Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

3lipy

9. 9. 2010 19:01
Hezky napsané,

zdraví L.V

0 0
možnosti
R

ruger.forever2

27. 7. 2010 11:36
Je jistě velmi poučné přečíst i ostatní články

paní redaktorky  babynetu.cz, jsou psané tak, že většina jich brnkne na osrdí "OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA" v tom nejhorším slova  smaslu.

Je s podivem, že při tak vysoké karmě ,která je jistě  zajímavým sociologickým průřezem, dopadly volby tak ,jak dopadly.

NEBO JE TO TÍM, ŽE ZDE CHYBÍ "NEGATIVNÍ KARMA"? Skoro bych věřil,že ano.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 7. 2010 15:49
Re: Je jistě velmi poučné přečíst i ostatní články

nebo nějaký frustrometr;-)

0 0
možnosti
UNVK

u nás v kocourkově

27. 7. 2010 10:48
Dělit lidi na bohaté a chudé je hloupé ...

Dělit lidi na chytré a hloupé je blbost ....  Lidi lze dělit jen na ty co lidmi jsou a na ty co lidmi být přestali ..............V

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 7. 2010 15:48
Re: Dělit lidi na bohaté a chudé je hloupé ...

to nezní špatněR^

0 0
možnosti
FK

drunek_angel

27. 7. 2010 10:07
No

Myslim ze je to cele daleko jednodussi. Bohaty se nerovna schopny & moralni. Chudy se rovna neschopny vydelat penize. Howg.

0 0
možnosti
R

ruger.forever2

27. 7. 2010 10:21
a zároveň bohatý nerovná se

nemorální  a neschopný a zároveň chudý nerovná se pracovitý a morální, ani  líný a nemorální.

0 0
možnosti
R

ruger.forever2

27. 7. 2010 9:57
Milá autorko, obratně napsáno, leč

hrubě manipulativně, chápu karma bude velká,protože "inteligentním" jazykem racionalizujete závist a populistické žvásty. Chudý nerovná se automaticky hloupý,nebo neschopný, na druhou stranu, drtivá většina bohatších lidí dřou jak koně  a koneckonců vytvářejí drtivou vetšinu HDP.

Diskuse jsou etalonem zkratky,je to síla i slabina zmíněného formátu. Pokud byste četla pečlivěji a nehledala účelové extrémy pro podložení Vašeho svůj názoru, který jste měla evidentně hotový již před zmíněnou kauzou, zjistila byste , že drtivá většina diskutujících  s paroubkovskou rétorikou apriori obvinila řidičku a argumenty byly absurdní, proč  musí být viníkem.

Obecně podobné  názory, vulgární ,primitivně vyjádřené, nebo napsané zdánlivě svěží a "inteligentní" formou vypovídají o ubohém stavu naší společnosti . Bohužel mi zde vedle tlačítka Karmy chybí i negativní kliknutí.

Věnujte se politice, jsou zde strany,které umí stejně dobře lhát a populisticky argumentovat jako Vy, najdete v nich mnoho přátel.

0 0
možnosti
RJ

molok

27. 7. 2010 10:42
Re: Milá autorko, obratně napsáno, leč

nerozumím vám, autorka kritizuje známu mantru bohatý schopný a chudý neschopný, vy píšete na začátku, že má sice pravdu, ale zároveň že se vám nelíbí, že se o tom autorka vůbec zmiňuje? Evidentně to není jenom mantra, ale hluboce zakořeněné myšlení lidí, kteří se navzájem posuzují dle naditosti peněženek ...

0 0
možnosti
RJ

molok

26. 7. 2010 19:26
Je zajímavé

kolik vyvolává emocí naprosto obyčejný popis toho, že podle peněz v peněžence se neměří úspěch, schopnost a ani prospěšnost člověka. Divím se, že se tak základní věc, musí vůbec vysvětlovat. I to, že autorka používá jen bohaté a chudé, bych jí odpustil, protože pravděpodobně reaguje na zde oblíbenou již zjednodušenou mantru blogerů a diskutérů typu "voliči levice jsou chudí a pravice bohatí" či tu co má v nadpise, kde prostor pro střední třídu neexistuje.  To že se tu hádá na diskuzích a blozích denodenně prakticky jen ta střední třída (protože vyloženě chudí nemají přístup k netu a bohatí zase čas či potřebu na zdejší diskuze) je další zábavné dokreslení situace ;-)

0 0
možnosti
AW

freeLook

26. 7. 2010 20:29
Re: Je zajímavé

pokud jste si procetl par "strednetridnich" prispevku, tak vam musi byt zrejme proc je potreba takovou "jasnou" pravdu opakovat. ;-)

0 0
možnosti
MB

Azereth

26. 7. 2010 14:12
Zase závist?

Tento článek, ač má pojednávat  o jakési nerovnosti v chápání schopných v souvislosti s bohatstvím, jen podporuje to, co autorka asi chtěla kritizovat- patrně i v autorce je hodně závisti. Myslím, že by bylo vhodnější se věnovat spíše nacistickému kastování lidí na obyčejné lidi a naše lidi, protože tohle je hodně nebezpečné dělení..

0 0
možnosti
8

837

26. 7. 2010 14:25
Re: Zase závist?

Já spíš bych to viděl že ta závist to je jen tvoje soukromá iluze co ti sedí na mozku.

To co napsala autorka to se jeví jako naprosto vyvážené tam rozhodně není po závisti ani tuchy, nebo ty tam snad vidíš něco jako bohatým brát a chudým dávat?.

Tys zřejmě ta potrefená hus co k majetku nikoliv pílí a rozumem přišla ale tak jak to pravidelně čteme v tisku, tedy korupcí, klinetelismem,  podvodem.  

0 0
možnosti
V

Vikiš

26. 7. 2010 14:07
Autorko,

musím vám přiznat, že umíte říznout do živého. Držíte se na špici žebříčku a to jste napsala článek už téměř před týdnem.R^ V počtu diskusních příspěvků směle konkurujete i nejkontraverznějšímu autorovi zdejších blogů a že se "u něj" diskutéři hodně zapotili. A nejen oni.

0 0
možnosti
F

FanFanTulipan

26. 7. 2010 18:04
Re: Autorko,

Napsat kontraverzní článek není problém. Bohužel to nic nevypovídá o kvalitě.... Můžete si přečíst od autorky i starší dílka a pochopíte... :-/

0 0
možnosti
H

Host8

26. 7. 2010 10:17
Kdo je chudý a kdo bohatý?

Slepý muž v mrazech a závějích si zavolal taxi, aby se dostal do práce. Po odečtení nákladů si za 8 hod. přišel na 100 Kč. Radoval se, že se mu to pořád vyplatí.

Dostává od státu soc. příspěvek  4000 Kč. Prý se nyní chystá změna a těm, co neplatí soc. služby / tj. doprovod, nákup, čtení z knihy/ a používají peníze pro nadlepšení mají dát jen 2000 Kč. Taxi pána vyjde levněji, knihu si poslechne z pásku, v soutěži orientace v neznámém prostředí obsazuje přední místa. Pán ale potřebuje zaplatit umytí oken, pomoc s úklidem a to se

do soc. služeb nepočítá. Tak si asi bude okna umývat sám a u něho bude soc. služba číst knihu a jako bonus mu navíc řekne, kde nechal šmouhu!

Stavební podnikatel vykazuje ztrátu, má nárok na veškeré soc. dávky v nouzi a mezitím si postaví bydlení. Cestu pro soc. dávky si dá do nákladů.

Dobře zajištěný mladý muž si nevezme ženu - lékařku, protože až se narodí dítě, přišli by o soc. dávky. Z důvodů zaměstnání ženy uvažují o pěstounské péči u babičky.

0 0
možnosti
RK

richu_ch

25. 7. 2010 19:54
hmmm zajimavy clanek

dobry titulek, spousta lidi se na to chytne, ale o cem vlastne je? Mi to pripadlo, jako kdybych cetl o tom, ze chlapi maji "ocas" a zenske "kacenu" ...

0 0
možnosti
F

FanFanTulipan

26. 7. 2010 18:07
Re: hmmm zajimavy clanek

Krásně vystižena podstata problému... R^:-)

0 0
možnosti