Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Letni_noc

29. 9. 2008 21:37
Dodatek

A jeste jedna vec. Pokud chcete diskutovat, budte konkretni. Napiste v cem se pletu. Napiste mi v cem mam zkresleny pohled. Neschovavejte se za obecne fraze a vety bez obsahu. To je totiz produktem vymyteho mozku.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

22. 9. 2008 22:52
Jsem o CSSR dobre informovan

A myslim ze od  smrti Stalina se v CSSR zacalo pozdejc hodne svejkovat kvuli osobnim karieram,a ze mnoho lidi se v tom rezimu melo lepe,nezli si dnec chteji nebo troufaji priznat!A kdyby se povedla tem komunistum s lidskou tvari ta predcasna "perestrojka",tak kdovi jak by se vse vyvijelo!Kazdopadne to Canadska TV ktera v 80tych letech natacela v CSSR porad o CSSR a te charte,kde jeste poletoval mladej Vondra s batohem na zadech, to  vystihla presne!Mezi mnoha Cechoslovaky v te dobe existovala ticha umluva s rezimem ve stylu,"Vy nam naplnite pupky ,a my budeme drzet HUBU"!;-D[>-]

0 0
možnosti

Tramp_007

24. 9. 2008 14:18
Re: Jsem o CSSR dobre informovan

Nerekl bych, ze to byla umluva. A pokud tak takova lehce jednostranna. Kdyz jste si zkusil se chovat proti smyslu teto "umluvy" nedobre jste dopadl. To se tezko chape z pohledu odjinud.

0 0
možnosti
LN

Letni_noc

22. 9. 2008 0:55
Mila pani.

Uplne me ohromilo, ze jste nasla tu odvahu poslouchat Pink Floyd a Depeche mode. Obdivuji, ze jste si vzala tricko s americkou vlajkou. A cim jste si me uplne ziskala, je ta odvaha rikat politicke vtipy a nechodit nadsene na prvomajove pruvody. Ta odvaha! Ta chytrost! Ta rafinovanost! To je panecku zasadovy postoj. Spousta hlupaku se nechala zavrit a nekteri neopatrni, i popravit. Ale vy a vam podobni jste to pokoukli. Rezim je potreba podkopavat opatrne, delat kompromisy a hlavne s ohledem sama na sebe. Jiste, k cemu by byl revolucionar ve vezeni. Gratuluji Vam, ze jste si nenechala vymyt mozky. Jeste ze vas opatrne revolucionare mame. Je dobre vedet, ze az bude maler, vezmete tricko, sluchatka a vyjdete ze svych domu a svym souravym krokem udelate razne "kupredu leva". A nebo prava?

0 0
možnosti
W

wiki5.5

22. 9. 2008 2:44
Re: Mila pani.

skromny dotaz. Kolik je vam let?

0 0
možnosti

3lipy

20. 9. 2008 12:30
Haničko,

moc pěkně napsané a hlavně máš pravdu v tom, že dnešní mladí by se nechali koupit  jakoukoli ideologii, jen když by jim to neslo co nejvíce výhod. Bylo by jich v STB za totality určitě víc. AhojV

0 0
možnosti
HF

Hana F.

29. 9. 2008 11:44
Re: Haničko,

Libuško, díky, máš pravdu, jenomže oni to nechtějí slyšet, a možná proto plivou na ty, co žili za  totality, aby si mohli chlálolit svoje svědomí, že oni jsou lepší. R^V

0 0
možnosti
HF

Hana F.

19. 9. 2008 11:08
II

Tím chci říct, že pro revoluci zdola musí být vhodná  doba a že zahluboké totality by revoluce zdokaskončily jen tragickými masakry revolucionářů a nic by se nezměnilo. Důkazem je rok 1968, proto  ta revoluce nebyla úspěšná, protože moc SSSR byla nezlomná. 

Poláci jen dřív pochopili, že se něco děje.

Generála z Vás nedělám, to bylo myšleno na jiné.

 

0 0
možnosti
F

flame

19. 9. 2008 13:47
Re: II

reaguji níže. Jinak pěkný víkend přeji;-)

0 0
možnosti
F

flame

18. 9. 2008 9:33
Paní Hano,

stydím se za tu dobu, kdy trpěly lidské osudy, kdy upřímnost a pravda byly kdesi hluboko pod maskou strachu a totálního potlačení sebe sama, kdy jsme rozkrádali co se dalo ve jménu, kdo nekrade okrádá rodinu, na chaty, vilky, úplatky, na populární vedlejšáky a někdo jen tak na přilepšenou.Bohužel toto pokřivení páteře jsme přenesli na děti a odnesli s sebou i do této doby, od houmelesáků vykrádajících kabely semaforů, notorické flákače až k cynickým tunelářům vyšších kalibrů, kdy jen názvy jsou jiné jako tunelování či lobbismus.

Absurdní byl bojkot, jak ho popisujete, s dlouhými vlasy a s americkou vlajkou uvězněnou v tričku na prsou, zatímco jiní se stavěli proti pendreky ozbrojeným plexisklovým složkám Sboru národní bezpečnosti a riskovali svůj další osud i když i oni měli své rodiny. Nic nás neomluví, že jsme tam nebyli taky…možná by se doba změnila daleko dřív a v lepším směru  bez té fraktury páteře, která nám v mnohém zůstala.

0 0
možnosti
F

flame

18. 9. 2008 9:34
Dovětek

A stydím se, že sametka byla tak sametová, že umožnila vykukům všeho druhu další rozkrádání a stydím se, že jsem měl spíše štěstí než rozum, že jsem se vždycky nějakým způsobem vyhnul vstupu do jakékoli komunistické organizace a že nemohu dcerce říct, kdyby se zeptala, proč že jsem to byl kdysi zavřenej…..“ááále, aby bylo líp“.

Přesto Vám, paní Hano, dávám karmu, protože jste mě donutila popřemýšlet nad sebou samým v té době.

Děkuji lidem, kteří upřímně a bez kompromisu bojovali a bojují proti jakékoli nepravosti na tomto světě. Stále věřím, že všude jsou slušní lidé, protože se s nimi potkávám, kteří se bohužel v tu dobu trochu sobecky starali jen o to, aby to nějak přežili, stejně jako já. A ani to, že jsem byl v tu dobu hodně mladý mě neomlouvá. Z jednoho mám ale strach, že jsme předali našim dětem až příliš mnoho negativních vlastností z té doby.

0 0
možnosti
A

agnostik1

17. 9. 2008 19:47
Mladým

se nedivte, vtlouká se jim do hlavy (média, politici, škola, literatura, film...), že to tady byl koncentrák a fronty na toaletní papír, banány, pomeranče i dámské vložky.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

18. 9. 2008 11:29
Re: Mladým

Díky za ten příspěvěk o to mi právě šlo, že se jim vtlouká do hlavy takovýto obraz a na jeho základě nás odsuzují, tak jsem jim chtěla ukázat i druhou stranu mince.

Ovšem, jak se zdá ,tak marně, věří tomu co jim nakukají média. 

0 0
možnosti
JP

sedivak

17. 9. 2008 16:52
Ten život za bolševika

je popsán zcela přesně. Děkuji. Ale jen malou poznámku: Povrchní životní styl není nikomu vnucován, ten je dán leností, ani zisk nedělá diktaturu. Ale teď je nová možná ještě horší diktatura, než byla ta rudá - diktatura zelená. Ta na rozdíl od jmenovaných své blbé názory skutečně vnucuje - ať jde o ochranu proti "jedovatým dioxinům získaným spalováním PET lahví" tak proti "globálnímu oteplování". Ale my jsme tehdy věřili, že tehdejším hloupostem věří jen bolševici, teď ale je to horší, teď těmto ekologistickým blbostem věří i slušní lidé. Všeobecná degradace rozumu je to, co současné společnosti velice ubližuje...

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

17. 9. 2008 16:54
Re: Ten život za bolševika

R^

0 0
možnosti
R

rotterj

17. 9. 2008 16:31
Zas tak ruzove to nebylo.

8-o Soudruhu nebo soudruzko jsme museli jako deti rikat v kazde skole kazdemu uciteli od zakladky do vysoke. Depeche mode bylo zakazane? Kym a jak to vite? Kolik lidi si ve vasem okoli nastrikalo na tricko US vlajku? Ja si nikoho takoveho nepamatuju. Zato si pamatuju, jak jakysi starik vyhodil meho kamarada z autobusu, protoze mel na klope odznak USA. Byla to strasna doba a to, ze jsme ji prozili jeste neznamena, ze se nic nedelo. Do KSC nikdo nasilim donucen nebyl, jiste to ale bylo vyhodne...

0 0
možnosti
TB

Todd Berrttuzzi

17. 9. 2008 16:32
Re: Zas tak ruzove to nebylo.

R^

0 0
možnosti
C

ctenar1970

17. 9. 2008 16:28
spravne!

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka