Pohodové nedělní odpoledne.

Dnes odpoledne jsem si přečetla v jedněch sobotních novinách článek s mírně ironickým nadpisem "Klausovi muži, co vědí úplně všechno".  Autor, navlíknutý do obnošeného stejnokroje, aby nevyčníval a byl neustále, mezi svými, co nejvíce "in" se rozepsal, mj. o blozích pana L. Jakla. Témata obou blogů -  únik ropy z poškozeného vrtu v Mexickém zálivu a Slovanská epopej od Alfonse Muchy.

Ještě jako mladiství jsme se kdysi rozjeli podívat ( jak jinak než, v  době totality a tedy naší ikony J. Kerouaca, stopem) do Mušova.  Jsou tam totiž k vidění zbytky nápisu římských legií, tehdy považovaných za nejsevernější otisk pobytu zmíněných vojsk na našem území. Tichý, nádherný a nezapomenutelný zážitek doteku mé dlaně s 2. stol. n.l.

Zvědavost nás následně nasměrovala do nedalekého zámku v Moravském Krumlově. Já osobně jsem se v expozici "SE" připadala jako na jevišti mezi kulisami, které by se klidně mohly následující den přemalovat do dalšího divadelního kusu a mě by to vůbec nemrzelo. Dávám tedy za pravdu p. Jaklovi, že z úcty ke světovosti Alfonse Muchy by tato díla měla v Moravském Krumlově raději zůstat.

Druhý kritizovaný blog o úniku ropy, vč. vtipného nadpisu (Zamaštěný pták) je, podle mě, velkorysá a perfektní sonda i do takto fungující části světa. Však nová Superbakterie již chodí do fitka, aby byla svůdná, půvabná a hlavně maximálně sexy. Navštěvuje i pravidelně solárko, protože trocha exotického nádechu neuškodí. V salonech jí dodají hladkost hadí kůže a doporučí podmanivé vůně pro každou příležitost. Módní návrháři se už šikují, aby byla trendy v první sezóně nadcházejícího podzimu. Musí přece očarovat zvýrazněnými ženskými křivkami klienty, ale zároveň i  inspirovat co nejvíce klientek.

 Hlavně, proboha!, aby nám nezdivočela a nechtěla se dát dohromady s ptačí chřipkou a aby nechtěly spolu předvést jízdu na šílené krávě v šapitó Svět. To by pak byla naprosto bez šancí dostát svým vysokým cílům a její chamtivost by skončila na smetišti dějin. Potenciální zákazníci by ji totiž snadno identifikovali a vykašlali by se na ni - Superbakterie, Nesuperbakterie!

 

Autor: Jana Fraitová | neděle 15.8.2010 20:03 | karma článku: 13,31 | přečteno: 1157x