Diskuse

Dukáty.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

22. 5. 2011 1:25
pokusím se zareagovat

Ad1) Jestliže platí varianta b),jak je  právně zajištěno,zda firmy tu lhůtu 5 let dodrží? Co se stane když tu podniká třeba rok,dva, pak zjistí že se jí to nevyplatí a pak ukončí činnost?Jestli třeba  musí předem složit nějakou kauci.A nebo zda budou přímo činitelé té firmy trestně stíháni pro podvod? 

Ad2)Tady si ale přiznejme,že firmy tyto "svobodné pracovní smlouvy"dávno používají a v nich garantují svým manažerům opce na výhodný nakup akcií,vyplácejí jim zlaté padáky,ministři a vysocí úředníci navrhují svým sexretářkám a milcům smluvní statisícové platy a odměny,ale ono to ten problém  nezaměstnanosti nějak neřeší a neřeší.

A jestli si myslíte, že když stojí před fabrikou 50 nezaměstnaných na 1 volné místo, tak jim pomůže,když jim poradíte aby se vzdali  jistot zákoníku práce,a sjednali  si se zaměstnavatelem "Svobodnou pracovní smlouvu", tak aby "oběma" stranám vyhovovala, ,tak to je opravdu velmi ale velmi smutné...

0 0
možnosti

ffanaj

23. 5. 2011 21:42
Re: pokusím se zareagovat

 ad1 ) K Vašemu dotazu Vám nemohu nic napsat, protože já Olomouckou výzvu neobhajuji, vím jenom to, co bylo popsáno v tisku.

ad 2) To, že před fabrikou stojí fronta 50 lidí a jenom na 1 uchazeče se usměje štěstí v podobě přijetí, přece dokazuje, že je v uplatňovaném systému něco špatně. Je to samozřejmě důsledek mnoha faktorů zkostnatělé politiky zaměstnanosti, tj. např. již zmíněné svazující legislativy, neefektivních výkonů Úřadů práce, které se v tomto světle jeví jako zbytečné, atd. A jak byste nezaměstnanost řešil např. Vy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 741x
Od podzimu roku 2019 členka Hnutí Trikolora a snad i inspirace, nejen pro generační vrstevníky.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy