Viditelná ruka a zdroje.

Do programu jednání Poslanecké sněmovny odeslal Senát ČR vládní, tzv. konsolidační balíček. Poslancům se předvede, díky senátorům, sice s rozcupovanými rohy, ale v hlavní roli a bude očekávat souhlasný poslanecký aplaus. Avšak v balíčku řádí viditelná ruka, mnoha vládních regulací, která bezostyšně sáhne do kapes i pracovně činných seniorů - OSVČ.

Jedná se o to, že vláda těmto lidem chce zrušit, od příštího roku, položku ve výši 25 tisíc korun, odečitatelnou od jejich celoročního příjmu. Toto chce uskutečnit koalice, která je samolibě přesvědčena o tom, že je pravicová. Místo, aby vytvářela podněcující podnikatelské prostředí, tak zreguluje i seniory do pozice lidských zdrojů, které by měly zmenšit míru zadluženosti státu. Přičemž tito senioři celý svůj produktivní život spoluvytvářeli HDP státu a nyní by jim mělo být jejich podnikání asociálně ztíženo. Navíc je docela možné, že svou profesní angažovaností, oddalují svého Alheizmera a šetří tak nenápadně dokonce výdaje Ministerstva zdravotnictví.

Nemohu se ubránit pocitu, že vláda, takovým jednáním, jim vzkazuje, raději se orientuje na jiné činnosti anebo začněte vyhledávat v obchodech sektory s oblečením v tmavších, nejlépe v černých barvách. 

Kdyby bylo v platnosti tzv. lidové veto = prvek přímé demokracie, tak by podobné vymyšlenosti schváleny nebyly. LV je ochrana proti schvalování zákonů, které nejsou ku prospěchu občanů. Takové zákony jsou špatné, protože nekorespondují se státem, který se chová k lidem vlídně. 

 Myslím, že by nemělo uplynout moc vody, aby si lidé, kteří vyznávají odpovědnost jednotlivce, chtějí méně státu a více občanům, svobodu, místo regulací (socialismu), našli již existující autentickou, pravicovou stranu. Jedině tato strana má šanci vytvořit stát, který nebude svým občanům překážet, ale bude k nim vlídný, vstřícný a přátelský.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Fraitová | pondělí 29.10.2012 23:25 | karma článku: 13,34 | přečteno: 658x