Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Haidy

16. 6. 2009 17:22
Děsí mě souhlas vysokoškoláků

 Stejně jako vás mě děsí souhlas vysokoškoláků. Ono fakt nešlo o recesi i když v první chvíli si to autoři mysleli. A to mi nejde o to, na koho vejce házeli. Důsledky mohly být a mohou katastrofální. Čekají nás podzimní volby a obávám se, že i odveta. Jaká? Nevím. Ale mám z ní obavy.

 

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

2. 6. 2009 12:23
Nejlépe to asi řekl

Kraus. http://frekvence1.stream.cz/video/307025/ Jen čekám, kdy ho někdo nazve uplaceným Paroubkovým poskokem.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

2. 6. 2009 12:26
Re: Nejlépe to asi řekl

http://frekvence1.stream.cz/video/307029/

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

2. 6. 2009 12:20
Škoda

Že nemohu dát více karem. Je osvěžení přečíst si takový článek po záplavě "štěků" od "pravicových" bloggerů.

0 0
možnosti

Marki123

2. 6. 2009 12:25
Re: Škoda

Taky volím pravici. To snad s lidskou slušností nemá nic společného. (Viz můj přispěvek pod Vámi). Možná by bylo dobré konečně přestat rozdělovat společnost na pravici či levici, ale normálně lidsky.

0 0
možnosti

Marki123

2. 6. 2009 12:14
.

Taky s házením vajec nesouhlasím i když patřím do skupiny pod 34 let VŠ. Ale přiznejme si upřímně, co jiného dělat s člověkem, který popírá právo jiných na svůj názor? Nesnese odpor nebo připomínku svých chyb? To že nechal vyvést "Marťany" byla velká chyba. To byl protest, který se mi velmi líbil a čekala jsem jak ČSSD zareaguje. Protože v čele s Paroubkem zareagovali agresivně a nenávistně, spustili tu samou lavinu agresivity a nenávisti i na druhé straně. Přiznám se, že po Marťanech mi ta vejce byla chvilku sympatická. Paroubek prostě ukázal, že v dané chvíli je na něj škoda jakýkoliv jiný argument.

A to, že se lidi dokázali domluvit na konci akce je velmi potěšující. Je vidět, že kde se diskutuje, tak se řešení nějaké vždycky najde. 

Jen kdyby tohle věděli i politici.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

3. 6. 2009 9:07
Re: .

Jenomže takových politiků je, kteří popírají právo jiných na vlastní názor, dokonce kvůli tomu dělají čistky ve straně. Takže to by se museli házet vejce na všechny.

Také pro mě bylo potěšujcí, že se aktéři dokázali domluvit na konci.

0 0
možnosti
ŠF

eQuido

2. 6. 2009 9:55
Dva podoteky

Milá paní Formánková. V tomto případě vůbec nejde o vyvolávání agrese, počátek občanské války a lynčování psů (viz. dnešní hlubokomyslný rozhovor s pí. Parobkovou II.), ale o to, že ti vysokoškoláci nejlépe pochopili, že jim Paroubek slibuje "Teď se zadlužíme a vy to pak budete platit". Navíc to slibuje s takovou mírou demagogie, že už se na to nemohli dívat...

A co se týče tvrzení "...že kvůli házení vajec, si žádný politik chybu nepřizná, ani kvůli tomu neodstoupí...", tak podle přísně logického pohledu kvůli zvonění klíči taky ne. A přece nám to vyšlo :-)

0 0
možnosti
ŠF

eQuido

2. 6. 2009 9:56
Re: Dva podoteky

jméno paní Paroubkové jsem zkomolit nechtěl...

0 0
možnosti
J

jirkaknop

2. 6. 2009 9:51
Zase někdo obrací fakta

protože nejprve nebyla vejce , ale FYZICKÉ NAPADÁNÍ milicemi ČSSD pokojných účastníků mítinku , jako byli lidé s transparenty , marťané atd. Stejně tak nevyšetření a zametení pod stůl neoprávněného zásahu na CzechTeku , bylo projevem,že slovem , hlasem a dokonce ani tr.oznámením se nic nezmůže.  Dokážete pochopit,že vejce byla důsledek arogance a fyzického napadání pokojných občanů?

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 6. 2009 10:32
Re: Zase někdo obrací fakta

Díky za další klasickou ukázku. Vaše reakce je vzorový příklad toho, jak osobní nevraživost vůči jedné straně zamlží   člověku rozum natolik, že je schopen slátat všechny možný události dohromady, jen aby našel nějaký důvod k obvinění.

 To co uvádíte, je už dávno mimo hru a navíc, že vy to považujete za neoprávněné, ještě neznamená ,že tomu tak skutečně bylo.

Tady už jde o něco jiného. A  arogance  je vlastní i jiným stranám, kdyby za to jejich odpůrci také na ně házeli vajíčka, to by se vám asi nelíbilo.

0 0
možnosti
DM

Seb Loeb

2. 6. 2009 9:46
Když si prdnu na předvolebním mítinku ČSSD,

bude to taky agrese? Já Vám nevím, jsem muž, vysokoškolsky vzdělaný a je mi méně než třicet - a hádejte, vajičkiádu vřele schvaluju. A je mi celkem jedno, jestli vajíčka lítají na Paroubka, Karla Gotta nebo doktora Sovu. Jednak je to recese (a těžko si nechám vykládat, co je a není recese od někoho, kdo nemá smysl pro ostřejší humor) a jednak je to legitimní právo jak vyjádřit nesouhlas. Vajíčko nebo rajče ještě nikoho nezabilo, pokud se jedním nebo druhým nezalknul. Ze všech neagresivních možností protestu je tenhle nejostřejší - a za daných okolností tedy na místě. Když člověk uváží, že i ve "vyspělé Evropě" občas létají kostky, sedačky atd ... sice ne proti politikům, ale o co je policajt nebo obyčejný člověk vhodnějším objektem agrese než nějaký vypasený aparátčík s ochrankou?!

0 0
možnosti
TC

Toicem

2. 6. 2009 9:36
Vejce jsou běžný způsob vyjádření nesouhlasu s politikem

Dávat je dohromady s extrémismem a vyhrožovat pouličními válkami, a dokonce kvůli tomu pochybovat o kvalitě vysokého školství, to jsou opravdu závěry, které vysokoškolsky vzdělaného člověka nechávají stát s otevřenou pusou. Buď jste geniální a váš přesah je tak obrovský, že jsem to nepobral, a nebo mícháte hrušky s jabkama.

Mimochodem, smím se zeptat, jaké je vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

0 0
možnosti
TC

Toicem

2. 6. 2009 9:32
Ach jo...

...že já jsem tím vůbec ztrácel čas... :-(

0 0
možnosti