Snad ne porážka!

Vážený pane poslanče, dovolte mi, abych se na Vás obrátila s následující prosbou. Jsem totiž přesvědčena, že je, nejen v souladu se zájmy České republiky, ale i v souladu s hospodárným využitím jejího ekonomického potenciálu. Jak víte, koaliční vláda nedávno schválila poslat instituci, zvané Mezinárodní měnový fond, 38 miliard 

korun z devizových rezerv České národní banky. Následným jednáním se vláda dohodla, že před posláním schválené sumy peněz, poskytne záruku ČNB, aby o peníze, někdy v budoucnu, nebyla ochuzena. Jedná se o to, že v případě, neschopnosti MMF vrátit předmětnou částku, vláda se zaručí, že peníze vráti z veřejných financí ona. Mimochodem, nedávno zveřejnil ministr financí, že občané se budou podílet svými daněmi na vyrovnání ušlých úroků ČNB, což každoročně bude činit nezanedbatelných 200 milionů.

Dle § 72 Zákona o rozpočtových prostředcích, vláda k takové záruce nutně potřebuje souhlas parlamentu - píše o tom ekonom Petr Mach ve svém blogu na idnes.cz "Půjčka 38 miliard eurozóně". Vzhledem k této skutečnosti Vás prosím, jako občanka města, za které jste byl zvolen do Poslanecké sněmovny, abyste k hlasování přistupoval co nejzodpovědněji, v zájmu občanů ČR a především i Vašich voličů. To znamená dal najevo své "proti" vládnímu návrhu zákona o poskytnutí záruky - v konečném důsledku nepřevádět 38 miliard korun Mezinárodnímu měnovému fondu.

Předseda vlády P. Nečas prohlásil, že poskytnutím půjčky dokážeme, že patříme ke zdravému stádu EU. Mám zato, že jeho přirovnání České republiky ke stádu je docela výstižné. Avšak média nás informují o tom, že  ne každé stádo EU je zcela zdravé. Je tedy jisté, že nás nemocná stáda nainfikují nějakou šílenou nemocí - EU původu - a co potom? Bude ještě v silách Vás zodpovědných, Českou republiku nasměrovat na cestu k prosperitě anebo snad na porážku! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Fraitová | čtvrtek 2.2.2012 19:50 | karma článku: 14,54 | přečteno: 761x