Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VE

Vírou eser

1. 8. 2008 23:09
Asi tomu tak je, ale když si rozeberete kolik

 z těch "vyvolených úspěšných" trpí depresemi, páchají sebevrady, tak vůbec nevypadají jako št´astnější na tomhle světě. I já o tom često přemýšlel, když jsem chodil ze své chaty přes zahrádkářské kolonie pěšky do blízkého městečka. Kdyby dali ti zahradkáři vybavení těch podivných slamů na hromadu a chtěli ho prodat, tak by se za utržené peníze možná neměli ani pořádnou opici v hospodě a přesto tam trávějí většinu svého volného času v pohodičce, na kilometry vzdáleni nešt´astníkům, kteří se celé dny trápí nad tím, co ještě nemají.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

4. 8. 2008 16:22
Re: Asi tomu tak je, ale když si rozeberete kolik

Díky za krásný příspěvek a o tom je, jak by řekl Pitkin.

0 0
možnosti
RB

erben3

1. 8. 2008 13:15
.

Karma. Ale nesouhlasím s tím pojmenováváním dětí, jak jste napsala. Mám přesně opačnou zkušenost. Čím honosnější barák a auto, tím "honosnější" slyším jména, kterými majitelé oslovují své děti na zahrádkách těch baráků. Např. Sebastian, Patrik,... zkrátka nečeská, ale "dobře" znějící ;-D Jak ale pro koho.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

4. 8. 2008 16:21
Re: .

Vycházela jsem z jedné statistiky. Ale přít se s Vámi nebudu, i bohatí dávají svým dětem honosná jména.  :-)

0 0
možnosti
F

flame

1. 8. 2008 12:50
Myslím, že styl vlády

jsem dělník a kdo je víc, jste nezažila ani Vy ani já a to chodím po světě už dost dlouho. Myslím, že za dělnickou diktaturu se v mnohém schovávali i v tehdejší době  zbohatlí lidé, kteří z obavy, aby o svůj často nelegálně získaný majeteček nepřišli, hráli si na rádoby chudé dělníky a o to více pak perzekuovali úspěšné. Ano, patřím mezi dělníky, ale nikdy jsem nepomyslel na citovanou větu:"Jsem dělník a kdo je víc", protože by mi to připadlo směšné a řekl bych, že těch co by to napadlo, je fakt málo. Jinak s Vámi zásadně souhlasím....jen ty nůžky by neměly být tak obrovsky rozevřené, ptotože jak jste správně podotkla, vždyť boháč potřebuje šikovné ruce řemslníka i dělníka. Ale to bohužel asi nelze změnit a už vůbec ne bez nařčení, že závidím bohatým jejich majetek.....což je oblíbená formulka dnešních "úspěšných". Samozřejmě nechci házet všechny do jednoho pytle, to opravdu ne.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

4. 8. 2008 16:18
Re: Myslím, že styl vlády

Za mého mládí  byl dělnický původ vstupenkou na školy.

0 0
možnosti
JV

klv

1. 8. 2008 12:21
někteří jedinci zde mi připomínají ty

jenž pohrdavým zrakem shlížejí na zemědělce, dle nich vidláky lopotící se v hnoji, a vůbec jim nedochází že bez nich neznamenají vůbec nic, jen trochu smetí na zemském povrchu ;-D

0 0
možnosti
UV

Urb-inspirace vítězná

31. 7. 2008 19:49
Tak to je a asi to ani jinak nejde

 Kdyby nebyla mezi lidmi soutěživost, pokrok by se zastavil. I ten nejtupější žoldák chce mít vyšší trčku na rameni. Nižší hodnost zdravý vyšší a co tituly, také tím dává společnost přednost vyvoleným, dokonce se nové tituly vymýšlejí, jako magistr, nebo bakalář. Existují dobré čtvrti a naopak domy hrůzi. Cena dělníka, jako lehce nahraditelné síly i z východu, je mizivá.

0 0
možnosti
BM

Krabat77

31. 7. 2008 21:59
Re: Tak to je a asi to ani jinak nejde

S těma titulama Mgr. a Bc. si trošku přestřelil.8-o

1. nejsou nové!!!

2. Mgr. odpovídá titulu Ing., takže jestli chceš rušit Mgr. tak bys musel zrušit Ing.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

31. 7. 2008 17:55
Peníze....

Dobrý den.

Dobře jste vystihla trend naší společnosti.Peníze znamenají život.Bez peněz je život bídný. Máme pouze jediný život-musímme se tedy těšit z každé jeho vteřiny. A to je možná jedině tehdy, když máme peníze. Smrt je ničím nerušený spánek. Život bez peněz je plný utrpení a zmatku. Pro chudobu není omluva. Cílem jsou miliony. Muž, který má miliony si může koupit nové svědomí. Mravní zákony byly vytvořeny bohatými lidmi, abychom my chudí bill.......

Všechno dobré přeji všem.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 8. 2008 9:33
Re: Peníze....

Naprostý souhlas. tohle je ta ideologie konzumu a diktatury peněz. Bohužel hraje líbezně na lidské soutěživé ego, a proto je tak úspěšná.

0 0
možnosti
Z

zcek

31. 7. 2008 16:55
jména

Jak píšete o těch jménech, že čím bohatší člověk, tím obyčejnější jméno pro dítě...hned jsem si vzpomněla na Karla Gotta, podle vaší teorie jednoho z nejchudších lidí, protože Charlotte-Ella a Nelly-Sofia rozhodně nejsou nejobyčejnější jména:)))

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 8. 2008 9:31
Re: jména

Samozřejmě výjimka povrzuje pravidlo :-)

Ne všichni se tak chovají. Navíc si myslím, že v tomhle má prsty jeho žena, nikoliv on.

0 0
možnosti
AH

nyny.

31. 7. 2008 15:46
no ono

povyšování se a snobismus je hloupost sám o sobě, bez ohledu na motiv (někdo kvůli majetku, někdo má pocit, že je z lepěší země atd.).V každém případě je to způsobeno vždy nějakým osobnostním problémem nebo minimálně mindrákem a s tím halt nic nenaděláte.Většina normálních lidí takové osoby ignoruje a hlavně je na životě zajímá úplně něco jiného. S tím domem jste to nějak nedomyslela, domy se nekupují kvůli sousedovi, ale zkrátka kvůlu bydlení a bohužel jsou tak drahé (stejně byty), že většina se na ně zadluží na celý život, to je ale realita.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 8. 2008 9:29
Re: no ono

Ano je to hloupost, ale  jak už jsem psala, pokud se ta hloupost prosazuje jako společenská morálka viz Německo, tak se s tím něco nadělat dá, protože lidi podléhají stereotypu chování, aniž by si uvědomovali, že se vlastně trápí hypotélami i závistí zbytečně.

S tím domem jsem to domyslela, týká se to zvyku v Německu ne u nás.

Vy vycházíte jen ze situace u nás, ale to už jsem  tady taky někomu psala, že u nás je jiná situace. 

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

31. 7. 2008 14:52
.

No, myslím, že problém je, ve vší úctě, mnohem složitější, než ho tady prezentujete. Řada negativních emocí plynoucích z majetkové nerovnosti je motorem rozvoje společnosti, i když samozřejmě platí i to, co jste napsala, že nás závist vůči ostatním degraduje na duchu.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 8. 2008 9:24
Re: .

Samozřejmě, že je složitější, ale já se snažím vystihnout podstatu, která je v nás lidech.

Ta formulace, že řada negativních emocí je  motorem rozvoje společnost to je taky fakt, ale ono to nemusí být vždy pozitivním směrem. Sociální nespokojenost, se může zrovna projevit zvýšením kriminality, poklesem mravních hodnot a  tak v důsledku omezením osobní svobody. Takže vlastně další degradace ducha.  

0 0
možnosti
IK

pasik00

31. 7. 2008 14:10
1. odstavec

to mi stacilo....to do vas hustili soudruzi pred revoluci vidte

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 8. 2008 9:16
Re: 1. odstavec

No to je právě ono, že vám stačí málo, abyste mohl článek zpolitizovat.

 Hlavně nečíst celé články a neuvažovat vlastní hlavou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka