Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zani

21. 1. 2011 11:22
Až po to "ale"

Až po to "ale" naprosto souhlasim, pak už je to zmatený. Jasně že by se děti měli podporovat. Protože jinak si budem muset na vlastní funus brát v práci propustku!

Nechápu, proč nejenom počet dětí , ale hlavně jejich ekonomický přínos společnosti, nejni hlavní součástí budoucích důchodů. Bylo by to jen spravedlivé.

0 0
možnosti
TT

tracnik

15. 1. 2011 20:17
chm

Herodes, to byl král. To byl veliký člověk........

0 0
možnosti
OO

Otaznik1

13. 1. 2011 19:30
Ach, jo.

Milá paní, když se hovoří o penzijní reformě, tak se hovoří o ekonomických otázkách, takže se nemůžete divit, že se v takové debatě ""o dětech hovoří JEN jako o investici a pracovní síle budoucnosti, která nás bude živit." Kdyby to byla debata o rodině a rodinných radostech, tak byste se taky rozčilovala, že se v takové debatě o dětech hovořilo "JEN jako o pěkných dětičkách a radosti z dětí" a nikdo se nezmíní o tom, že to jsou budoucí daňoví poplatníci?

0 0
možnosti

Clara Shot

12. 1. 2011 22:59
Vždyť to tak bylo vždycky, že děti zajišťovali rodiče..

ve stáří. Proč by to dnes mělo být jinak..? Proč by to mělo být neetické..? Nechápu..

0 0
možnosti
MV

marka40

12. 1. 2011 12:00
Ono to asi mělo být takto:

pracovat a mít víc jak jedno či dvě děti se vyplácí!!!

Jedno dítě chce a má snad každý. O tom není řeč. Druhé dítě už mnoho lidí zvažuje a třetí má dnes jen skutečně málokdo. Přitom, abychom nevymřeli, je potřeba víc jak dvě děti na rodinu. Proto by se měli podporovat pracující lidé, kteří mají víc dětí. 

  Vím o čem mluvím. Bydlím v regionu, kde tři děti má ještě hodně lidí, sem tam někdo i víc. Tito lidé přitom musí moc a moc šetřit, aby větší počet dětí uživili. A právě tyto PRACUJÍCÍ rodiny jsou ta skupina, kterou bychom měli podporovat, míst toho, že se jim pořád ubírá. Jejich děti totiž budou jednou PRACOVAT, ne děti těch, kteří jich mají sice hodně, ale nepracují,  a které tak bohatě sponzorujeme!!

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

12. 1. 2011 15:26
Re: Ono to asi mělo být takto:

Jiná otázka: KDE budou ty děti pracovat? Už dnes je tady 500000 nezaměstnaných a nikdo neví ani co s tou menší částí která by měla o práci zájem.

Práce prostě není a nebude. Takže děti sice vychováte ale naděje že budou někdy produktivně pracovat je tak jako tak mizivá protože jejich práce nebude potřeba.

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

12. 1. 2011 11:33
Je celkem jedno, co Bárta kde povídá

Jisté však je, že klepeto pro Drábkova zvěrstva na mladých rodinách zvedl také.

0 0
možnosti
ML

marlow

12. 1. 2011 11:13
nevim no

Pochopil jsem to tak ze reforma ma mirit prave proti zneuzivani rodicovstvi jako formy vydelku. Stat zodpovednym rodicum nic navic neda - jen jim VRATI cast toho co zaplatili. Pokud neplatli tak je jedno kolik maji deti, nedostanou nic. Ale i tohle se tyka jen velmi uzke skupiny lidi. Pochybuji ze pro drtivou vetsinu z nas je duvodem proc mit dite par tisicovek porodneho....

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

12. 1. 2011 10:25
Střílíte do špatného terče, autorko

Několik poznámek - omlouvám se , většinou o penězích:

0. Souhlasím s tím, že děti má člověk proto, že chce. A je smířen s tím, že jim něco bude obětovat. Ale to bylo vždy, na tom není nic nového.

