Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Hackyfish

27. 1. 2009 9:43
Hezký článek

Souhlasím se vším...co jste napsala..V.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 2. 2009 11:44
Re: Hezký článek

Díky :-)V

0 0
možnosti
BD

brzdove desticky

23. 1. 2009 14:22
svobodnější možnost volby

individualista má svobodnější možnost volby být dobrý nebo špatný

člověk, který chce být dobrý ve špatném kolektivu, musí vynaložit více úsilí

dobrý kolektiv snad může špatného člověka udělat lepším

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

23. 1. 2009 12:34
Dnes jsem četla,

že Američanů se při zkáze Titanicu zachránilo daleko více než Britů. Prý předbíhali fronty na záchranné čluny. Prý se tak projevil jejich individualismus. ;-D  Spíš to bylo sobectví Rva snaha si zachránit život.R^

0 0
možnosti
F

flame

22. 1. 2009 11:17
Myslím, že to tu už několikrát zaznělo,

nezaměňujte prosím individualismus s egoismem. Je to poměrně dost zavádějící.;-)

0 0
možnosti
A

aussie

22. 1. 2009 2:09
Individualismus zkakza pro lidstvo???

Trosku blbost, ze? Kazda fungujici spolecnost MUSI byt postavena na individualitach, ktere ji posouvaji kupredu ... Druha moznost je komunismus, o kterym neni nutno psat a treti potom soucasny zapadoevropsky francouzsko-nemecky socialni paskvil... Idea dobra sireneho centralne je pomatena, stejne tak jako vira v to, ze bude nekdy nekdo pomahat nejdriv druhym a az potom sobe...

0 0
možnosti
I

iruka

22. 1. 2009 10:33
Re: Individualismus zkakza pro lidstvo???

To jste napsal(a) moc výstižně R^

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

21. 1. 2009 21:44
hm

Autorka do sebe plete dve veci, ktere solu nesouvisi - individialismus/solidairut spolecnosti a statni politiku. Pokud nekdo chce pomahat ostatnim a fandi takovym lidem, tak z toho nevyplyva, ze musi mit statu ulohu vetsi nez zcela minimalni.

Co osobne povazuji za velmi skodlive je jakakoli snaha statu o dobro, protoze tato snaha vzdy znamena nejake poskozene a okradene. Oproti tomu solidarni clovek nikoho okradat nepotrebuje a je solidarni ze sveho.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

23. 1. 2009 9:26
Re: hm

To jste na omylu, všechno souvisi se vším,  politika udává chování lidí ve společnosti, udává trendy chování.

Proč si myslíte, že se vztahy ve společnosti zhoršují, protože politika podporuje egomorálku.

A stát ten za nic nemůže, jsou za tím zase lidi, kteří okrádají a proč? Protože se řídí egomorálkou.

0 0
možnosti
AH

nyny.

21. 1. 2009 16:56
zaměňujete pojmy

alespoň já to tak vnímám, individualismus neznamená nic jiného, nežližít si po svém a pěstovat v sobě i v lidech ostatních/dětech jejich individuální schopnosti a dovednosti a ne je potlačovat za účelem zařazení do davu. To nemá se sobectvím a arogancí nic společného.Arogantní lidé a sobci mohou být jak individualisti, tak příslušníci stáda ( a ti jsou ještě navíc pokrytci, páč se za to na venek stydí ;-D;-D)

0 0
možnosti
I

iruka

22. 1. 2009 10:30
Re: zaměňujete pojmy

R^

0 0
možnosti
AH

alex hart

21. 1. 2009 15:51
Pochybná argumentace -1-

Ano, lze souhlasit, že individualismus je nutný k přežití a prosazení sebe sama jako jedince a současně škodlivý, když nechceme myslet na nic jiného než na sebe a své vlastní zájmy a škodíme tak společnosti kolem sebe. Obojí je pravda. Nevadí tedy individualismus, ale jeho nepřiměřená zvýšená míra. Začíná to v rodině, kdy každé dítě zaleze do svého pokoje, rodiče k televizi dle hesla "všichni ostatní polibte mi .... " Dále se to odvíjí od toho, že rodiče nemají na děti patřičné nároky a nevyžadují od nich osobní odpovědnost ani plnění nejelemtárnějších povinností. Potud souhlas s autorkou

.

Pokud jde o chodníky, jde podle mne o něco zcela jiného. Stát prostě u nás historicky zákonem vymezil zodpovědnost majitelů nemovitostí za přilehlé chodníky, zatímco v Anglii si to vůči vlastníkům nedovolil. Proč asi? Protože jsou tam více individalističtí? No to je přeci hloupost. Nejspíše proto, že anglickým zákonodárcům do těch (kolektivních) chudáků na ulici nic nebylo.

0 0
možnosti
AH

alex hart

21. 1. 2009 15:54
Pochybná argumentace -2-

A přestože jsem v Anglii nebyl, jsem přesvědčen, že ať už chtějí či nikoliv, musejí chodníky ve městech od sněhu ve vlastním zájmu uklízet, protože by se lidi nedostali do obchodů a podobně. .

.

Takže podle mne stojí otázka úplně jinak. Není náhodou v Anglii takové převládající klima, že každý sníh během pár hodin, nejpozději pár dnůzase roztaje a je prostě blbost ho honem honem uklízet, když stačí chvíli počkat?  Takže těch případů, kdy musejí sníh odklidit je jen velmi málo?

.

Jenže v Čechách z toho děláme hned hlubokomyslné závěry o individualismu. A to vytýkám především paní Hauserové, ale i paní Formánková by měla být v tomhle trochu logičtější, aspoň podle mne, a nepřejímat hned každou blbost.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

21. 1. 2009 13:36
Výborný

článeček, jako ostatně skoro vždycky Karma. R^

0 0
možnosti
I

iruka

22. 1. 2009 10:29
Re: Výborný

Vy snad hloupnete každým dnem více a více; dříve jste sem tam míval rozumné názory, dnes jsou vaše diskuzní příspěvky jen kejváním na názory politicky spřízněných lidí bez ohledu na konkrétní názor Rv

0 0
možnosti
I

iruka

21. 1. 2009 13:03
jojo

Individualismus je vždy odsuzován hloupými ovcemi bez názoru...

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka