Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

1888

7. 3. 2011 5:24
Privatizace byla

provedena  velmi korektne. Nakradeny statni majetek byl  opet  rozkraden lumpy. Kdyby jej rozkradli poctivi obcane, prisli by k tezke moralni uhone coz se lumpum nemuze stat.

0 0
možnosti
RH

Enter67

17. 12. 2010 0:59
Názor

Názor autorky možná vyznívá "hospodsky", ja tady někteří diskutéři naznačují, ale pravda se jí upřít nedá, i kdybyste se na hlavu stavěli. Jisté je, že k obyčejným lidem se informace "shora" dostaly skoro vždy pečlivě naředěné a vždy s patřičnou časovou prodlevou, takže ti potentáti, co o všem rozhodovali si již moc a z ní plynoucí zisky a výhody stačili dávno rozdělit.

Pokud někdo popírá, že se zprivatizovalo 90% republiky ve stylu "divoký západ", pak nejspíše posledních cca 15 let prospal a teď procitl z kómatu. Předešlé vlády (vesmě ty pravičácké) nadělaly nehorázné díry v rozpočtu a levice to pak ještě vyšperkovala svým "sociálním cítěním". Výsledkem je, že lidi platí skoro všude, kam vlezou a často ani neví pořádně, za co ty peníze dávají a kam ty prachy jdou. Jisté ale je, že v dalších volbách dají opět nejvíce hlasů těm 100x provařeným stranám, případně "novým politickým subjektům", do nichž se nacpali staří političtí vykukové nebo noví chytrolíni s vidinou snadného zbohatnutí.

0 0
možnosti
PS

Zderad

16. 12. 2010 16:08
To je zase nazor...

Vsichni bohati jsou zlodeji, a my, co jsme se "narodili chudi" na to jenom doplacime, a to, ze otec 4 deti ma plat 12 tisic, je chyba vsech jenom ne jeho... Je sice pravda, ze privatizace neprobehla uplne hladce a ze v zakone byla spousta der, kterych se "vyvoleni" rozhodli zneuzit, ale problem se statnim dluhem je jinde. Problem je v tom, ze zaprve v poslednich 5-10 letech se penize vyhazujou za populisticke nesmysly, predrazene dalnice, armadni zakazky apod. (coz u voleb uskodit nemuze, protoze prumerny cesky ochlasta tomu nerozumi), a zadruhe se nerozviji prumysl, protoze se lidem do hlavy tluce myslenka "nic nedelejte, za vasi chudobu muzou jini, pristi vlada vas zachrani" a oni tomu ochotne veri. Kolik vlad jeste potrebujete, nez vam dojde, ze jste to v prvni rade VY, LIDI, kdo s tou situaci musi neco delat?

0 0
možnosti
JS

x.time

16. 12. 2010 20:28
Re: To je zase nazor...

R^R^R^ presne at si dama uvedomi ze ona voli tu vladu .... a kde se berou miliardy na socialni davky .... na veskere mozne socialni podpory od pridavku na deti porodneho prispevek na bydleni na dopravu pro ty kterym se nechce makat a chteji vsechno .... bere se na to na ukor zadluzovani ....

0 0
možnosti
JN

Tunaq

16. 12. 2010 14:07
Inspirace pro další bloggery!

Chcete karmu? Poplivejte úspěšné a celá armáda vometáků vám zatleská! A sveďte to na TY NAHOŘE, to zabere vždycky!

0 0
možnosti
AW

freeLook

16. 12. 2010 20:52
Re: Inspirace pro další bloggery!

dalsi troubelin co uprednostnuje predsudek pred usudkem. pani autorka pise o politicich jako tech "nahore" . ;-)

0 0
možnosti
MG

MianG

16. 12. 2010 13:50
Jo!

A taky za to můžou pošťáci.Pozdě mi nosí důchod!

0 0
možnosti
MB

Miloušek

16. 12. 2010 13:24
Zní to jako zapšklost zoufalce

Ale je v tom jedna velká pravda. Poté co se "převrátil režim" začaly (mnohdy nehorázně) růst příjmy především lidem, kteří mají pravomoce a možnost rozhodovat a řídit. Hlavním odůvodněním bylo, že mají velkou zodpovědnost a ta musí být honorována. Bohužel se nikdy nemluvilo i o tom, že musí být také vyžadována a její zneužití tvrdě trestáno. Tak jsme se dopracovali k tomu, že za "kradení ve velkém" se příslušným "zodpovědným" vyplácí odměny;-€

0 0
možnosti
JK

holkazhane

16. 12. 2010 22:50
Re: Zní to jako zapšklost zoufalce

Ono je to u nás všechno tak napůl - odpovědnost bez odpovědnosti, korupční boj proti korupci, nezávislé soudy bez soudnosti.....

Takový hybrid socialismu a kapitalismu. A političní bardi, kteří se v těch výkalech brodí takřka od začátku, tak ti potom nechápou, co nám pořád tak smrdí!

0 0
možnosti
A

atamka

16. 12. 2010 12:14
Souhlas!

R^...

0 0
možnosti

enrique

16. 12. 2010 8:54
TO VY!!!

Ne politici,ale vy BLBCI.Vy lidé stále volíte stejné zloděje a šmatáky.Proč je neustále v politice zloděj Kalousek a jemu podobní?Protože VY,stádo pitomců nejste schopni tyto vykopnout do nicoty a ještě lépe do kriminálu. Stabilní voliči ODS,kde ruka ruku myje a neviditelná ruka trhu umyje všechno. Pantáta klimatolog by měl být dávno v nějakém ústavu na pozorování změn chování lidí,kteří dostanou moc.

0 0
možnosti
VK

Kestrel

16. 12. 2010 9:21
Re: TO VY!!!

R^

0 0
možnosti
PM

petrik1960

15. 12. 2010 18:01
No paninko

je to hloupé co píšete..... a hlavně proč to píšete presidentovi ? jste totálně mimo ať se to holoušovi líbí nebo ne!

0 0
možnosti
A

atamka

16. 12. 2010 12:16
Re: No paninko

Není mimo, ať se Vám to líbí nebo ne! ;-D A dnes se už slovo "prezident" píše se zet... to pro příště

0 0
možnosti
V

vhelsing

15. 12. 2010 14:57
Pani autorko

jestli chcete priste psat neco o tehle problematice,doporucuji si neco nastudovat :)To co vy pisete je opravdu maximalne nazor nastvanyho cloveka nekde v hospode nad pivem...kterej si sel dat po sichte jedno,dve.

Navic...nevsiml jsem si,ze by jsme byli monarchie, ci podobny politicky system,kde rozhoduje jeden clovek :)

Je pravda,ze se udelala chyba a zprivatizovalo se vse,nez se udelaly zakony..ale ty zakony nikdy neudelate tak peclive...a diry se najdou vsude.Je uz o lidech,jestli tyhle diry vyuziji.

Vase nazory na platy politiku...to je kapka v obrovskem ceskem mori dluhu...Spis bych to zvysovani bral jako amoralni,nez aby nam tech par milionu zachranilo kuzi.

Chapu vase rozhorceni nad situaci..nikdo neni z ni nadseny...ale chce to hledat fakta a racioalni vychodisko...a ne jen demagogii.

0 0
možnosti
OS

Holouš

15. 12. 2010 17:24
Re: Pani autorko

Helsingu, co ti dává právo moralizovat? Autorka píše svůj názor. Pokud jí radíš, aby si názor opravila samostudiem, jsi demagog. Blog je o vyjadřování názorů. Zkus dát dohromady tolik ucelených vět co dala autorka. A vezmu-li to podobně demagogicky, autorka nabízí řešení, ať již jsou jakákoliv.

0 0
možnosti