1. Díky nesmyslně nastavenému důchodovému systému (kdy každý má "nárok" nezávislý na vlastním potomstvu a stát má povinnost vybrat dostatek daní, aby ty nároky pokryl) je v dnešní době dítě luxusem a ekonomickým nesmyslem. A všechny "podpory" jako porodné, přídavky,rodičovská a daňové odpočty mají jen zamaskovat tu neekonomičnost, aby to nebylo moc okaté.

3. Tzv. důchodová reforma (čili zavedení osobního spoření) sama o sobě není řešením. Když budete mít společnost starých vlastníků úspor, tak si těmi úsporami mohou tak akorát topit - lépe řečeno hřát se pohledem na obrazovky se zobrazenými čísly.

2. VV si ty myšlenky generační solidarity nevymysleli, opsali je od KDU. Ale aspoň je někdo ochotný to v médiích říkat.

0 0
možnosti
MV

marka40

12. 1. 2011 12:03
Re: Střílíte do špatného terče, autorko

R^.

0 0
možnosti

3lipy

12. 1. 2011 9:44
Tak ještě jednou-Hani,

my do tohoto světa nějak nezapadáme. Měli jsme děti proto, že láska dvou jedinců chtěla vyvrcholení-miminko. A vůbec nezáleželo na tom, že to dítě nebude mít luxus a my jediný příspěvek od státu-4 měsíce mateřské. Ano. Čtyři měsíce placené mateřské a nic víc. My jsme se o ně staraly a v duchu doufaly, že se oni postarají ve stáří o nás. Doufat můžeme dál...

Bárta to vážně myslel dobře-nějak se začít musí. A dnešní generace víc slyší na sloco peníze než láska.

Díky za článek, napsala bych to stejně. LV

0 0
možnosti
HF

Hana F.

12. 1. 2011 10:20
Re: Tak ještě jednou-Hani,

Libuško, já Ti rozuměla cos mi chtěla napsat a už jsem odpověděla na Tvoji první větu 

A ten dodatek cos napsala, to je přesný, ano proto jsme chtěli mít děti a že se o nás postrají, když budeme nemohoucí, jsme jen doufali, ale nepovažovali jsme to za samozřejmost, protože víme, že mají svých starostí dost a že lásku, kterou jsem jim dali, oni zas dějí svým dětem a v tom je to rodičovské poselství.

0 0
možnosti
OP

Bětka

12. 1. 2011 9:38
Peníze

Máme děti protože jsme je chtěli,i s vědomím,že investice je nenávratná.Stát by měl podpořit rodiče,kteří pracují,třeba tím odpočtem z daně.I porodné bych řešila takto a ne penězmi na ruku. Zaměstnavatel,který zaměstná ženu na půl úvazku nebo jí umožní práci z domova,by měl mít úlevy taky.Vážit si toho,že člověk chce pracovat a nečeká na dávky od státu.Protože občas je lepší být na pracáku,načerno si něco vydělat než dojíždět za prací. Domnívám se,že systém,který spoléhá na "příští generace nás musí uživit" je špatný. Mám chtít po svých dětech,aby: živily sebe,své děti,splácely státní dluh nasekaný předchozí generací,spořily si na svůj důchod? Není to trochu moc? Moje tchýně už 16 let pobírá stejné peníze,na které její dcera denně 8 hodin pracuje a ze 2 takových platů musí vyžít rodina.

A počet dětí není všelék.K čemu jsou,když po vyučení jdou na pracík.Proč by pracovali,když doma je bez práce děda s babičkou,rodiče taky a mají z čeho žít, i bez práce hlady neumřou.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

12. 1. 2011 9:45
Re: Peníze

Ano přesně! Díky moc za Vaši reakci, konečně pohled opravdové rodičovské - mateřské lásky!

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka