Neposedný vir a neposedné informace.

     Minulý měsíc skupina 13 vědců ze Světové zdravotnické organizace (WHO) z různých zemí, spolu s čínskými experty, asi měsíc pátrala "na místě činu" tj. v čínském WU- Chanu po původu virusu Covid19.

Na závěr své expedice odborníci z WHO uspořádali tiskovou konferenci, na níž světu oznámili toto:

     1. Nemohou potvrdit zdroj nákazy, jelikož zjistili, že v prosinci 2019 se virus nešířil jenom tržištěm veWu-Chanu, ale byl zaznamenán i v jeho okolí.

     2. Vyloučili také, že by virus pocházel z virologické laboratoře ve Wu-Chanu.

     3. Virus Covid19 je pravděpodobně přírodního charakteru. Jeho hostiteli mohly být netopýři, na které  vir přeskočil z mezihostitele laskouna.

     Oproti tomuto závěru se ostře ohradil jeden z vážených představitelů čínské zdravotní organizace,který se vyjádřil v tom smyslu, že se zatím nepodařilo prokázat, že by tato zvířátka byla původem nákazy.

     Čínská vláda, již v prosinci 2019, prohlásila, že Čína svět pandemií nenakazila, ale, že vir byl do ní dovezený ze zahraničí v mražených mořských plodech.

     WHO minulý týden popřela svoji dřívější informaci, že je nepravděpodobné, aby virus unikl z labora-toře ve WU-Chanu a že všechny teorie jsou otevřené.

     Viroložka Soňa Peková, po důkladném zkoumání viru, prohlásila, že se vir nechová přirozeně a tudíž není z přírody, ale z laboratoře.

     Již v září 2019 během pobytu v Itálii (letiště v Boloni, jižní Liturgie,Toskánsko), i ve mně  si neposedný vir trochu zavířil. Měla jsem, stejně jako někteří naši turisté, rýmu, škrábání v krku a zvý-šenou teplotu. Po návratu do ČR se přidal premiérový suchý kašel a mé uzdravení (asi po 10 dnech) vyvrcholilo jenom přechodným krevním výronem v oku. Moje okolí mělo podobné příznaky lehčího  průběhu.

     V ČR nyní víří tzv. britská mutace, např. v Tyrolsku je jihoafrická a např. v dříve příkladném Portu-galsku s tvrdými opatřeními, je identifikována začínající ta nejhorší mutace tzv. brazilská.

    Ze současného stavu šíření viru u nás vyplývá, že dosavadní nesmyslná opatření nesmí pokračovat ani prostřednictvím pandemického zákona. I když pro některé občany průběh  nemoci, vč. důsledků je závažný až osudový. Vláda by měla vzít v úvahu, že rozdíly v šíření viru nemají logické řešení a že svými nařízeními likviduje psychicky i fyzicky celé skupiny občanů. Ekonomicky, nejen je, ale i stát. Stabilní a prosperující Česká republika přece nabízí, nám občanům, především  zdraví a existenční prosperitu.

Vláda musí nechaoticky a cíleně chránit ohrožené, léčit nemocné a nechat žít zdravé. Naší jedno-duchou odpovědí by bylo, že vládu budeme v tomto chápat a cíleně respektovat.

 

 

     

     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Fraitová | pátek 19.2.2021 18:37 | karma článku: 17,59 | přečteno: 447x