"Česká republika by měla mít vlastní styl a dát vyniknout svým přednostem."

Česká republika, vzhledem k prvorepublikové světové úrovni, musí být nejsilnějším, nejzdravějším a nejbohatším

státem v Evropě.  Podstatnou podmínkou takové ČR je povýšení národních zájmů, nejen  nad zájmy centralistů v Bruselu, ale i nad zájmy různých úředníků v hierarchii státu. Realizace, i když mnohdy nesmyslných vládních, opatření nasvítila skutečné fungování byrokratického soukolí státu. Toto drhne a velmi často se trucovitě nehne z místa. I když by nám někdy takové ticho znělo libozvučně tak v čase, kdy jde leckomu z nás o zdraví či dokonce o život, je to k zbláznění.

Tak, např. zcela normální počáteční léčení lehkého průběhu nemoci Covid19. Existují osvědčené a již vyzkoušené léky např. Isoprinossin, Bamlanivimab, Regeneron, aj. a již začátkem roku se ocitl v ringu Ivermektin. Nedávno MZ schválilo jeho užití jen pro pacienty, kteří jsou hospitalizováni v nemocnicích. Než konečně MZ aspoň takto rozhodlo, zřejmě nemuselo dojít ke zbytečným úmrtím ohrožených spoluobčanů. Nyní Ministerstvo zdravotnictví čeká na stanovisko Státního úřadu pro kontrolu léčiv (SÚKL), aby Ivermektinem mohli léčit i ti, kteří jsou nejblíže lidem a to jejich praktičtí lékaři. Možná, že zbytečně budou ohroženi na životech další lidé. Mnoho úředníků, mnoho různých odborníků vygeneruje mnoho zájmů, takže ohrožení musí trpělivě čekat až někdo v tom ringu zvedne ruku nad hlavu třeba s Ivermektinem či dalšími léky na Covid19. O používání léků, léčících Covid19 např. Bamlanivimab či Regeneron opět čekáme na schválení Evropské lékové agentury (EMU) místo, aby o uvedení těchto léků do praxe rozhodl náš výše zmíněný SÚKL, příp. přímo náš ministr zdravotnictví.

Dalším neuvěřitelným soukolím ČR x EU prochází i vakcíny. Dle vyjádření MZ měla Česká republika objednáno dostatek vakcín ze společného nákupu, zprostředkovaného Evropskou unií. Jednalo se o nákup v množství pro 14,5 milionů jednotlivců. Při realizaci objednávek jednotlivých států EU, došlo však v Bruselu, k porušení dohodnutého principu, tj. dodávek dle počtu obyvatel. Díky takovému nesolidnímu jednání Evropské unie, jsme obdrželi mnohem méně smluvně potvrzených a potřebných vakcín. Na naprostou nespolehlivost Evropské unie doplatilo více států a přestože mezi nimi je i Rakousko a Slovinsko, tak právě tyto země nám ze svého nedostatku dodaly cca 40 tisíc vakcín.

Stávající těžkopádný byrokratický systém ČR - často navázaný na struktury EU, nemůže být akční, aby mohl co nejefektivněji rozhodnout např. o tom nejdůležitějším jako je zachování našeho zdraví i života.

Toto je aktuálně velmi smutné zjištění zvláště když víme, že stát je tu pro nás a ne my pro něho. Zřejmě každého napadne, že by se nám lépe žilo v České republice, která by byla méně byrokratická - např. bez zbytečných úřadů, bez senátorů, s méně poslanci, bez dotací politickým neziskovkám, očištěna od všech organizací řízených zevně ČR, vč. EU. Právě teď v době pandemického rozvratu, máme výjimečnou historickou příležitost vyšlapat našim potomkům cestičku, vedoucí k suverénní, bohaté a konzervativní zemi - České republice.

 

 

 

Autor: Jana Fraitová | středa 7.4.2021 22:23 | karma článku: 15,06 | přečteno: 416x