Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

agent

30. 12. 2009 3:08
Obecně Cikána nikdo nikdy

nepřinutí pracovat! To je stovky let dokázaná praxe! Čím víc se s h§vnem mažete, tím víc smrdí! Čím víc se do nich bude lít penez ve stylu jako dosud, tím budou vysmátější a nebudou chtít pracovat, vzdělávat se! Proč taky?! Když stačí natáhnout ruku a chtít, co mi špatný zákon přiřknul! /Kdyř nedostae-řve o rasizmu/ Cikán není žádný hlupák a bílé by mohl školit v úlisnosti, lžích, podvodech a jiných necnostech! Stát by měl přestat platit 15 letým "matkám " na víc jak dvě děti! Peníze daňových popltaníků nesmí podporovat účelové množení! Všechny dávky vázat na tvrdou kontrolu a účelnost-něco za něco!  Ve škole souhlasím s prospěchem žáka, ne s účastí zde! I fyzickou prací se nechají vydělat slušné peníze a dokud Cikán /i jiní/ musel pracovat, vydělal! Dnes nemusí! Všechny  druhy soc. dávek odpracovat pro obec/město! Seš zaevidovanej na sociálce - nahrazuje ti to  "pracovní smlouvu" s radnicí,  dokud dávku neodpracuješ - nedostaneš!  Musí přijít TVRDOST! A ne POMOC! To by chtěl každý!

0 0
možnosti
HF

Hana F.

30. 12. 2009 9:43
Re: Obecně Cikána nikdo nikdy

Napsal jste to tvrdě, ale v podstatě máte pravdu, musí přijít převýchova, nikoliv pozitivní diskriminace.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

29. 12. 2009 21:51
nerikam, ze bych s vami nesouhlasil,

ale myslim, ze by to prcijen pozitivni byt mohlo. I kdyby to bylo tak cerne, jak pisete, porad je moznost, ze nektereho zacka zacne uceni a nebo nejaky obor bavit a zacne se v nem vzdelavat sam - coz by jinak minul. At je to populisticke nebo ne, je to podle me krok spravnym smerem. Ze se nedava neco za nic.

A s tvrzenim, jak si stredoskolak nebo clovek s vyucnim listem nedokaze stejne poctive vydelat na zivobyti bych take nesouhlasil. Ano, chce to se prosadit, mozna jit chvili za svym a hledat, ale jde to. A s sikovnyma ruckama, casto mnohem snadneji, nez s VS diplomem (zvlaste tim pravnim z Plzne :-)) )

0 0
možnosti
HF

Hana F.

30. 12. 2009 9:40
Re: nerikam, ze bych s vami nesouhlasil,

Na vaše ALE vám kopíruju dvě věty z článku:

Navázat vyplácení sociálních dávek na povinnost řádné školní docházky má jen jeden výchovný moment – spojení povinnosti s odměnou.

Ovšem proklamovaný hlavní účel - zlepšit vzdělanost Romů - se v hromadném měřítku jen těžko naplní.

Abyste viděl, že vaše ALE je včlánku obsaženo a jedno dokonce tučně :-)

0 0
možnosti
MS

blob

29. 12. 2009 21:31
rozhodně

by stanovení alespoň nějaké povinnosti k získání dávek bylo prospěšné, když už k ničemu jinému, tak alespoň k menšímu dráždění těch, co je živí.8-o8-o

0 0
možnosti
HF

Hana F.

30. 12. 2009 9:38
Re: rozhodně

O tom taky rozhodně píšu:

Navázat vyplácení sociálních dávek na povinnost řádné školní docházky má jen jeden výchovný moment – spojení povinnosti s odměnou.

0 0
možnosti
Č

čhavo

29. 12. 2009 19:08
Souhlasím

paní kolegyně ,avšak jak toho dosáhnout, když nám, soc.pracovníkům je zákonem zakázáno posílat z dávek na nájem atd. Posranci by to měli uzákonit,pardon poslanci. Jim ale jde jen o jedno : love,love,penáze,many.

Jinak máte pravdu, vše stojí na rodičích. Mí byli negramotní a výsledek ? Nejstarší syn má maturitu,Roman studuje na SŠ, neteř na UK FF. Takže žádný dávky ale pendrek do ruky!Na některé z nás platí jen a jen velkej bič a malej dvůr.R^

0 0
možnosti
HF

Hana F.

29. 12. 2009 21:00
Re: Souhlasím

No právě, blbý zákony jim nahrávaj. Jiank naprostý souhlas!!!!R^R^R^

0 0
možnosti
MH

Helena1

29. 12. 2009 18:27
U koho z kocábovi party skončí 750 mil.?

Kocáb musí jakoby vyvolávat činnost, aby se trochu zamlžilo, kam zmizí ty peníze z dotací. Jestli je to co píšete v článku dobrý nebo špatný nápad, pro kocábovi lidi je to jen zástěrka, takový krycí hadr, zde o věc nejde.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

29. 12. 2009 20:59
Re: U koho z kocábovi party skončí 750 mil.?

Myslela jsem ,že chce na sebe zase upozornit, ale jak vidím ,jsem hodně naivní :-)

0 0
možnosti
D

damianka1

29. 12. 2009 14:51
pitomý článek

děti si ve škole prosedí za sociální dávky, největší demagogie.. , a učitelé za plat se budou šťourat v nose:-)

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

29. 12. 2009 15:20
Pitomý příspěvek.

Jenom magor nepochopil, že autorka chce vázat výplatu sociálních dávek na prospěch a tudíž ten čas ve škole by problémoví jenom tak neproseděli a jenom trotl na druhou si myslí, že třídu s několika cikáňaty učitel zvládne levou zadní a ještě si při výuce zvládne číst noviny, případně obvolávat svoje známé.

0 0
možnosti
G

Gmur

29. 12. 2009 13:32
Cunek je jen takovej malej *ajzlik

a ty jeho provolani o cemkoliv jsou jen takove trapne demonstrace jeho hry na "politika".

Ten nema o nic jineho zajem, jen byt pan Nekdo. Kdyz je uplna nula. Jeho demonstrativni vystehovani.....

Doufam, ze to Kocab prosadi. A bude kontrolovat. Neco za neco je podle mne jedinne spravna cesta.

0 0
možnosti
MH

Helena1

29. 12. 2009 18:28
Re: Cunek je jen takovej malej *ajzlik

jsi dost mimo mísu

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

29. 12. 2009 13:10
Myslím si, že je jedno,

jestli se to cikáně vyspí doma, nebo ve škole. Opakem by bylo, kdyby byla výplata sociálních dávek vázána na prospěch ve škole a jejich výše by bylapřímo úměrná kvalitě známek na vysvědčení. To by motivovalo všechny k docílení co nejlepšího prospěchu a i méně nadané děti by bojovaly o co nejlepší známky. Argumenty, že tak by na dětské přídavky dosáhly jenom děti boháčů, neobstojí, protože jejich příjmy jsou tak vysoké, že jsou mimo oblast šance získání jakýchkoliv  dávek.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

29. 12. 2009 20:55
Re: Myslím si, že je jedno,

R^R^

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

29. 12. 2009 10:37
Nesmysl...

Zlepseni vzdelanosti Cikanu je mozne. ALE. Je nutne odebrat deti z vlivu rodiny. Protoze skola neni vsemocna a je uplne zbytecne, kdyz se dite ve skole dozvi zakladni veci, jako treba ze si ma umyvat ruce po kazdem uziti wc, kdyz pak doma si ty ruce nema kde umyt v cem umyt a u rodicu vidi vzor, ze si s tim take hlavu nelamou...

Takze resinim je odebrani deti a jejich umisteni do internatnich skol... Ale to me tady humaniste ukamenuji, ze je chci, chudaky, zavirat do koncentraku na prevychovu...

0 0
možnosti
HF

Hana F.

29. 12. 2009 20:55
Re: Nesmysl...

Jistě vzdělání je možné, když bude vázáné na prospěch.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

29. 12. 2009 10:19
Všechno je k ničemu.

Já bych navíc navrhoval to,že ten kdo čerpá dávky,by musel klidně stát někde na dvoře a přehazovat písek.Pondělí až pátek,od 6.00 do 15.00,sice by nic nevykonal,ale byl by nucen něco dělat a v řádné pracovní době.Nepříjdeš do práce,kus dávky dolů.Minimálně by získaly návyk na pracovní dobu,na to že bez práce nejsou peníze a nakonec by to   i někoho znich mohlo motivovat najít si nějakou jinou i trochu lépe placenou práci.

Vázat dávky na docházku dětí je větší nesmysl.Co bezdětní(a jejich dost)?Navíc dítě tedy donutíme chodit do školy a tam si to nějak odsedí,ale jeho rodiče se stále budou válet doma.Proto bych vázal dávky přesně na docházku dospělých do i nesmyslné práce,ale z pracovní dobou.Jistě šlo by i pro město zametat apod.,ale to by zase skrachovali firmy,které to dělají,protože by takové dávce rovno mzdě nemohli konkurovat.At klidně přehazují písek,štěrk sem a tam.Hlavně,že se nebudou válet doma.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

29. 12. 2009 13:15
Proč tak plýtvat lidskou prací, když je v republice

půl miliónu nezaměstnaných? Formou veřejně prospěšných prací v rozsahu 20 hodin týdně (a ne jak je teď měsíčně) by tito nezaměstnaní neztratili pracovní návyky, republika by díky této armádě pracantů byla jako ze škatulky a ubylo by i šedé ekonomiky. Vždyť kdo by měl čas na fušky, kdyby musel každý týden odpracovat 20 hodin a ve zbytku času by musel obejít nějakých 20 firem a hledat si práci?

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka