Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Andy

7. 2. 2008 11:30
Pekny den :-)

davam karmu a musim jen rict, ze politici se nestaraji o blaho obcanu.Poze sve vlastni. V dnesni dobe neni uz statniku.

0 0
možnosti

nany

2. 2. 2008 23:50
Přemůžu se

Na mě "obětavá sousedka a milovnice dětí" zaslala na sociálku anonym, který se samosebou musel prošetřit.

Přála bych vám ze srdce pocit, kdy ve 40 stupních horečky se klepete v návalech vedra a zimy a máte dojem, že během pěti minut umřete a do toho se vám vtírá pořád myšlenka, že pokud si ty "obětavé hodné dámy" ze sociálky umanuly, že zrovna teď u vás zazvoní a vy jim jste dle zákona POVINNA!!!! otevřít!, tak že 1) nemáte sílu vylézt ani z postele, 2) ten župan bude působit špatně, 3) když se nezhroutíte ve výtahu, tak za dveřmi bytu už určitě ano, 4) že ty 4 talíře od večeře a nějaké hrnky, či co to vlastně manžel nestihl dát do myčky a poté si drze odešel do práce budete těžko vysvětlovat, stejně tak těžko vysvětlíte, že dítě má na vašem nočním stolku misku s polívkou, protože nemáte sílu vydržet s ním u kuchyňskýho stolu..... a že se klidně můžete dočkat verdiktu, že dítěti bude líp v děcáku....

0 0
možnosti
PNH

prdly

3. 2. 2008 10:27
Re: Přemůžu se

Sousedka napsala anonym a vy jste mela strach? Jak jste se o tom dozvedela? Socialka je policie co primarne odvadi deti a navstevuji vybranou obet tak dlouho, dokud toho nedosahnou? Neblaznete :-) Myslite, ze nikdo nepozna nemoc s horeckou? Predpokladam, ze nakonec se stejne nikdo neobjevil a vse dopadlo k vasi spokojenosti.

0 0
možnosti

Doktorskej

2. 2. 2008 17:28
?

Anonymita dětí byla dána dávno před Kuřimskou kauzou, tohle zdůvodnění je liché...

0 0
možnosti

Sheala

2. 2. 2008 11:52
za totace by to proslo taky

za totace by to proslo taky. Lidi vedi jak tohle utajit, za totace prosla spousta veci, dlouhotrvajici sikana ve skolach se neresila, o tyrani se nepsalov novinach vubec... rekla bych ze teprv ted  lide, kteri ve svem detstvi si prozili neco fakt moc oskliveho, zacnou mit odvahu mluvit.

Zle jazyky (ktere maji vetsnou pravdu) tvrdi ze obeti tyrani v destvi mela byt i Barbora Skrlova (je ji 34 let, tyrani melo probehnout jeste za socialismu). Vidim to jako dost pravdepodobnou moznost, jako duvod, proc tu mame najednou anicku/barboru/adama.

Ad svobodne matky : spolecnost se porad jeste nedokaze se svobodnymi matkami vyrovnat, a ted z nich udelat automaticky "tovarny na tyrane deti" ?Pokud nekoho fizlovat tak nejspise ty nejharmonicteji vypadajici manzelstvi :=)

Ad ty ruzne ustavu a klokanky, dost by pomohly urychleni adopci (treba i kontroverzni adopce parum stejneho pohlavi)

V  temer v jakkoliv divne rodine je zivot lepsi nez v ustavech.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

2. 2. 2008 12:12
Re: za totace by to proslo taky

S poslední větou naprostý souhlas.

Problém je v tom, že tady mnozí horují za to, aby podivnost-nepodivnost v jakémkoli smyslu měli právo posuzovat "fízlové", kteří k Vám kdykoli mohou do Vašeho soukromí.

0 0
možnosti
KU

Karelur

2. 2. 2008 11:28
systém

Ono byl možná zrušen nejaký socialistický systém a nahrazen jiným socialistickým systémem. Hlavně ale stát podporuje porodnost u těch nejnižších a nejpromitivnějších vrstev obyvatel. Normální lidi si pak ani nemůžou dovolit vlastní děti, protože když zaplatí všechny odvody a daně tak jim nezbyde ani na chleba :-( a ne tak ještě na děti. Počíejtes tím že tohle je jen začátek. Poroste počet dětských domovů různých klokánků a pak věznic :-/!

0 0
možnosti

xy

2. 2. 2008 11:28
Re: systém

R^1 s hvezdickou

0 0
možnosti

xy

2. 2. 2008 11:11
A proc lide vsechno radeji hodi na nekoho jineho

jenom ne na sebe? Vsechno hodme na politiky, sebe dejme cip do zadnice a budme vsichni rizeni pocitacem. Pak lide nebudou chybovat, nebudou nenavidet, nebudou vrazdit, umeni se jim bude libit, budou poslouchat jenom politicky schvaleny zanr, vse bude nadherne a krasne...

0 0
možnosti

Karamela

2. 2. 2008 10:41
Pomoc

Mě docela nadzvedává, že do domácností svobodných matek chodily sociálky a autorka by to zavedla i dnes. Proč je neprovdaná žena automaticky zařazená jako podezřelá, že bude zanedbávat péči? Já sama vdaná jsem, ale myslím že je to strašně nefér, posvítit si jen na určitou skupinu matek.Ať teda chodí sociálka úplně všude.Myslím, že jinak by to zavánělo diskriminací. Což takhle říct - posílat sociálku do každé romské rodiny s narozeným dítětem? To by byla plná huba diskriminace a rasismu, co? A nechce autorka vrátit i otce pod okny porodnice, personál fackující rodičku, interupční komise a další "vymoženosti" které tehdy byly "v zájmu dítěte?" A nezlobte se, "pomoc" personálu v porodnici byla hodně nepřínosná, každý říkal něco jiného, hodně názorových střetů mezi sestrami, byla jsem z nich jen zmatená a vystresovaná. Doma bych ty důry nesnesla, brala bych to jako narušení soukromí.

0 0
možnosti
PNH

prdly

2. 2. 2008 10:54
Re: Pomoc

Ano jak nepochopitelne, ze by nekdo chtel POMOCT bliznimu svemu (nejsem verici, jen jsem si vypujcil ten obrat). Vetsinou plati, ze podle sebe soudim tebe. Divejte se na svet mene nepratelsky a on se mene nepratelsky  bude "divat" na vas :-)

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

2. 2. 2008 10:33
Nesouhlas

Dlouho jsem přemýšlel jak a jestli vůbec na tuhle hrůzu reagovat. Absolutně nesouhlasím s tím, aby stát fízloval rodiny, byť by si k tomu našel sebeušlechtilejší důvody. Ovšem ty důvody, které uvádíte Vy, autorko, jsou tak strašné, že to nemá obdoby.

Např. by se prý odhalilo týrání. Vážená paní. Vy tímto děláte z rodičů preventivně úchyláky, které budete pod záminkou lékařské péče fízlovat jestli, kolik a jaké modřiny má dítě, které si třeba natlouklo na koloběžce. To prostě neokecáte, že budete ty rodiny fízlovat a při tom jim tak trošku a mimochodem pomůžete. Nemá cenu se rozepisovat o dalších o dalších skoro až StBáckých praktikách, pod jakou nesmyslnou záminkou se k někomu vetřít. Už vidím v barvách a širokoúhle ty "úžasné sociální pracovnice", jak s gustem šmírují domácnost rodičů. Váš článek považuju za opravdu nebezpečné nabádání k omezování osobní svobody a lidských práv.

A to už nemám ani chuť psát na téma kde na to všechno vzít a nekrást.

0 0
možnosti

Karamela

2. 2. 2008 10:44
Re: Nesouhlas

Já hlavně furt nechápu, proč si svítit na svobodné matky. To se vracíme někam o sto let zpět, kdy svobodná matka byla vyvrhel a dítě bastard a byly divní.

0 0
možnosti

marek

2. 2. 2008 10:04
To snad nemyslíte vážně

Skutečně mě mrazí z lidí, kteří si myslí, že zákony můžou lidi ochránit od jejich špatného jednání. Úplně nesnáším lidi, kterým se v článku objevují slova "stát by měl", "stát musí".  Myslet si že nespravedlnost a zlo odstraníme tím, že změníme zákony je velmi naivní a hloupé. Ano svobodná doba přinesla více nebezpečí, a i hrůzné a kuriózní chování. Možná, kdyby se všichni zavřeli do klecí, nedělo by se spousta zla. Zkuste to navrhnout.. A zavřete tam všechny.

0 0
možnosti
PNH

prdly

2. 2. 2008 10:49
Re: To snad nemyslíte vážně

Ano, jedine zakony nas muzou ochranit. Zakony jako mantinely slusneho chovani. Zakon ve vlastnich rukou neboli zakon dzungle ci silnejsiho je to nejhorsi co muze byt. Bohuzel to je liberalismus v podani ODS :-( Zakon se nerovna perzekuci, ale musi byt nastaveny moznosti urcite kontroly, ve vetsine pripadu dobrovolne a transparentni, jen v nejvaznejsich pripadech podezreni je treba si kontrolu vynucovat. Clovek je lenivy a rozhodne nelze spolehat jen na jeho cestnost, protoze prilezitost dela zlodeje. Paradoxne, kdyby se lide chovali idealne, nebylo by treba zadnych kontrol a urcite nechce nikdo nikoho zavirat do kleci. Bohuzel, tim, ze se kazdy stara "jen sam o sebe" nekteri zbytecne trpi :-(

0 0
možnosti

brutal

2. 2. 2008 9:56
1984

Autorko a nebylo by teda nejlepsi nad kazdou postylku nainstalovat kameru a tu propojit s nejakym novym uradem pro monitorovani zdraveho vyvoje ditete? Kazdy den treba by bylo povine pred kamerou dite 5x predvest. Vse by se nahravalo a archivovalo pro budouci potrebu.

0 0
možnosti
PNH

prdly

2. 2. 2008 10:41
Re: 1984

Pan upadl na hlavicku? Je potreba lepe cist a mene domyslet :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka