Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alexandr Špáta

25. 12. 2009 10:46
Ne, ne.

Tentokrát to není můj šálek čaje ani v nejmenším. Co se týká té privatizace - doporučuji článek pana Žáka k tomuto mýtu na blozích Aktuálně.cz - tuším jeden z posledních. I tak paní Hano hezké svátky (pravda už jen on line) a vše nejlepší do nového roku.

0 0
možnosti
JL

Jitka Lenková

24. 11. 2009 12:55
Postoje Havla a Klause

Hanko, co chceš od člověka, který schvaluje mučení a nerovnoprávné postavení žen v Saúdské Arábii těmito slovy: "Určité zvyklosti či úkazy zdejšího života, které nám připadají vzdálené a které bychom v jiných zemích mohli považovat za nespravedlnost, jsou historicky zformované tvary místního povědomí." - podrobněji viz http://www.netsocan.cz/socan/num1208/liprava.html

 

A náš pan prezident zase tvrdí, že při hře (např. basketbal) se může podvádět, pokud si toho rozhodčí nevšimne, protože součástí hry je i podvádění rozhodčího a spolu- i protihráčů.

0 0
možnosti

3lipy

22. 11. 2009 17:31
Hani, je to asi trochu jinak

Říkám asi, protože nikdo neví jak to vlastně doopravdy bylo. Selský rozum však napovídá, že kdyby tenkrát Havel neuzavřel s komunisty dohodu, buď by to u nás skončilo jako v Maďarsku v šedesátých letech, nebo by tu totalisti vládli dodnes. To, že jsou nalezlí, ve všech stranách a vládnou nám vlastně pořád je smutné. Byl to však nutný krok k tak zvané svobodě a demokracii. Že se v tom marasmu topíme už moc dlouho je daň za "snadjednouopravdouvoudemokracii". Máme děti, a snad se ji děti jejich dětí dočkají. Volme proto mladé, jen tak se začne ředit ten "hnůj", který nám dvacet let vládne. Zdraví L.V

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

18. 11. 2009 21:45
A ještě bych dodal

Dávejte si dobrý pozor na ty, kteří nejvíce řvou o jiných, že by chtěli spolupracovat s komunisty. Tito řvouni jsou ti praví, nefalšovaní, zakuklení a nebezpeční  komouši a STBáci, kterým Lorenc a jeho parta stačila zničit a spálit za doby triumvirátu Čalfa, Čarnogurský a Komárek záznamy v rejstřících.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

19. 11. 2009 9:58
Re: A ještě bych dodal

R^R^R^

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

18. 11. 2009 21:19
Karma

Tohoto článku je nízká vzhledem k jeho závažnosti. Budu se trochu opakovat, už jsem to psal jinde, ale včera při sledování ČT mě zaujala věta pana Ransdorfa na konci besedy, které se účastnil Komárek, Dlouhý a Ransdorf. Řekl - není to přesný citát - "chtěl bych se občanům omluvit za to, že jsem pracoval v Prognostickém ústavu". Ransdorf je mimořádně chytrý člověk a tato věta by si zasloužila řádného rozboru, obzvláště proto, že jeho spolupracovníci Klaus, Dyba, Dlouhý, Komárek, Ježek, Salzmann, Zeman se podíleli každý svým způsobem na chodu věcí po listopadu 1989. Mimochodem, včera vyšel na BL zajímavý článek - http://www.blisty.cz/2009/11/16/art49875.html

0 0
možnosti
D

dasa0302

18. 11. 2009 14:22
Myslím, že nemáte pravdu

Lidé tenkrát nevěřili ani socialismu ani kapitalismu. Za lživé měli oboje.

Opřít se o morálku, masarykovské ideály a demokracii bylo podle mě velice moudré a také dostatečně nadpolitické, a proto namístě.

Jen si vzpomeňte, jaký kredit měli po revoluci nezávislí kandidáti, protože lidem slov "strana" pomalu páchlo. Až teprve časem přišel volič na to, že nezávislý by musel být právníkem, ekonomem a filosofem v jedné osobě, aby měl stejný servis jako mají členová etablované politické strany.

Nevidím v tom žádnou Havlovu chybu, že to řekl. Často se zabýváme detailem, kterému rozumíme a unikne nám podstata věci. Skoro jako bychom ani ne vyšší úrovni debatovat neuměli.

Revoluce se mu a nám povedla, dodnes máme lepší kredit v zahraničí, než ostatní středoevropské státy. Ovšem je zde mnoho co napravovat, ale to už je jiná kapitola.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

19. 11. 2009 9:56
Re: Myslím, že nemáte pravdu

Nesouhlasím s vámi, už jenom proto, že socialismus byl prosazen otatlitním režimem, a tak logicky s tímto režimem musel padnout a kapitalismus musel zákonnitě přijít, protože jiná varianta není, ať už lidí věřili nebo ne. Takže  když se Havel vědomě totmuto slovu vyhýbal, tak vlasntě mlžil, nebo lhal.

 Ale já co já vím ,tak do kapitalismu lidé vkládali velké naděje, jako do spravedlivého systému.

A já myslím, že tohle není detail, ale podstata věci,  a právě tou složitostí se zamlžují ty podstaty, aby tomu lidé nerozuměli, abys se z lidí dělalli blbci ,kterým se lépe vládne.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

18. 11. 2009 12:12
Kdysi jsem si myslel, že Havel je dobrý a

Klaus ten špatný.Dnes je hážu do jednoho pytle;-D

0 0
možnosti
C

coj@nato

18. 11. 2009 12:41
Re: Kdysi jsem si myslel, že Havel je dobrý a

Dezo, Vy máte jen jeden pytel ?:-)....Vy netřídíte ?

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

18. 11. 2009 11:59
Z těch revolucionářů byl asi nejlepší......

.........Kościuszko ;-D.Nejdříve budoval opevnění v Americe,získal hodnost generála, však ve West Pointu má pomník, a pak dlouho úspěšně bojoval s Rusama,byl dobrý organizátor.Havel byl disident , bez vzdělání, bez koncepce.....On jen věděl, že  máme pokleslou justici, špatné lékaře a učitele.To si myslel i Stalin,Pol Pot..... po komunistických převrátech docházelo k likvidaci staré inteligence a establishmentu / někdy až 10%obyvatelstav/.Toto "pokojnou "cestou začal provádět i Havel, člověk bez vzdělání.Kdo mu bránil naučit se německy a anglicky ?Komunisté ?

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

18. 11. 2009 11:59
Re: Z těch revolucionářů byl asi nejlepší......

Proč po své inauguraci návštívil Slovensko až za půl roku?.Proč zlikvidoval zbojářský

průmysl na Slovensku ?Proč žádal návrat Lucerny.?Jeho strýc byl přece kolaborant.

Trpěl hmotnou nouzí ? Proč nevaroval veřejnost před zhoubným důsledky kouření?

Měl k tomu 100% příležitost.A co ty jeho psy na operačním sále?Proč ani nepoděkoval prof.Pafkovi ?

0 0
možnosti
C

coj@nato

18. 11. 2009 10:39
Tak, co nám poradíte, paní Formánková ?

Po 20-ti letech to zde všechno shrnete, za všechno může dle Vás asi Havel. Jak jednoduché ! A všicni ostatní.......já nic, já muzikant ?

A co Vy, paní Formánková ? Jak jste bojovala za demokracii Vy ?:-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 11. 2009 10:59
Re: Tak, co nám poradíte, paní Formánková ?

Za všechno určitě ne, ale na něčem měl velký podíl. Je asi zbytečné pitvat jednotlivé úlety. Lidi by na ně postupně zapomněli, kdyby nedošlo opětovně k tak násilnému zviditelňování a glorifikaci VH. Za demokracii bojovala spousta lidí okterých se dnes už ani neví. Nejsou podepsáni pod peticemi, kde dobrou polovina podpisů připojili splupracovníci STB.  Bojovoli svůj každodenní život proti místním stranickým buňkám, předsedům stranických výborů, okresních výborů, soudů, bezpečnostním složkám, útvarů pro zvlášní věci, udavačům ...... Jejich boj nebyl zveřejněn na RFE, Londýně, Hlasu Ameriky ......, ale byl - a často i vítězný. Bohužel o něm nikdo neví. To, že nikdo o něm neví, neznamená, že nebyl. !!!! 

0 0
možnosti
ZH

Zani

18. 11. 2009 9:52
Jste prostě buď zaujatá, nebo hloupá !

Jinak se to nedá popsat. Rv Jenom čekám, kdy Havlovi hodí někdo na krk oteplování zeměkoule. Ale to možná ani nejde, protože Klaus nemá teploměr a oteplování zrušil.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

18. 11. 2009 10:11
Re: Jste prostě buď zaujatá, nebo hloupá !

Když vy jste tak chytrý nebo chytrá, tak mi prosím vás uveďte fakta, která by  ta moje vyvrátila.

Napsat o někom, že je zaujatý nebo hloupý, bez uvedení důvodů je zoufalství.  Vypadá to,  jako byste bránil /a slepě svoji víru, kterou vám fakta trhají na kusy.

0 0
možnosti