Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

MiroTR

8. 1. 2009 10:06
Ono je české sklo a "české sklo",

paní Hano. O kvalitní zboží je zájem stále, ona spíš končí výroba toho litého skla, co umí kdekdo.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

14. 1. 2009 6:44
Re: Ono je české sklo a "české sklo",

Ona spíš končí výroba veškerého skla. Rv:-/

0 0
možnosti
MF

falm

8. 1. 2009 8:51
Sklárny a porcelánky

holt nepřežily chrastění klíčema. A že jste si to v 89. nemyslela, že to takhle dopadne, co? Šla byste chrastit znovu, kdybyste to věděla? ;-D

0 0
možnosti
P

petrv19

8. 1. 2009 9:43
Re: Sklárny a porcelánky

a ze krachuji i porcelanky v anglii vysvetlujete cim? prohnilym kapitalismem?

0 0
možnosti
JPA

Jirka původní A1

8. 1. 2009 8:40
no paní Hano...jste vedle jak ta jedle...

když se podíváte na strukturu podniků, které skrachovali a co vyráběli zjistíte, že to české sklo, o které píšte, že skončilo, tak funguje dál. To, že ukončili výrobu kafáčů , litého skla hnusnýho porcelánu mne nijak netrápí...Vlastně, proč by mne měl trápit kterýkoliv vyhlášený konkurs. Vždyť bankrot je běžná záležitost v civilizovaném světě.

0 0
možnosti
MV

Martin V

8. 1. 2009 8:20
Pozdě honit bycha

Ono to šlo poměrně dlouho žít z podstaty, ale věčně to vydržet nemohlo a tak to krachlo. Klasický tržní mechanismus.

Každý, kdo si pročte dlohodobé výsledky porcelánek, tak zjistí, že se problém táhne mnoho let a banky pořád půjčovaly, teď už to banky přestalo bavit.

Holt se začne vyrábět něco jiného.

0 0
možnosti
P

PetrBuben

8. 1. 2009 1:26
Co ze se to deje?

Neni on tenhle novy managersky rezim zcasti rezimem likvidacnim? Ono uz ani pivo neni ceske. Sporitelna take, noviny take ne. .. a spousta dalsich firem ..... Kdopak to tu vladne? Kdo bohatne a rozviji se? ...... Hlupakovi casto pripadne misto az to posledni .... Svoboda neznamena prodat vse, ohybat se, klanet a pracovat pro jine a na jine .....

http://www.PetrBuben.blog.iDnes.cz

0 0
možnosti
ML

m. l.

8. 1. 2009 8:01
Re: Co ze se to deje?

Ty podniky patří soukromým majitelům. Nebo jiným firmám, které ale také patří soukromým majitelům. Samozřejmě tím majitelem se může stát kdokoliv na světě, stejně jako vy se poměrně snadno, jen za cenu akcií (a malý poplatek makléři) můžete stát jedním z majitelů nějaké firmy kdekoliv na světě. A jestli máte nějaké peníze uložené ve fondu tak tím spolumajitelem jste nepřímo také, možná zrovna té spořitelny nebo pivovaru.

0 0
možnosti
WS

wandering star

8. 1. 2009 0:59
Kýčového cibuláku škoda není

a přeplácaného Mosera taky ne. Když už křišťál, tak elegantní irský, a ručně malovaná italská keramika je mnohem hezčí. Abych pravdu řekla, dost jsem si se zánikem těchto podniků oddechla, protože návštěvy z Česka mi ten sajrajt i přes výslovný zákaz vozily jako děsnou vzácnost a měla jsem velký problém se toho zbavovat.

0 0
možnosti
G

Greybeard+

8. 1. 2009 4:46
Re: Kýčového cibuláku škoda není

Paninko, zajděte k lékaři, je to vážné.

0 0
možnosti
JJ

honzaXY

8. 1. 2009 0:51
Realita:

silná koruna: OK, to je drsné. Ovšem je třeba se podívat i na vzhled výrobků (Crystalexu, Thunu) a pak je jasné, že kupovat to může jen blázen. Je to škaredé a drahé a přefazetovaný a ichtylácky vyfintěný  "křišťál" si koupí jen člověk mdlého vkusu. Nikdo se neposadí na zadek z kdysi slavného "českého skla/porcelánu", představovaného odlévánými nádobkami a nevkusně pomalovanými hrnky. Kdejaký obchoďák MIMO CZ nabízí zajímavější a levnější zboží. Prostě zaspali a ujel jim vlak. (Porcela Mínus).

0 0
možnosti
K

kion111

8. 1. 2009 0:12
Průser

je v tom, že jesště nikdy tolik lidí v Evropě se nemělo tak dobře,a tolika lidem v Evropě se nechtělo pracovat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-©EU(Y)

Tak to je!

0 0
možnosti
JW

georges

7. 1. 2009 17:43
jak to je

Podnikal jsem s malou firmou 10let v oboru sklářství na Novoborsku.Kde jsou hlavní příčiny?

1.Skláři si za to mohou sami.Po r. 89 se stavělo najatými odborníky z Čech mnoho skláren po celém světě.Např.Bulharsko,Rumunsko Větnam,Čína,Indie či Portugalsko.Skláři za dobrý peníz jezdili i zaučovat budoucí zaměstnance.Foukače,do Číny  jezdili i malířky skla za dobrý peníz učit svému řemeslu.Předali tedy své znalosti a umění do zemí,kde je levnější pracovní síla.

2.Crystalex a privatizace.Kdo v Čechách měl miliardy?Nikdo.Tak si je někdo půjčil.Krátkozrace nedomyslel že se zdraží pracovní síla,stoupnou ceny energií,hlavně pak posílí koruna.V roce 98 byl 1m3 plynu za 3Kč,proud za 1 kč,a přitom dolar za 33,Euro za 30.Je jasné,že za změněných podmínek nebylo ani na úroky z úvěru natož splátky.Do toho začaly konkurenčně působit levné země.Zákonitě to dopadlo,jak dopadlo.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

7. 1. 2009 18:05
Re: jak to je

Zapomněl jste ještě říci, že nikdo nedělá proaktivní obchod a marketing. Že existuje nadále oddělení odbytu. A že jsme ztratili trhy jak v Rusku, tak v Mohamedistánech. A potom také krásná golfoivá hřiště bylo potřeba postavit.

Ještě že mám golf také rád.:-)

0 0
možnosti
M

milanalois

7. 1. 2009 17:10
Japonci a Číňané ho dovedou vyrobit levněji.

Ekonomika založená na luxusním zboží nemůže obstát v konkurenci s ekonomikou založenou na levném zboží pro masovou spotřebu, což prokázal již ekonomický vývoj Anglie a Francie v 18. století.

Zatímco ve Francii dospěla ekonomika ke krvavé revoluci s kralovraždou, Anglii přivedla k říši, nad níž slunce opravdu nezapadalo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka