Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Fotbalovým chuligánům stop!

Souhrn zpráv: 2.10.08 Chorvatští rowdies se porvali s policií, stovku jich zadržela                    Ve středu 30.9.08 skupinka příznivců chorvatského klubu v ulici Na Příkopě obtěžovala kolemjdoucí. Když se je policisté snažili zadržet, jednoho z policistů napadli tyčí a způsobili mu zhmoždění ramene. Po půlnoci na Václavském náměstí skupina Chorvatských fanoušků házela dlažební kostky po chodcích.

O. Formánek

Zhruba tři sta chorvatských rowdies na Staroměstském náměstí zpívalo fotbalové chorály, hajlovali u toho a rozbíjeli o zem lahve, močili na zeď Staroměstské radnice. Napadli také televizní štáb.

Chorvatští fanoušci napadli turistu v pasáži Myslbek. Záchranná služba turistu, který zůstal ležet na zemi s poraněnou hlavou, odvezla do nemocnice.

Velká skupina Chorvatů se na Staroměstském náměstí opět porvala s policií. Při zásahu policie létaly vzduchem lahve. Při potyčce byl pořezán policista.

Po divokém pochodu centrem města přivedly nakonec chorvatské fanoušky na stadion policejní kordony. Těžkooděnci zůstali v ulicích i po zápase

19. srpna 2009  Srbové mířící na fotbal do Prahy vyplenili dvě benzinky na Moravě

Jako zvířata si podle policie počínali příznivci fotbalového klubu Crvena Zvezda Bělehrad, kteří mířili na čtvrteční zápas s pražskou Slavií.

280 policistů z pořádkové, dopravní i kriminální služby - policisté z antikonfliktního týmu, policisté na koních, psovodi se služebními psy a pyrotechnici budou v pohotovosti od 8:00 až do odvolání. V záloze bude ještě připravena speciální pořádková jednotka a situaci bude ze vzduchu monitorovat vrtulník. 25 strážníků Městské policie Praha bude dohlížet zejména na dopravu.

Cestou do Prahy Srbové vyrabovali a posprejovali dvě benzinové čerpací stanice na dálnici D2.

Poté, co fanoušci týmu z Bělehradu napadli v Praze několik turistů, policie jim zahradila cestu s výzvou, aby zanechali agresivního chování. Příznivci Crvene Zvezdy je však napadli.

Nacionalistická hesla

Skandování nacionalistických hesel a popíjení alkoholu ve velkém srbskými fotbalovými chuligány na Staroměstském náměstí vyhnalo odsud všechny ostatní návštěvníky. Kolem patnácté hodiny se začalo schylovat k prvnímu konfliktu s těžkooděnci. Ten byl ale ještě včas zažehnán antikonfliktním týmem. Dvousethlavý dav se pak vydal hájit trojici svých soukmenovců poté, co byli lustrováni policisty, protože v ulici na Můstku v jedné restauraci odmítali zaplatit útratu. V ulici na Můstku pak Srbové rozbili několik výloh a zdemolovali restauraci, kde jejich soukmenovci nechtěli zaplatit. Její vybavení, půllitry, stolky a židle, použili k útoku na policisty. Suroví chuligáni zranili i několik lidí, kteří se jim nešťastnou shodou okolností připletli do cesty. Ohlušující výbuchy petard a zapálené světlice dokreslovaly válečnou atmosféru.

Ve stejnou chvíli o něco dál poničila skupina opilců ze stejného „fanklubu“ výkladní skříň směnárny.

Někteří nocležníci ze Strahova odmítali zaplatit pracovnici tamních kolejí. „Vyhrožovali mi. Bála jsem se,“ prozradila ustrašeně.

Utkání CZ Bělehrad se Slavií Praha je podle policie velmi rizikové. " Fanoušci fotbalového klubu Crvena Zvezda Bělehrad si říkají Delije, což znamená odvážný, silný muž, člen válečné elity. Je pro ně typický silný nacionalismus. Jsou jedni z nejextremističtějších v Evropě, prezentují se především pyrotechnikou, násilím a hrubým jednáním pod vlivem alkoholu. Mnoho fandů padlo ve válečném konfliktu, který zmítal začátkem 90. let tehdejší Jugoslávií.

27.8.09 Do Česka přijeli rumunští fanoušci, doprovází je policie

Do Česka dorazili rumunští fanoušci, kteří se chystají na zápas 4. předkola Evropské ligy mezi Libercem s Dinamem Bukurešť. Stovka z nich jsou radikálové, kteří jsou známí výtržnostmi na stadionech a používáním pyrotechniky. Navíc nemají lístky.

10.10. 09 Z polských rowdies a hooligans jde strach

Kvůli stovkám nejobávanějších fotbalových polských chuligánů připravuje policie nevídané manévry. V pohotovosti je tisíc policistů z pořádkové, dopravní i kriminální policie, policisté na koních, psovodi, pyrotechnici, speciální pořádková jednotka a antikonfliktní tým. Situaci ztěžuje fakt, že ti nejobávanější přijedou po vlastní ose. V příhraničí proto policie zesílí hlídky.

Polští rowdies a hooligans patří mezi nejtvrdší v Evropě, jejich brutalita děsí i české chuligány.

Ubodali vlastního fanouška

Poláci při výjezdech nezapomínají na vzájemnou klubovou nenávist. V roce 1994 takto krakovští hooligans ubodali protivníka z Chorzowa před reprezentačním zápasem proti Anglii.

Na Staroměstském náměstí, kde si Poláci dali sraz před pochodem na Letnou. uhasili policisté pokusy o bitku mezi nimi hned v začátku.

Polští fotbaloví Rowdies a hooligans, kteří neměli vstupenky, se pokusili probít na letenský stadion skrz policejní těžkooděnce. Poprali se i mezi sebou. Poté se stáhli do vedlejší ulice, kde poničili několik aut.

Tři fanoušci vnikli v ulici U Sparty neoprávněně do jednoho z domů a zničili tam dveře.

Zdroj informací: idnes.cz

 

Fotbalovým chuligánům stop!

Sport je v psychologii definován jako civilizovaný způsob, jímž si člověk vybíjí svou agresivitu. Jenomže sportovní civilizace zcela selhává, když v člověku převládne zvíře (a to zvíře ještě urážím).

Zvíře člověk si uměle vytváří válečný konflikt, aby si svou agresi mohl vybíjet zcela barbarsky. Ovšem nejhorší na celé situaci je, že člověk nezvíře nedokáže rostoucí destruktivní agresivitě zabránit. Raději pořádá složité policejní manévry, než by řekl DOST!

Imponuje mu snad agresor, bojí se snad, že razantní opatření by uškodila fotbalu? Je pro něj snad fotbal důležitější než občané a jejich majetek?

Na všechny tyto odpovědi odpoví zdravý rozum ne a musí se ptát: Má vůbec smysl pořádat rizikové zápasy s diváky za takovouhle cenu? Nebylo lepší oprášit Langerův návrh, aby se rizikové zápasy hrály bez diváků? Anebo za omezeného počtu registrovaných a prověřených pravověrných fotbalových fanoušků?

Vždyť agresorům přeci vůbec nejde o fotbal, to se všeobecně ví. Škodí nejen občanům, protože ohrožují jejich zdraví a majetek, ale škodí i fotbalu, protože na něj vrhají stín problémového sportu.

Kdo má tedy z těchto rizikových zápasů prospěch?

Restaurace a ubytovací zařízení, ale jak se ukázalo v případě Srbských chuligánů i ty mohou na agresivitu doplatit.

Tak zbývají jen fotbalové kluby.

Vlastně oni jediní mohou některými opatřeními narůstající agresivitu zastavit. Když nedokážou zajistit bezpečnost svých zápasů, tak by si mohly utáhnout opasky a na rizikových zápasech vydělávat méně.

Nakonec proč mají občané trpět a platit z daní velké částky za drahé policejní manévry, když mezi fotbalovými kluby se točí statisíce a miliony např. za přestupy hráčů.

Fotbal za nic nemůže. Bohužel doplatil na fakt, že nejmasovějším sportem.Tudíž se na něj nalepili agresoři, ale to už je riziko podnikání a jeho důsledky by měl nést podnikatel. Jak řekl v Otázkách Václava Moravce letos ú únoru bývalý ministr vnitra Ivan Langer -v ceně vstupenky je zábava i bezpečí - a proto by neměli na podnikání jednoho doplácet všichni ostatní občané.

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

http://formankova.blog.idnes.cz/c/35716/Zachodova-stetka-do-vaginy-nepatri.html  

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta  

http://formankova.blog.idnes.cz/c/12270/Vem-si-me-aneb-jak-slepice-bojuji-kohouta.html#t2    

 

 

Autor: Hana Formánková | úterý 13.10.2009 8:00 | karma článku: 24,90 | přečteno: 4978x
  • Další články autora

Hana Formánková

Proč byly eurovolby propadák

Proč byla v eurovolbách, tak nízká volební účast, druhá nejmenší ze států EU? Za nízkou 19-ti a půl procentní účast může negativní názor na EU. Většina občanů považuje EU za zbytečnou instituci, která se zabývá jen takovými nesmysly jako změna názvu pomazánkového másla, či zkoumáním olomouckých syrečků (tvarůžků). Občané tak mají pocit, že jim jen komplikuje život a žádný užitek z ní nemají.

27.5.2014 v 9:00 | Karma: 11,48 | Přečteno: 607x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

Zrušení slevy na dani – zbytečná panika

Po té co na veřejnost pronikla zpráva, že v chystané novele daňového zákona je návrh na zrušení slevy na dani pro živnostníky, vzedmula se na internetu vlna katastrofických předpovědí. Psalo se nejen o likvidaci živnostníků a jejich frontách na Úřadech práce ale dokonce i o masové vraždě.

22.5.2014 v 9:00 | Karma: 13,36 | Přečteno: 677x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

Že by korupci konečně odzvonilo?

Od února 2014 spustila nová vláda audity na ministerstvech. Zatímco od předchozích ministrů vlády občané slyšeli jen nářek, že na nic nejsou peníze, najednou se dozvídáme, jak se na ministerstvech zvesela kradlo.

20.5.2014 v 9:00 | Karma: 33,85 | Přečteno: 6638x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

Odsun Němců byl horší než zločiny nacistů

Cynickou až brutální odpověď ministryně spravedlnosti Heleny Válkové na otázku - jaké je její mínění o poválečném odsunu Němců: " ONO SE TOHO V PROTEKTORÁTU ZAS TOLIK NEDĚLO" - nelze omluvit ani vytržením z kontextu ani účelovým rozhovorem s úmyslem poškodit ji.

25.3.2014 v 14:10 | Karma: 33,99 | Přečteno: 2847x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

Rozmrazit či nerozmrazit platy politiků

Premiér Bohuslav Sobotka chce novelou zákona rozmrazit platy politiků a tím zabránit skokovému navýšení platů poslanců od příštího roku.

11.3.2014 v 9:30 | Karma: 12,57 | Přečteno: 498x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka