Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host8

21. 9. 2012 10:16
Je to trochu jinak

Kalousek udělal reformu jako daňově neutrální. Jinými slovy - bohatým se daně podstatně snížily a zátěž se formou DPH přenesla na ostatní. Kalousek a ostatní vycházel z mylného předpokladu, že při nízkých daních budou bohatí rádi a ochotněji platit. Oni místo toho utíkají do dańových rájů. Chudí platí, ale stále se na ně přenáší další skryté daně - spoluúčast ve zdravotnictví, zvyšující se poplatky za služby státu, braní peněz nezaměstnaným, snižování důchodů. A tak se to zpětně dotýká podnikatelů, protože lidé mají méně peněz na nákup.

Výše daně je důležitá, ale ne rozhodující. Prvořadé je jednoduché, jasné vymahatelné právní a podnikatelské prostředí. Absence korupce a klientelismu. Funkční státní orgány s dostatečnými pravomocemi. Rychlá vymahatelnost práva.

A pak je spousta fiktivních firem se sídlem v zahraničí, kryjící korupci v ČR a správci státu nemají zájem o rozkrytí vlastnických struktur.

1 0
možnosti

Stará kára

20. 9. 2012 14:11
Jen malý dotaz:

Současný zákon o DPH stanoví pro příští rok jednotnou daň 17,5 %.  Opravdu se domníváte, že oproti uzákoněnému číslu je 15 % + 21 % zvýšení?  No - nepatrné pro toho, kdo cca 2/3 a více nákladů hradí v nižší sazbě (kolik asi je takových lidí). A to ještě jen řádově desetiny procenta.  Takže o nic nejde nám, ani Tlučhořově šestce. Tedy alespoň z pohledu DPH.

2 0
možnosti

Sedřený kůň

21. 9. 2012 7:19
Re: Jen malý dotaz:

Jo, jo doplatí na to hlavně ti co mají jen na bydlení a žrádlo a těch je řádově tak desetina procenta  ;-D;-D a to se tebe přeci netýká tak co se vzrušovat. Zkrátka chudému sousedovi chcípla koza kdyby mu tak chtěli pochcípat ještě králíci.  Nestydíš se trochu za to  patologické myšlení,  tady to takhle veřejně předvádět. ?8-o

0 0
možnosti

hovn

20. 9. 2012 14:09
Dle fota soudím, že jste víc než zachovalá

a proto netuším, proč by vás měl někdo zachraňovat. A jinak je známo, že tahaví si dovedli vždy poradit

3 0
možnosti

Glock Mark XXVI

20. 9. 2012 13:53
Kancelář pro uvádění věcí na pravou míru k tomu uvádí:

1/ "dementi" = popření něčeho, odmítnutí, je nesklonné;

2/ označení "dement" (mn. dementi) = označení hloupějšího než hlupáka, skloňuje se = ve větě má být "dementy"

3/ Existuje cosi, čemu se říká "evropská harmonizace daní" = tj. členské unijní země se dohodly, že budou používat stejné typy daní, sazby daní nebudou překračovat jisté meze a typologie daní se bude navzájem přibližovat. Do té třetí oblasti patří především posun od přímého zdaění k nepřímému (tj. od příjmových daní ke spotřebním daním a DPH)

4/ DPH postihuje všechno zboží, základní, nezákladní, spotřební, nespotřební.

5/ Přímé daně VŽDY postihují střední třídu - chudým dávno není co vzít a bohatí si najmou právníky (nebo lobisty) a vymohou si úlevy. Výběr nepřímých daní je v tomto ohledu jednodušší - bohatí nebudou bojovat o výjimku ze zákona o daních z příjmů, když si půjdou koupit ferarri.

4 0
možnosti

Glock Mark XXVI

20. 9. 2012 13:53
Re: Kancelář pro uvádění věcí na pravou míru k tomu uvádí:

6/ Příjmové daně tvoří asi jen 20% státních příjmů, pár tisích bohatých a jejich oficiální příjmy výběr daně nezlepší.

7/ Bohatí mají napsaný majetek na svoje firmy = majitel je na papíře chudák - vilu, aktiva, auta ... vlastní firma, ve které jsou zaměstnáni za ubohou almužnu 50 000 měsíčně. Příjmovou daní na ně nedosáhnete.

8/ Další změny jsou parametrické, za posledních 10 let se paušály měnily minimálně 3x. Přežili jsme předchozí změny, přežijeme i tyhle.

9/ Daň z převodu nemovitostí je stále nízká, ve srovnání se západní Evropou. Čekejte další zvyšování.

10/ Proč na začátek nenapíšete, že jde o Váš laický pohled?

3 0
možnosti

Sedřený kůň

20. 9. 2012 13:51
No hotová hrůza jak to ti manažéři odskáčou

Třeba takový 150 ti tisícový manažer, před Kalouskem zaplatil na daních a odvodech 44 tisíc, po Kalouskovic "reformě" č. 1 zaplatil už jenom 7 tisíc (nesmí se zapomínat že manažéři si rozdělili do svých mezd i těch 34 % co za ně přestali odvádět firmy z příjmu nad 100 tisíc). Takže po Kalouskově reformě č. 2 manažer bude chudák platit nad 100 tisíc o 7% větší daně a bude odvádět i daň zdravotní, stále na tom bude lépe oproti době před Kalouskem o 25 tisíc měsíčně.

A jakpak dopadl "zazobaný" pracující důchodce s přivýdělkem 10 tisíc měsíčně, před Kalouskem platil daň 1200,- Kč a po Kalouskovi bude platit daň 2000,- Kč, tedy navýšení daně o 67% + k tomu jako bonus zmražené důchody.

Takže kdo tady vlastně ten Kalouskův populismus z "reformy" č.1 bude platit 8-o?

2 0
možnosti

Ubaram

20. 9. 2012 21:58
Re: No hotová hrůza jak to ti manažéři odskáčou

Podstatné není o kolik daň naroste, ale kolik se na dani zaplatí. To byste totiž mohl říct, že nejhůř je na tom 40tiletá uklízečka s dvěma dětmi, protože před Kalouskem platila 0 Kč ale teď platí 3 Kč, takže se jí daň zvedla o nekonečno procent.

Problém je současně to, že máme "zdravotní a sociální pojištění" které ve skutečnosti jako pojištění vůbec nefunguje a spousta lidí ho započítává jako daň. Přitom pokud akceptujeme že to jsou skutečně peníze do zdravotního pojištění, není nejmenší důvod proč by tam strop být neměl. Nemocnice nedostane víc peněz za bohatého než za chudého. Pokud si ten bohatý bude chtít zaplatit něco navíc, nejde to z pojištění ale z jeho kapsy navíc. Neexistuje žádný bonus pro ty co se snaží žít zdravě, ani malus pro ty co žijí nezdravě atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka