Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Pepan A2

25. 9. 2009 7:34
A dneska s Tebou nesouhlasím.

Na kuponovce jsem celkem slušně vydělal a pokud si pamatuji, tak její autoři říkali. že pro občany naší republiky by to měla být škola, ve které se naučí práci s cennými papíry- To, že celá řada našich spoluobčanů pojala kuponovku jako možnost vydělat desetinásobek na vložené tisícovce a nacpala body Koženému, je jejich vlastní blbost. Takže tvrzení o tom, že naše kupónová privatizace byla jeden velký podvod považuji za podobné tvrzení, jako když  hrozil ( a stále hrozí) ve státním rozpočtu schodek přes 200 miliard korun a jedna nejmenovaná strana slibuje na předvolebních bilboardech třinácté důchody a zvýšení dětských přídavků.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

5. 10. 2009 12:37
Re: A dneska s Tebou nesouhlasím.

A vo tom to je, přesně na tohle se hrálo a hraje - malá domů, já jsem vydělal, tak proč by mě měl zajímat celkový dopad na všechny? Já jsem na ní taky vydělala a dokonce ten desetinásobek ( i když, jsem to nenacpala Koženýmu) a přesto mi vadí, že to byl jen trik, jak rozkrást státní  majetek.

A mimochodem znám lidi, kterým i Koženy dividendy vyplatil.

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

23. 9. 2009 18:19
Mě nejvíce fascinuje,

jak jsou potrestaní i ti co pracují. Tak např. OČR se má zkrátit z 9ti na 6 dnů (u vdaných žen, ne u těch, co zneužívají systém s dávkami a vyčuraně se nevdají a žijí na psí knížku jako.... nechci psát co - omlouvám se těm, které jsou samoživitelkami nezaviněně!). Takže 6 dnů a z toho 4 neplacené. A tomu se říká podpora rodin s dětmi. Stále všichni mají plnou pusu porodného a mateřské. Někdy mám pocit, že to dítě se snad má dožít jen tří let. Stále jsou podporovány matky s dětmi do tří, či čtyř let. Tedy na mateřské. Ale, co ty, které pracují a mají děti do 15ti, či 10ti let? Které dítě se uzdraví za 6 dnů????  Jen houšť a větší kapky, možná si zase o něco více lidí spočítá, co se vyplatí: dělat? nebo se válet doma?

0 0
možnosti
RS

leonet

23. 9. 2009 16:10
Vcelku se dá s tím souhlasit.

Určitě se najdou jedinci, kteří budou a jak vidím i rypou do detailu. R^

Jen doufám, že si tohle co píšete, a ti co souhlasí, zapamatují, a u voleb to dají najevo. Už jsem to několikrát psal, ale opakování matka moudrostí. Nebudu již nikdy volit nikoho z těch, kdo jsou v současném parlamentu. Ani strany ani osoby. V uplynulých dvaceti letech "dokázali" že myslí jen na sebe. Chce to výměnu. Ještě nevím koho, ale někoho si najdu. ;-)

0 0
možnosti
HF

Hana F.

5. 10. 2009 12:40
Re: Vcelku se dá s tím souhlasit.

Souhlasím. Mám tip. Zkuste Věci Veřejné, knadiduije za ně Radek John a ten vždycky do nepravostí šil a dokonce  ví,  kde vzít peníze, aniž by to museli zase zaplatit občané.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

23. 9. 2009 15:34
Hm, docela by mne zajímalo,

kolik znáte lidí, kterým po kupónovce zbyly oči pro pláč.  Já neznám nikoho, kdo by nezískal aspoň tu tisícovku, co do toho vložil.

0 0
možnosti
I

ivos.NA

23. 9. 2009 16:06
Re: Hm, docela by mne zajímalo,

Kuponovka mi vynáší do dnes(za 2x1000 už asi 130000 čistá ruka), pravidla byla jasná, kdo prodělal byla jeho chyba. Z pohledu komoušů to ale bylo něco "strašného":-)))

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

23. 9. 2009 14:31
Měli jsme Balt,měli jsme moře ,dnes si koupeme

dupku v lavoře;-D;-D;-DMoře jsme neměli,ale měli jsme námořní  loďstvo.

Dnes máme Viktorův surf,Toplánkovy golfovy hole a Vaškovu tenisovou raketu;-D;-D;-D

0 0
možnosti
S

Shackall0

23. 9. 2009 14:36
Re: Měli jsme Balt,měli jsme moře ,dnes si koupeme

Vaše rodina vlastnila nějakou námořní flotilu a nějaký Viktor Vám ukradl surfové prkno? Nebo jak mám Vašemu příspěvku rozumět?

0 0
možnosti
JN

5alfa

23. 9. 2009 14:27
Well, well, well...

... v něčem máte pravdu, v něčem ne. Co teď pomůže hromování rodiče nad rozlitým mlékem ve stylu - "Já jsem to říkal"? Podle mne je třeba uklidit a to teď hned, jinak mléko začne smrdět.

Fajn, neutahujme si opasky, ale možná se řítíme do záhuby. Kdysi jsem (já naivní bloud) přispěl na zlatý poklad republiky, mnozí ze starších pamatují. Takže co teď? Balíčkek za balíčkem, když tu ušetřená miliarda, tu zvednutý výběŕ o 700 miliónu. Věcné kecy, kdo co kde a za kolik ponese tíhu současného problému. Mohou za to "JEN" politici, že "nás" stále jen zadlužují a nebo za to můžeme "jen my", že to tak chceme a že volíme takovéto politiky?

Takže co tak jednotná daň na měsic 200 Kč na hlavu? Kazdý pracující na to má. Každý důchodce na to má. Každý na dávkách na to má. Jsou to DVĚ miliardy za měsíc a 12 miliard za rok. Pro zažátek "jako pokuta", že volíme gaunery, co neustále stát zadlužují a zadlužují, to vůbec není mnoho. A zaplatíme VŠICHNI stejně!

 

0 0
možnosti
ŠS

vlči@ce

23. 9. 2009 14:42
Re: Well, well, well...

Myslím, že to mléko už smrdí. Je třeba něco dělat. Ten váš návrh není zas tak špatný. Akorát by to hodilo 24 miliard za rok, ne 12. Ale neplatili by to děti dokud nevydělávají. Jinak pracující, důchodci a lidé na sociálce bez vyjímky. Bez těch dětí by to bylo míň. Ale i tak by to byla pěkná částka.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

23. 9. 2009 14:27
" Mieliśmy Baltyk,mieliśmy morze,dzisiaj kapiemy dupke w law

to si zpívá i Kožený;-D;-D;-D

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

23. 9. 2009 14:27
Re: " Mieliśmy Baltyk,mieliśmy morze,dzisiaj kapiemy dupke w law

w laworze;-D

0 0
možnosti
S

Shackall0

23. 9. 2009 14:00
Madam,

ráčíte si plést kupónovou privatizaci s ekonomickou transformací. Ty náklady, o kterých mluvíte, byly náklady transformační a Česká republika je měla nižší než bývalá NDR (mimochodem, hádejte, kdo je na tom dnes lépe). Řada podniků po kupónové privatizaci zkrachovala (ČKD, Poldi), řada získala majitele a prosperuje (Metrostav, IPS/Skanska). Nicméně o těch druhých se příliš nemluví. Klíčová otázka zní, jakou ty podniky měly v roce 1992 faktickou hodnotu - neuměly prodávat, byly často orientovány na východní trhy, které se rozpadly (i kdyby ze 30%, výpadek třetiny zákazníků je průšvih jako hrom), měly neskutečné závazky - přezaměstnanost, podnikové byty atd. Řada z nich prostě přežít nemohla.

Ano, existovaly podvodné úvěry, vydávané státními bankami. Ty však byly souhrně v jednotkách miliard max. Ty úvěry, které nakonec skončily v ČKA a které si braly velké firmy jako ČKD či Poldi Kladno, nikdo neukradl. Pokud nevíte, co se s nimi stalo, tak Vám rád sdělím, že šly na výplaty...

0 0
možnosti
S

Shackall0

23. 9. 2009 14:09
Re: Madam,

....hlavně řadovým zaměstnancům. Již léta mě fascinuje, jak soudruzi z Poldovky brečí do půllitru, jak je Klaus a Dlouhý okradli, a přitom dostávali rok 15-20 000,- měsíčně za to, že se chodili do práce vyspat a po krachu Poldi jim zůstali podnikové byty, které se nájemníkům prodali za cca desetinu ceny (Byt 3+1 za 200 000,- bych například já rád koupil hned zítra, a klidně i na Kladně).

Na samotné kupónovce jako takové pak prodělali jen trotli, co to dali do investičních fondů. Stačilo jen zapnou mozkovnu - tátovi to vyneslo cca 70 000,-, kdyby se máma nechala ukecat, a koupila si tu knížku taky, mohli naši mít přestavěný barák. Takhle ho měli toliko rozestavěný. 

Mimochodem, Vy se máte nějak extrémně špatně, že tu píšete tyhle "Nové pověsti české?" Pokud ano, měl bych pro Vás několik žhavých tipů, například "Sametová revoluce v režii CIA".

0 0
možnosti
PD

Petr1234

23. 9. 2009 13:56
žalostný článek

takovej brek už jsem dlouho nečetl. Kdo byl průměrně inteligentní, tak na kupónové privatizaci neprodělal, ostatní přišli maximálně o 1000 korun. Nikdo nikoho nenutil. Podniky byly předem odsouzeny k záhubě, protože dlouhodobě vyráběly pro rusko zadarmo, nebo na sklad. Neměly odbyt a tak skrachovali. Ano byly tu případy tunelování (Kožený atd..). Ale stejně naše privatizace dopadla ještě velice slušně, podívejte se na rusko jak to tam dopadlo. Vsadil bych se, že ani nevíte, o čem byly úsporné balíčky v roce 1997, jen tu na ně nadáváte. Neznám nikoho kdo dře 12 hodin denně a nemá ani na chleba. Že je někdo naloženej v lázních a platí 75 kč denně je jak z pohádky, lacinější dovolenou jsem neviděl. A jelikož tento národ posledních 12 let jen prožíral svojí budoucnost, tak se teď holt musí tnout do živého. Hodně slabý článek.Rv 

0 0
možnosti
S

Shackall0

23. 9. 2009 14:12
Re: žalostný článek

Tak tak. Ovšem víra, že ty naše národní podniky, to rodiné stříbro, nám ty svině kapitalistický ukradly, ta tu bude ještě dlouho žít :-P

0 0
možnosti
IK

mejsehezky

23. 9. 2009 13:19
Skvěle napsáno

R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka