Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

grospic

8. 12. 2008 20:34
cikrt je nebetyčný ho....

mezi jeho majstrštyky patřily rady jak si mají lidi tel. obvolávat lékárny aby si zjistili kde jsou léky levnější, nebo si to vyhledat na internetu pro důchodce je to úplně ideální

0 0
možnosti

edelcacao

8. 12. 2008 21:53
Re: cikrt je nebetyčný ho....

Důchodce se celý den kope do (Y) tak se může zvednout a lékárny si obejít, a ještě udělá něco pro své zdraví. Cikrt tomu to myslí ;-DR^

0 0
možnosti

misaviki

8. 12. 2008 10:31
Komunismus a alibismus

Problém je v tom, že celý systém našeho porodnictví je zastaralý a jde ve šlépějích starých komunistických tradic. Proč už dávno nepovolili fungování porodních domů či ambulatní porody? Přijde vám porod v porodním domě méně bezpečný než v přeplněné porodnici kde na vás každý se.e nebo když porodíte v sanitce protože vás porodnice odmítne? Také byl hezký případ kdy žena porodila na chodbě po x hodinách čekání. Když chtěla jít maminka domů po 24 h po porodu, přijela si pro ni policie, aby si to prostě odležela i s dítětem v přeplněném zařízení bez dostatečné péče. Normální alibismus a neochota lékařů vzdát se své nadvlády. Porodnictví a chaos vyvolávaný kolem něj musí být pro zaměstnance porodnic dnes super byznys, nedáš, nerodíš. Jinak obviňovat ministerstvo z populační exploze mi přijde hloupé. Kdyby teď populisticky začali rozšiřovat oddělení, za pár let jim bude vyčítáno, že jsou poloprázdná. Spíše bych opravdu viděla cestu v rozšíření ostatních zařízení při porodnicích.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 12. 2008 11:06
Re: Komunismus a alibismus

Myslím, že příliš podléháte filmové fikci a modním trendům. Dnes když má hodně mladých žen problém otěhotnět a spousta těhotenství je rizikových bych  tuhle péči moc neprosazovala.

A co se týče rozšiřování porodnic, tak chyba byla na počátku, kdy se začaly rušit, spolu s rušením porodnic či lůžek měl být připraven alternativní program, aby se v případě potřeby daly zase rozšířit.

S  tímhle komunismus nemá nic společného.  Co se týče dob minulých byla zdravotní  péče o rodičky na špičkové úrovni.

0 0
možnosti

compli

7. 12. 2008 7:27
Prosím Vás!

Co to tu pořád pindáte o zdravotnictví zadarmo! Podívali jste se někdy na svoji výplatní pásku, podívali jste se někdy na své účetnictví???? Uvědomte si, co peněz přímo formou zdravotního pojištění, a sociálního pojištění teče do systému, podívejte se, co peněz teče do systému formou různých daní. A hlavně se podívejte kdo a hlavně jak s nimi hospodaří!!! Jak je celý systém efektivní??? Jen se podívejte na naše poslance, kterak v minulém týdnu "porcovali medvěda". Podívejte se na paláce a režijní náklady zdravotních pojišťoven. Ano, chce to reformu, ale reformu po důkladné analýze za spolupráce , diskuse a konzultacích  s odborníky a to bohužel ti dva nejsou. A ani jiní viz různé "ekologické" daně, šarády se zimní výbavou, tichými pneumatikami, olympiádou v Praze, běžeckým areálem ve Vesci, golfovým hřištěm u Olomouce,.... Lobbing a sponzoři to je mor.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 12. 2008 11:00
Re: Prosím Vás!

R^ R^ R^

A vo tom je!!!!

0 0
možnosti

pasacek

6. 12. 2008 21:28
Zákazy jsou staromódní ...

... dnes je pravděpodobnější jeho zdanění. Ale tak mě napadá: proč v případě přeplněných porodnic nezabraly regulační poplatky?

0 0
možnosti

wood

6. 12. 2008 0:27
cikrtoviny- zděšení

PROBOHA- koutněte na ty "cikrtoviny.cz".

Ten člověk opravdu chce sám řídit české zdravotnictví,případně celou republiku.

0 0
možnosti

terminal

5. 12. 2008 21:47
Tak jak to tedy bylo?

Autorko, označila jste p. Cikrta za lháře, ale jak se ptal níže demagog_007, v čem konkrétně lhal? Zjistila jste si sama nějaká fakta o tom, že nemají rodičky v Praze kde rodit? Pokud vím, tak např. porodnice U Apolináře, v Podolí a nyní už asi i Motol prostě nebere "náhodné" rodičky, protože je zde zavedena registrace, kvůli velkému zájmu rodit právě na těchto klinikách a mají prostě plno. Naopak NĚKTERÉ menší porodnice mají běžně volná lůžka. Ale promiňte, prostě nevěřím tomu, pokud by byla rodička, nebo dítě v ohrožení života, že by ho jakákoli porodnice (jakoliv plná) odmítla. Na druhou stranu, pokud nejde nikomu o život, neměl by si dispečer sanitek (nebo řidič-nevím jak to mají organizováno) ověřit v jaké porodnici mají volno? Ale to asi těžko ovlivní kdokoliv z ministerstva že?

0 0
možnosti

misaviki

8. 12. 2008 10:36
Re: Tak jak to tedy bylo?

Také si myslím že někoho v ohrožení života prostě odmítnout nemůžou, to je protizákonné. Jinak nechápu jak může být vůbec nějaká žena v Praze bez registrace, protože poslední měsíc se chodí na vyšetření do porodnice, kde jste zaregistrovaní. Pokud měli plno a nezaregistrovali vás, musíte docházet někam jinam kde s vámi bude počítáno na porod. Vychází mi jediné, poslední měsíc nechodily na kontroly. Pokud vím, porodnice v okolí Prahy berou, ale např. takový Slaný, to je za trest. Hojně tam rodí naše menšinové spoluobčanky a celková úroveň je dost hrozná. Ale např. Hořovice nebo Kladno mají snahu brát a slyším jen chválu.

0 0
možnosti

nápad

5. 12. 2008 15:02
Dobrá diskuse

Vy zastánci kapitalismu, já i když podnikám, vyrábím eko čistící prostředky na bakterie, když vás čtu, to je hrozné. Nebudu to komentovat ale zamyslete se, na jedné straně chcete kapitalismus a na druhé, když neviditelná ruka trhu zrovna má finanční krizi tak žádáte prachy po státu. Není to divné? Ona asi jak se to hodí co?

0 0
možnosti

karel62

5. 12. 2008 18:42
Re: Dobrá diskuse

Myslím,že to není popsáno přesně. Dotace dostanou jen ti "kapitalisté", kteří jsou propojeni s politickou vatou. Politici solí z cizího rádi. Mají na to dva dobré důvody.Neztratí popularitu u dělného lidu a nepříjdou o výživné kontakty v ekonomické sféře. OSVČ jako já nebo vy můžou v pohodě krachovat. Já osobně jsem pro krachy firem i bank. Všechny "darované" peníze se totiž brzy obrátí proti systému.Bude to taková socialistický kolotoč. Budeme platit větší daně,abychom je zpět dostali jako dávky. S tím, že třetina zůstane politické vrstvě, která ten kruh bude udržovat v chodu.

0 0
možnosti

mira.x

5. 12. 2008 14:14
cikrt

Doporučuji,http://www.cikrtoviny.cz je to obrázek tohoto státem placeného ÚŘEDNÍKA.Darmo se neříká jaký pán takový krám. 

0 0
možnosti

karel62

5. 12. 2008 11:09
Kdo chce poznat?

Přemýšlel jsem o tom, jak může dospělý člověk napsat takovou snůšku jednoduchých polopravd a přidat primitivní pohled na svět. Stačilo mě však projít články této "blogerky",protože číst se to opravdu všechno nedá a hned jsem pochopil. Dáma by měla raději místo hledání dalších socialistických témat vyhledat pomoc psychiatra.Články vypovídají o závisti, vlastní neschopnosti v pracovním i osobním životě,přidal se zřejmě i komplex z vlastní tělesné schránky a následuje opět závist.Tyto vlastnosti ji dovedly do stáda socialismu,kde jsou tato kritéria vítána ba přímo požadována.Ve jménu stádní ideologie hlásá, že ve stádu je teplo,je tam žrádlo zadarmo a není tam osobní zodpovědnost.Za všechno mohou ti ostatní. Ti zlý. Ti co hlásají osobní přístup ke všemu. Svým postojem patří spíše na Staroměstské náměstí 25.února v roce 1948 než na stránky netu. Je tady ještě jedna možnost, že to dělá za peníze.Což je ale velmi osobní přístup.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

5. 12. 2008 11:26
Re: Kdo chce poznat?

Heleďte já Vás chápu. Představa, že podnikatel bude sedět v kanceláři vedle ordinace a bude podle vývoje zisku zvedat palec,, kdy léčit a kdy ne Vám připadá málo kapitalistická, Vy od Julínka po Topolánkově sebereflexi o přitvrzení v reformách čekáte konečně to pravé ořechové, tedy ještě kosmetickou změnu, aby Vás mohl léčit sám "Chrenek". Pak už s orgasmu nad progresivitou reformy definitivně nevyjdete. To víte, ti nerozumní nedospělci ze stáda socialismu by přece jen byli neprogresivně radši, kdyby je přece jen tak nějak reformě neprogresivně léčit doktor medicíny.

0 0
možnosti

demagog_007

5. 12. 2008 9:17
no a co?

To jako ministr může za to že si rychlá neověří ve které porodnici jsou schopni rodičku přijmout a jezdí s nimi na blind? Jinak pokud se nepletu tak tohle je problém zřizovatelů nemocnic a né ministerstva, ministerstvo je tu od toho aby nastovovalo pravidla hry, nikoli aby shánělo jednotlivým týmům hráče a sponzory....

Uvědmte si, že éra centrálního plánování už je naštěstí pryč...

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka