakci (vylezlo na mne neco skaredeho...) a staci k repelenci. Az kdyz tato prvoplanova strategie zklame, pak dojde na Hoplity a zapoji se ucinnejsi zbrane od dveri do nosu po udery karate....Nicmene, jako ve vsem lidskem, logika nefunguje, nebot to by znamenalo ze slecna autorka toho dvernika nahanela a jini diskutujici jsou zas super-svihaci, kteri nikdy nevyvolali obranne reakce, coz ani jedno pravdepodobne neni pravda. Ono asi pujde o mismas mnoha faktoru. At uz je to jak chce, galantnost je spravna a potrebna, treba uz jen pro ten jedinecny pocit kontinuity, ze vim ze pomaham dame do kabatu stejne ci podobne jak generace gentlemanu prede mnou. Divky, byt emancipovane zkuste si to, stoji to za to!

0 0
možnosti

Shaza

1. 5. 2009 16:28
Re: naposledy

Jo, máte pravdu, galantnost je dědictví po předchozích generacích, kdy ženy byly skutečně výrazně slabší než muži a pomoc gentlemanů byla naprosto nutná.

Pokud si my, dámy, chceme udržet v mužích alespoň stín gentlemanství i dnes, kdy spolu neustále soutěžíme a šance jsou téměř vyrovnány, musíme se naučit tuto galantnost v mužích podporovat, aby pochopili, že i v pohlavně rovnostářské společnosti je žena stále v nějakých situacích slabší a je třeba jí pomoci.

0 0
možnosti

Gmur

1. 5. 2009 13:46
NESOUHLASIM !!

ze Vam jeden hulvat nepodrzel dvere, za to si zeny opravdu nemohou samy. 

Vubec tomu srovnani nerozumim, vzdyt, a to jsem presvedcena, i vy byste podrzela dvere muzi, ktery vlaci neco tezkeho nebo jde s berlemi ne?

Copak tomu nerozumite?  Vzdyt nejde o to, ze jste nebonejste slaba zena, jde o hulvatstvi toho chlapka.

Asociace s krehotinkou neni na miste. Asociace s emancipaci rovnez ne, i kdyz se k tomu nekteri mentalne zaoslali  okamzite pridaji. To by pak vypadalo na nejake primeri, ze na zeny se nebude "utocit " jen pokud zeny splni nejake podminky, ktere ovsem vyhovuji te strane Hulvatu. Zeny by do toho nemely co rikat a nikdy neurcovat pravidla. Ono to tak driv bylo a leckde jeste dodneska je. !

0 0
možnosti

Shaza

1. 5. 2009 16:12
Re: NESOUHLASIM !!

Děkuji za názor, ale já bohužel fakt nemůžu souhlasit s Vámi.

Podle mě existuje ve společnosti různá ochota pomáhat si navzájem - a ta ochota je proměnlivá napříč staletími, sociálními i věkovými skupinami. Já osobně si všímám, že během mého krátkého života se poněkud změnila ochota pomáhat obecně (ochotak obecné slušnosti) i mezipohlavní ochota pomáhat  (a o tom jsem psala)

Ohledně slušnosti mezi lidmi obecně se, jak zde již někdo psal, jedná asi o prosazení principu "každý za sebe", nevím, ale domnívám se, že gentlemanská ochota pomáhat ženám klesá

1) společně s ochotou pomáhat obecně

2) díky neochotě některých žen pomoc přijímat

0 0
možnosti

PEP1

30. 4. 2009 22:22
zahada

Myslel jsem ze vice nez jeden prispevek neni nutny, ale neda mi to, jsem clovek zvidavy. Vzhledem k tomu, ze je tady vzdycky radost cist nejen clanek, ale i diskusi, mam tendenci diskutujicim verit. A tak - protoze uz nejakou tu dekadu po svete chodim - se musim optat i ja: Lidicky, mne se nikdy nic takoveho jako odmitnuti slusne galatnosti zenou k niz byla pouzita NIKDY neprihodilo. A to mam za sebou a pred sebou zivot nejen v Ceske kotline, ale i za dvema oceany, na Severni i Jizni polokouli, v Asii a tak podobne a ne jako turista ale tak dlouho, ze vzdycky zacinam vedet zac je tam toho loket jestli mi rozumite. Korytka jsem taky nevidel, nekde jsem o nich ale cetl v necem humoristickem. Esli ono to nebude tim, ze na nas dedky si uz ani sufrazetky netroufnou. Je to pak otazka generacni? Ale proc by soucasne mlade emancipovane zeny mely byt tak na hlavy padle a systemove odmitaly neco co ma sve neodmyslitelne misto v lidskych vztazich, je romanticke a navic prijemne? Babo rad.

0 0
možnosti

aadler

30. 4. 2009 20:27
Hm, karma a souhlas.

Ziju v jednom donedavna celkem slusne vedenem kralovstvi ponekud na zapade Evropy. Jednou mi to nedalo a podrzel jsem litacky kolegyni, ktera se jimi hotovila projit. Sjela me pohledem a pravila: ja jsem emancipovana. Mel jsem podobny pocit, jako bych obratil placaty kamen a zpod nej vylezlo cosi velice oskliveho. Asi jsem mel kliku v tom, ze mi rychle doslo, ze kdyz ma clovek ve vecernich hodinach potkat zenskou, udela dobre, kdyz prebehne na protejsi chodnik, nehlede na hustotu provozu. Uplne jiny pocit jsem zazil, kdyz znama podala ruku Polakovi (byl to chlap jako hora, ruku mel jak lzici od bagru) , a on misto soudruzskeho potreseni poklekl na jedno koleno a ruku ji polibil. Nejak - no, trochu vic nez snad - ale zdalo se mi to normalnejsi, nez ta emancipovana kolegyne. Ja za to nemuzu, je mi 61 a uz s tim asi moc nenadelam/

0 0
možnosti

Gmur

2. 5. 2009 8:23
Re: Hm, karma a souhlas.

lzete!

0 0
možnosti

Deedlit

30. 4. 2009 19:51
Pěkné

Vaše články mě vždy pobaví , když  se náhodou ocitnu na Idnes. I když  pak musím čistit monitor poprskaný kávou. Ale nevadí. Děkuju a pokračujte v tom, co děláte. :-)

0 0
možnosti

mauhur

30. 4. 2009 11:36
vtipné

vkusné a pravdivé  R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9192x
Autorka je životním nadšencem, který si čokoládu nikdy nenechá na později. 

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy