Brod a jiný kabátek.

Když vidím brod tak je úplně normální, že si podkasám sukni a přejdu na druhou stranu řeky. Pan premiér, aniž vidí brod, sundává kalhoty - nyní mě napadla asociace, kterou ale asi nenapíši. V případě šílené novely 

pandemického zákona je Petr Fiala důsledným zastáncem předběžné opatrnosti. Nyní rozvolňují a ruší  opatření, týkající se pandemie, státy jako je např. Nizozemsko, Švédsko, Norsko, Finsko, Dánsko, Španělsko, Itálie, Portugalsko, Francie.... Lidé burácí proti opatřením Konvoji svobody v USA, Nizozemsku i v celé Kanadě. Levicový premiér P. Trudeau je s rodinou schovaný na neznámém místě a starosta Ottawy ztratil kontrolu nad městem - vyhlašuje nouzový stav. Policejní rada uvažuje o zákazu vycházení ve všech provinciích. A světe div se! -  v  PS ČR byla výše zmíněná novela projednávána zrychleně, bez řádného a zodpovědného prodiskutování, tj. v legislativní nouzi. Přesto premiér  argumentoval i tím, že bude platit až v době podzimního šíření nakažlivého viru. Nejen, že zákon neguje loňské oprávněné závěry z jednání Nejvyššího správního soudu, ale např. zavádí sms přísl. adresátům o karanténě či samoizolaci, na základě i nevěrohodných testů. Úřady mohou omezit výuku ve školách všech stupňů, činnosti firem, provozující služby, např. ubytovací, hudební, taneční, klubů, sportovišť, kadeřníků či kosmetiky, vykonávající služby mimo své provozovny, atd. Minulý týden byla novela poslanci schválena ( bez hlasů SPD a ANO) s určitými změnami, např. je posílena pravomoc jen ministerstva zdravotnictví, ale také úřadů či hejtmanů, kteří skrz hygieniky mohou vydávat různá mimořádná opatření. Je snížena výše pokut občanům za přestupky proti opatřením, aj. V současnosti je zákon v Senátu ČR - někteří opoziční senátoři i poslanci avizují, že ho napadnou u Ústavního soudu. 

Nový pandemický zákon oblékl kabátek nouzového stavu, který omezoval život v rozporu se zákony i Ústavou ČR. Bouře Čechů oprávněně neztichnou - demokracie už proklouzává do totality. Jde o hrubé zásahy do Ústavního pořádku, do ekonomiky ČR i jednotlivce, do svobody, do našich životů pod dekrety vybraných odborníků. Nejedná se o naše zdraví!  Panu profesorovi Flégrovi by se částečně splnila jeho předpověď, že v ulicích budou plné mrazáky, ale našich zmrazených životů.

 

 

Autor: Jana Fraitová | úterý 8.2.2022 20:13 | karma článku: 21,40 | přečteno: 341x