Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

25. 8. 2009 11:51
pani Formankova kde jsou ty

militantni feministicke servera, ktere kritizovaly toho otce. dejte sem i zahranicni link. Nevadi.

Kdyz tohle zustane bez odpovedi, tak jen sproste lezete.

0 0
možnosti
IH

misaviki

21. 8. 2009 13:55
Není to obecné

To co popisujete ve článku ale neplatí obecně. Jsou magoři kteří aby dosáhli na barák v satelitu jsou v tomhle presu. Taky máme s mužem stres v práci (kdo ho nemá) jenže já vím že si jinou práci najdu a za tolik, že mi to na pokrytí hypotéky postačí. Ony pronájmy jsou často dražší než hypo které platíme, takže o tom to není. Spíš že chlap dostane super práci za dobrý peníz a rodina koupí dům  a kdyby o tu práci přišel, hned tak by podobnou nenašel a s menším příjmem by hypo neutáhli. Proto tvrdím, člověk se má držet rozumně zkrátka. To že dnes vydělávám 50000 neznamená že je budu vydělávat za rok. A na stres je zaděláno. My jsme koupili byt, taky chceme barák, ale není všem dnům konec. Něco se splatí, něco přišetří, byt časem prodá a přijde třeba řada na dům, aniž by jsme museli zapomínat děcka v autě :-)

0 0
možnosti
JK

regulator

25. 8. 2009 12:55
Re: Není to obecné

...a do toho ti zacne zahejbat stara, ponevadz je s tebou nudaa uz to frci.........

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

20. 8. 2009 10:16
Milá paní,

co to je "standardní životní úroveň"? Je opravdu, ale opravdu nutné kvůli jejímu udržení zabít vlastní dítě? Jestli k dnešní "evropské standardní životní úrovni" patří dvě auta, velký byt, 5 - 6 týdnů placené dovolené, nejlépe někde ve vyhlášeném letovisku, všeliké sociální "výdobytky", životní, zdravotní, sociální pojištění, žádné riziko, všechno sichr pak ať se dotyčný třeba udře. Dobře žít se dá i na nižší "úrovni", stačí nesoutěžit o prestiž a sociální postavení s každým idiotem, nekupovat každým rokem nový model auta protože "soused ho má taky", myslet vlastní hlavou, mít vlastní priority a neopičit se po druhých. Mně osobně například úplně stačí "úroveň", kterou si dopřávala honorace před 20-ti lety a tu dnes mohu mít skoro zadarmo. Když tuto "úroveň" mohla většina závidět tehdy, proč s ní nebýt spokojen dnes? Jde jen o vlastní psychické nastavení.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

20. 8. 2009 7:30
Asi máš pravdu,

ale chtělo by to možná trošku širší pohled. Tahle vyvoláváš pocit, že jsi zapšklá feministka a někteří diskutující Ti to nechají vyžrat. Měj se.R^

0 0
možnosti
HF

Hana F.

20. 8. 2009 10:08
Re: Asi máš pravdu,

Kdybych byla zapšklá feministka, tak se nebudu zastávat otců. Sežrat mi to dávají ti, co nejsou schopni pochopit psaný text, nebo ti, kteří  mě chtějí napadat, tak vytrhnout věci z kontextu a vidí v článku to, co tam není.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

19. 8. 2009 23:53
mno

Nevím, nechci nijak hodnotit ty případy- ale hypotéku lze mít obvykle o něco nižší než hned přímo na barák.....obvykle se lze chvíli uskromnit a není nutno hned rvát dítě do jeslí-- a.t.d., takže vlastně s článkem souhlas. Je to o hodnotovým žebříčku, protože mnoho "nutných " materiálních věcí nakonec nutných ani není.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

20. 8. 2009 10:06
Re: mno

Přesně tak. Jenomže lidi jsou zblblý ziskovou ideologií, chovají se jako ovce, bojí se jít proti proudu, aby se jim druzí nesmáli či jimi neopovrhovali.

0 0
možnosti
S

Satyriana

19. 8. 2009 17:47
Na to,

že se mi Vaše příspěvky líbívají, je tenhle článek takovej nějakej - divnej. Stres v tomto případě, u mužů ani u žen, totiž není tak výrazným indikátorem, aby se dalo zevšeobecňovat. prostě se to stalo. Já hlasuju pro souhru nanejvýš blbých náhod. Třeba to byla rutina, třeba se zamysleli nad problémem v práci a ono to samo jelo někam jinam, jinou trasou, děti výjimečně spaly, cokoliv.

 Byly to dva případy u mužů, jedné Španělky, co se týče zkratu a nedovezených děcek do jeslí. Jinak jde často o blbky, které nechají děcko v aute a na "minutku" odběhnou nakoupit. Blbky říkám proto, že jsou to většinou nakupující slípky, které ani mnohaletá mediální masáž o zavřených dětech a psech v autě nenaučila myslet v první řadě na pohodlí a bezpečí děcek a teprve ve druhé řadě na sebe.Rv

0 0
možnosti
HF

Hana F.

20. 8. 2009 10:04
Re: Na to,

Jenomže tenhle příspěvěk vychází z rozboru psychologů, tím článkem jsem upozornit

na závážný problém a zastat se otců.

Co se týče těch žen, tak to jsou blbky na entou, tam nehraje roli stres, ale jejich nezodpovědnost a sobeckost.

0 0
možnosti
PH

Larrax

19. 8. 2009 17:07
Jak by autorka vysvětlila nedávný případ ....

 ... kdy na parkovišti zemřely v autě dvě děti zatímco jejich matka šla na nákup do supermarketu? Také stresem nakupující matky???  Žádné pracovní nasazení nemůže omluvit něco takového!!!! Je každého věc, jak si svůj život a tedy i pracovní nasazení zařídí a jaké má priority.

0 0
možnosti
G

Gmur

19. 8. 2009 18:54
Re: Jak by autorka vysvětlila nedávný případ ....

R^

Kdovi jestli to byl stres. Spis ne,jenom lidska blbost. Zapomenout vlastni dite???

0 0
možnosti
VPB

Jadyk

19. 8. 2009 16:47
Trošku jednostranné

Kdybyste si malinko zagůglila, přišla byste na to, že děti nechávají v autech i ženy a to nejen v horku, ale i v mraze a teď se podržte, nejen v Dánsku, ale i v Čr. S myšlenkou samotnou plně souhlasím, ale tím, že jste promptně odsoudila jen chlapy, moc ne. Jakožto kované novinářce bych doporučil titulek : "Stres rodičů zabíjí jejich vlastní děti"

0 0
možnosti
W

wiki5.5

19. 8. 2009 17:16
Re: Trošku jednostranné

a to chcete rict, ze v "nestresovem" 19. stoleti deti nechane bez dozoru, protoze rodice museli opravdu doslova v potu tvare rodinu uzivit, deti nekam nespadly a nezemrely? Tenhle clanek je proste agitka nejhrubsiho zrna

0 0
možnosti

aji

19. 8. 2009 16:24
Velké nároky na otce

Souhlasím s tím, že doba klade na otce velké nároky. Zaměstnavatel požaduje časovou flexibilitu a naše představy o společně stráveném čase s dětmi jsou díky tomu dost omezené. Nehledě na různé pohledy na životní standard už jen to, že někdo má děti, je velká psychická zátěž.

0 0
možnosti
G

Gmur

19. 8. 2009 19:07
Re: Velké nároky na otce

na matky ne?

0 0
možnosti
W

wiki5.5

19. 8. 2009 15:58
ano

nejlepsi je z lidske chyby a lidske tragedie udelat politickou agitku... ovanul me duch Rudeho prava

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

19. 8. 2009 16:04
Re: ano

To jak se v tobě skrývá minulost, tak se dostala náhle na povrch tvá potlačovaná identita. ;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka