Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

snickim

30. 8. 2010 14:28
Jaký je smysl návrhu v českých zemích?

Vyšší pokuty pro bohatší? Nevím, nejsem ani pro ani proti. Osobně si myslím, že to nepřinese nic jiného než vyšší úplatky pro policii.

Jak jsem k tomu přišel? No, protože když bude muset přistižený hříšník zaplatit vyskokou pokutu, bude pro něj "výhodnější" se s policistou nějak "domluvit". Určitě se mu bude lépe domlouvat v tisících a desetitisících než ve stovkách.

Osobně si myslím, že už teď má policie dost nástrojů, aby hříšníky postihla ať už mají příjem jakýkoliv. Jenomže se tak neděje. Proč? No asi proto, že je jednodušší měřit rychlost na rovném přehledném úseku dálnice, než ve městě řešit půjezdy křižovatkou na červenou, předjíždění přes plnou bílou čáru nebo po tramvajovém pásu a nebo jízdu zakázaným směrem (u nás v Praze typicky jízda odbočovacím pruhem rovně - proč by někdo čekal ve frontě, že?).

Proč není vidět policisty na křižovatkách a na silnicích? Kde jsou? "Zalezlí u Aralky" jak zpívá Nohavica? Denně jezdím ve městě i mimo 100-200km a vidím tak maximálně celníky.

0 0
možnosti
LT

snickim

30. 8. 2010 14:30
Re: Jaký je smysl návrhu v českých zemích?

... průjezdy křižovatkou ...

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 8. 2010 14:25
Nesouhlasím.

Na principu něco je, proveditelnost je ale v našich podmínkách tak zoufale špatná, že to snad raději nezavádět. Pominu fakt, že něco takového vyžaduje pustit dopraváky a běžné policisty do registrů, do kterých je snad raději nepouštět (vždyť z naší PČR uniknou i fotky mrtvých "celebrit"), ale hlavně to zase postihne jenom ty chudáky, kteří jsou na tom o něco lépe než průměr. O "cílovou skupinu", kterou tím všichni chtějí postihnout, tady přece nejde. Kolik si myslíš, že bude mít příjem syn bohatého tatínka (o nich mluvil tuším Bárta), který jezdí v jeho autě? Takový pak podle navrženého principu dostane pokutu nižší, než chudák, co dře přesčasy nebo jde o trochu kvalifikovanějšího odborníka a má holt víc, než je průměr. Jak se to projeví na chování arogantních hovad, kterým papírově nic nepatří, ani ta jejich auta? Vždyť je to jako s body a řidičáky. Obyčejný člověk je posraný strachy, chytrák to vždycky někde ve správním řízení zamázne.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 8. 2010 14:26
Re: Nesouhlasím.

Všechny tyhle návrhy mají jediný cíl - napravit stav, který vznikl v důsledku ztažení policie ze silnic a jejich postupném nahrazování měřenými úseky nebo fyzickým měřením na přehledných úsecích. Kdyby policajti vyrazili do terénu, sekali ty arogantní blbce rovnou na místě, rovnou na místě jim sebrali papíry a nechali odtáhnout auta, nebylo by co řešit.....

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

30. 8. 2010 12:59
Boháči

Všiml jsem si, že vůbec autorka ráda píše o boháčích? Nějaká averze vůči této sociální skupině? Rovnostářství je zde hodně zažrané, co? Raději ať jsou všichni chudí, hlavně když někdo nebude mít víc než já... Rv

0 0
možnosti
HF

Hana F.

30. 8. 2010 12:23
Zamlžený mozek

Vidím, že zamlžený mozek levicovým a pravicovým bojem nemaj jen politici, některým čtenářům je taky přednější majetek, než lidské životy.

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

30. 8. 2010 12:56
Re: Zamlžený mozek

Skvělá projekce vlastních myšlenkových pochodů zabalená do manipulativních výkřiků o lidských životech (ačkoliv rizikové chování nesouvisí s majetkem, najde se dost pirátů ve starých vracích co jezdí jako bezohledná hovada, hlavně týpci s čerstvým řidičákem nebo naopak nevyzpytatelní důchodci s pomalými reakcemi). Také se v ČR nejvíce pokutuje za špatné parkování a bagatelní překročení rychlostních omezení a u zapomenutých třicítek na stavbě o víkendu, tedy nic co má společného se závažnými přestupky, na které ale není metr (lepení se na kufr, myškování a obecně nebezpečný styl jízdy). Takže v navrhovaném paskvilu jde jen o populismus závistivcům a pokrytectví krasoduchů jako je autorka. Já se naopak domnívám, že nejvíce zatemněné mozky mají pisálci trpící spasitelským pozérstvím, kteří pod vidinou přetváření světa i lidí kolem sebe v něco lepšího, jsou schopni páchat dobro i takovým způsobem, že jen škodí.

0 0
možnosti
J

jurneff

30. 8. 2010 12:08
Nesmysl

Je to pouze populistický návrh hodný Sobotkovic Bohouška, nevím, jak na něco takového mohl Bárta přijít.

Trestem pro "bohatého" (a kdo je vlastně bohatý? - kolik musí vydělávat, aby se vám zdál "bohatý"?) by měla být ztráta bodů a posléze i řidičáku. A to už funguje (možná ne ideálně, ale jde to zlepšit) dnes. Bohatý, zřejmě tedy manažer, potřebuje totiž auto nutně k výkonu práce a tedy ztráta řidičáku je pro něj horší než vysoká pokuta.

0 0
možnosti
ML

marlow

30. 8. 2010 12:39
Re: Nesmysl

Spousta vaznych prestupku se rezi bodu a jasne stanovenou vysi pokuty. Ze nekdo jezdi jako prase jeste neznamena ze nasbira dost bodu driv nez nekoho zabije. Ale vyse pokuty by mela byt urcovana ve spravnim rizeni pouze u zavaznych prestupku - straznik tezko behem kontrolu muze zjistovat majetkove pomery hrisnika. I v danovem priznani mivaji velmi bohati lide nulu...

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

30. 8. 2010 11:50
Vyšší pokuty

pro bohaté - NE.

0 0
možnosti
PM

petrik1960

30. 8. 2010 11:03
laudát nic připitomělého neřekl

na rozdíl od Bárty. tento návrh je neuskutečnitelný. je hloupý a technicky velmi těžce proveditelný. Je nespravedlivý.

0 0
možnosti
C

cibich

30. 8. 2010 11:09
Re: laudát nic připitomělého neřekl

Co takhle rány holí na holou,tak jako trestají některé přestupky mohamedáni.To by spravedlivé bylo.Každý by přece dostal stejně!

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

30. 8. 2010 10:48
Pokuty jsou vesměs za rychlost...

Ještě možná za špatné parkování, ale v životě jsem neviděl, že by policista kontroloval skutečný provoz - a přitom na každé cestě 100+ km se aspoň jeden kre*** najde.

Nevadí mi, že by měli bohatí platit úměrně svým příjmům, i když si nedovedu představit, jak by to chtěli realizovat. Vadí mi, že budou bohaté buzerovat za 150 km/h na prázdné dálnici stavěné na 230 km/h. Protože je fakt, že v luxusních vozech se jezdí rychleji - je to podvědomá záležitost, lepší odhlučnění a silnější motor - noha na plynu stejně, hluk stejný, pocit stejný, ale jedete rychleji.

Nic proti zvyšování pokut, ale musí se začít udělovat za skutečně nebezpečné věci. Rychlostní limity jsou velmi často naprosto nesmyslné, a přitom právě ty jsou jediné pořádně kontrolované - na dálnici máte 80 km/h když něco opravují a přitom ani nemáte zúžený pruh, na okresce, kde se do zhruba stejně širokého pruhu musíte vejít i s autobusem v protisměru máte povoleno víc.

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

30. 8. 2010 11:02
Re: Pokuty jsou vesměs za rychlost...

R^

0 0
možnosti
C

cibich

30. 8. 2010 10:43
Nejen pokutu,ale zabavit auto zrovna jako zbraň

Zdá se,že v zemích,kde tohle uplatňují žijí úplní debilové a měli by se k nám přijít poučit,jakou dělají loupost.Nechápu,jak je možné,že si přes naší republiku udělají milionáři závod,naše policie si s nimi neví rady a bezmocně civí,zatím co závodníci přejedou přes čáru do němec,tak jsou bez aut a řádně opokutováni.Kde tedy vlastně žijí idioti?

0 0
možnosti
RH

Kruton

30. 8. 2010 10:49
Re: Nejen pokutu,ale zabavit auto zrovna jako zbraň

Je to výrazná menšina zemí, argumentovat by se dalo i obráceně... Jsou v Dánsku, Holandsku nebo v Irsku tak hloupí, že to nezavedli? Že to někde dělají, neznamená, že je to správné nebo to funguje "spravedlivě".

0 0
možnosti
N

Nero

30. 8. 2010 10:34
Nechci být držitelem průkazky "D"

Řešení:Každý dostane k řidičáku rok co rok novou průkazku o výdělku.Stačí je označit písmeny a podle nich by policista stanovil tabulkovou výši pokuty.

Je to stejná konina jako,že by si policista přes internet na počkání zjistil Vaše příjmy.(U nás v domě jeden bydlí-běda obyvatelům!!)

0 0
možnosti
C

cibich

30. 8. 2010 10:45
Re: Nechci být držitelem průkazky "D"

Policista předá záznam o přestupku berňáku a tam podle tabulek a výše daní řidič zaplatí pokutu!

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka