Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Don Davido

28. 8. 2009 23:52
Čočky

Zdravím, díky za vtipný příspěvek! :-D Čočky můžete nosit i v noci, dneska už se takové dělají. A při vyšetření  nemějte trauma, vyšetřuju oči už patnáct let, a není asi v oftalmologii nic, co by mě zarazio a rozhodilo. Rozhodně nemáme pacientovy zrakové vady jako nějaké povyražení. Když už vám přijde za ten desátý se šesti dioptriema, tak opakovaný vtip přestává být vtipem. Mimochodem, sám mám osm dioptrií, a na laser bych nešel ani omylem. Mějte se hezky! David :-D

0 0
možnosti
AD

daisyna

28. 8. 2009 23:13
To jsem se zas malem uslzela smichy!

Nejlepsi byly ty cocky letici z vlaku a pan dobihajici tamvaj :DDDDDDDD

Uplne presne vim, o co jde, a to mam jen 1,75! 8-o

0 0
možnosti
KR

karli

20. 5. 2009 14:50
moc jsem se pobavila!

vzpominam taky na to, jak mi na gymplu kradla bryle spolusedici, ktera "ale vidi dobre, proto bryle nepotrebuje" a matikarka se vzdy velmi bavila, kdyz nas z te POSLEDNI lavice stridave vyvolavala, abychom precetly zadani na tabuli... Padlo mnoho vzdusnych facek (protoze kamaradka "videla dobre" obcas se netrefila), kdyz jsem ji svoje bryle strhavala z obliceje s blahovou nadeji, ze se matikarka (a cela trida) prestanou smat!

0 0
možnosti
KR

karli

20. 5. 2009 14:45
moc jsem se pobavila!

vzpominam taky na to, jak mi na gymplu kradla bryle spolusedici, ktera "ale vidi dobre, proto bryle nepotrebuje" a matikarka se vzdy velmi bavila, kdyz nas z te POSLEDNI lavice stridave vyvolavala, abychom precetly zadani na tabuli... Padlo mnoho vzdusnych facek (protoze kamaradka "videla dobre" obcas se netrefila), kdyz jsem ji svoje bryle strhavala z obliceje s blahovou nadeji, ze se matikarka (a cela trida) prestanou smat!

0 0
možnosti
MM

ench

14. 5. 2009 19:06
Renato díky,

slzím tady u toho smíchy (i s těma čočkama) a vzpomínám na všecko to, co tady popisujete, včetně kulí z písemek, kdy jsem prostě nepřečetla z tabule zadání. Ale je to za náma a čočky jsou super věc, a i ty moje se odmítají s řasenkou a bazénem kamarádit:-) Díky a karmaaaa:-)

0 0
možnosti
ZP

atizka

14. 4. 2009 22:07
taky jeden slepoun

Ještě pořád slzím smíchy... vy mě snad znáte?

Že to s mým zrakem nebude tak úplně ok jsem pochopila v momentě, kdy jsem vlastního taťku v příšeří panelového domu pozdravila slovy "dobrý den". No a od té doby už se to se mnou jen vleče:-). Po jedné z brigád jsem si konečně koupila vymodlené čočky... a pak už jen zírala na okolní svět a taky sebe... některé věci člověk se slabšími brýlemi (přece nebudu mít na prst tlustá skla z každé strany) docela i přehlédne, nebo prostě nevidí. S čočkama už žiju pár let, jsem za jejich vynález vděčná a doufám, že na další metu - operace očí- taky někdy dolezu.;-D

0 0
možnosti
OX

cirrat

14. 4. 2009 20:30
Tady mínus osm po korekci

Čočky jsou věc úžasná. Ale neuhrávala bych nižší dioptrie, než mám - jakožto donedávna krtek vim,  jak mohou skla vypadat. A dlouho jsem nosila čočky -6, abych pak při kontrolním přeměření zjistila, že mám -8... Inu, šla jsem nakonec na operaci očí do Zlína a bylo to fajn. Obě oči v jeden den, bolest k vzteknutí, ale od té doby KLID...

0 0
možnosti
RF

Shaza

14. 4. 2009 20:58
Re: Tady mínus osm po korekci

to musí být krása! já se chytám v zimě, až budu mít po škole, tak to doufám dopadne dobře :o/

0 0
možnosti
JD

akubra67

13. 4. 2009 16:12
Milá Renato

Jen tak mimochodem, Renata byla moje první láska, bylo mi šest, první třída a ona měla blond copy - a šílala po ní celá chlapecká polovina třídy 1. A. ZŠ Julia Fučíka :-) Okarmoval jsem vám zde dostupné textíky, zařadil si vás do vybrané společnosti mě milých boggerů - gotcha, enimen a Platznerová a mám dojem, že už víc dělat nemůžu. Dojem, že jsem konečně potkal druhou Bridget Jonesovou, respektivně někoho, kdo je stejně vtipný, schopný nadhledu, sebeironie a navíc to psaní má hlavu i patu a hlavně pointu, sílí s každým příspěvkem, takže se těším na to příští a dodávám: jste talent a ty se mají rozvíjet. Jednou bych si vás rád přečetl ve vazbě :-) Nebo paperbacku... J.D.

0 0
možnosti
RF

Shaza

13. 4. 2009 18:08
Re: Milá Renato

jééé, to je tak milééé :) Mně vždycky Renata přišlo jako hodně blbý jméno......no ale tak snad na přebalu knížky by to tak strašně nevypadalo :)) ... ve zlatý vazbě...pulitzerova cena...no ehm :o)) třeba něco bude, až dodělám školu :o) víc neřeknu. 

0 0
možnosti
D

Deedlit

11. 4. 2009 9:09
brýle

Máte u mě karmu. Musím říct, že můj život s dioptriemi probíhal úplně ale úplně stejně. Na můj mlhavý pohled na svět se přišlo okolo sedmé třídy, kdy jsem vykukovala z PRVNÍHO PATRA a prohlásila: "Jé podívejte, králíček." Otec suše prohlásil, že je to kos a pár dní na to mě dotáhl k očaři. Mé první obroučky zdobila drobná ružová srdíčka na každé straně.  Okolo puberty mi rodiče pořídili "módnější" kovové rudé obroučky, které jsem vytahovala pouze doma a to na televizi. Sedět ve škole v první lavici a opisovat zadání úloh z tabule od spolužačky bylo samozřejmostí.  Lehký problém byl s přáteli, které jsem prostě na druhé straně ulice neviděla. Mohli mávat sebevíc a sebezuřivěji. V té rozmazané mase se jednoduše ztratili. Což vedlo k řadě nedorozumění. Nakonec se mamka slitovala a pořídila mi kontaktní čočky. Které nosím i dnes. :-)

0 0
možnosti
RF

Shaza

11. 4. 2009 10:41
Re: brýle

No jako kdyby jste mi z oka vypadla :o)) S pozdravem RF

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

2. 4. 2009 22:57
squash a další míčové hry :-)

naprosto chápu. Sic bez dioptrií, vybaven nedostatkem prostorového vidění způsobeného tupozrakostí na jedno oko, naprosto přesně chápu obtíže při hraní squashe, popřípadě jakékoliv jiné míčové hry (nepočítaje kuličky, kulečník a bowling - ty se dají naučit zpaměti). Dlooooouho mě spolužáci plácali po ramenou za podle nich předstíranou nešikovnost při snaze trefit tenisách/pinkpongáč/basketbalový míč...

Na střední škole mi díky mému nadání na míčové hry nabídli členství ve florbalovém týmu. Na pozici maskota :-)

Mimochodem brýle nejsou problém - moje žena je nosí a ohromě jí sluší - je to jen o vybrání těch správných :-)

0 0
možnosti
RF

Shaza

11. 4. 2009 10:43
Re: squash a další míčové hry :-)

He :) Honzo, u mě si taky hodně dlouho všichni mysleli, že na kurtech jenom tak šaškuju, než uvěřili, že fakt ten tenisák nebo squashový míček řítící se mi mezi oči nevidím .)

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9192x
Autorka je životním nadšencem, který si čokoládu nikdy nenechá na později. 

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy