Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ccecil

21. 5. 2008 15:51
Ta štětka ve vagině byla lepší

měla alespoň hlavu a patu

0 0
možnosti
HF

Hana F.

22. 5. 2008 9:54
Re: Ta štětka ve vagině byla lepší

To chápu :-)

0 0
možnosti
S

Semper2

14. 5. 2008 21:34
Eto vašo dělo tavaryšči-Církev :nepřítel č.1

Předpojatost je až učebnicová. A snad právě u ní by měl být uplatněn níže satanistou hail zmíněný multikulti paragraf s. Rychetského... Připomíná mi domovní důvěrnice z dob normalizace. Doufám jen, že tyhle a podobné bolševické žvásty už dnes na lidi nepůsobí. Kéž bychom měli desátky p. Formánková,jako ve středověku... Dnes platíme vice než dvojnásobek (nezapomenout na DPH). Po Církvi tady na rozdíl od státu (ů) za ty vybrané (spíš darované) peníze něco zbylo . Co zbyde po Vás socanech, liberálech, osvícencích? Co tady zanechali ateisté - komunisté ? Jenom smrad a zdevastované lidské vztahy. A stále nemají dost. Já kašlu na stát . V odvěkém boji státu a Církve (profánního a spirituálního, sakrálního) jsem jednoznačně na straně Církve. Stát toho pro lidi udělal pramálo - Církev má být na co hrdá. My katolíci už 200 let na tomto světě nehospodaříme - a podle toho to tu také vypadá. Církev pro Vás vždy byla nepřítelem č. 1,jak pravil s. Gottwald. A je vlastně dobře , že u toho zůstalo

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

15. 5. 2008 10:53
Re: Eto vašo dělo tavaryšči-Církev :nepřítel č.1

daně sice platíme, ale sekulárnímu státu, ne církvi, blbe :-)

0 0
možnosti
JPA

Jirka původní A1

14. 5. 2008 18:24
dotace a památky....Hanoooooo

větší "ptákovinu" jsem dlouho neslyšel...

pokud nemáte památkově chráněný objekt, minimálně v první třídě. třeba jako Karlštejn, nedostanete nikdy nic.  A věřte mi něco bych o tom prosím věděl....protože, jsem takto "postižen" a to prosím několikrát....jediná dotace, která kdy byla možná, byla 20 000 na opravu věžních hodin, ale ani nedorazila.  takže to je velmi bláhové napsat, že je to vlastně OK, protože se berou EU dotace :-))))

ps. Jestli si vlastně nemyslela, že se z toho dá ještě nějaká malá domů , tak to už bych se asi potrhal smíchy.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

14. 5. 2008 19:30
Re: dotace a památky....Hanoooooo

Jirko, Vy máte Karlštejn? A s hodinama? Ty brďo, to se karamádím s pěknejma pracháčema. Asi si začnu Vykat.;-D

0 0
možnosti
JPA

Jirka původní A1

13. 5. 2008 17:45
jo pověstné desátky a robota...

to je kruťárna. tak si prosím jen tak dejte dohromady, jaké daně vlastně teď platíte. Docela jsem překvapen, jak je římsko katolická církev úspěšná firma. Málo která se může pochlubit takovou tradicí....

To, že zloděj má vrátit co ukradl je jasné. To je ta právní kontinuita. kdyby nebyla, tak by to bylo vyřešené. Já jsem třeba proti tomu, aby měla majetek komunistická strana, protože v jejím programu je to taky jasně napsané, že majetek je od ďábla :-))) ale kdo by pak dělal charitu.

ps. Dneska 16 komančů odešlo do pekla. tak top byl opět hezký den...

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

13. 5. 2008 18:12
Re: jo pověstné desátky a robota...

nene, soudruzi to myslí jinak. Cizí majetek je od ďábla, ten jejich je samozřejmě čistý. Čím více ho mají, tím čistší se zdá být.

0 0
možnosti
PZ

Tuřínek

13. 5. 2008 16:55
...

He, taky můžu říct, že církev neokradl stát, kteří tu te´d máme, ale ten komunistický, co tu byl... No, to by byla teprve prča, jak by se tohle řešilo ;-)

Jinak, já nejsem pro tu naprostou odluku státu a církve, kterou tu mnoho lidí schvaluje. Vím, je to snaha uděĺat za tímhle problémem jakousi tlustou čáru. Jenže pravda je taková, že církev podle mě nebude mít dost peněz, aby tyto památky (pro mě je kostel historickou památkou, neberu ho prostě jen jako místo pro křesťany) opravovala, takže budou chátrat... A to samozřejmě nechci

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

13. 5. 2008 17:02
Re: ...

pokud budou chatrat - postavit cirkev k zodpovednosti a amjetek, o kterys e postarat neumi, zabavit

jednoduche, uplne stejne by dopadl jakykoliv jiny vlastnik pamatkove chraneneho objektu

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

13. 5. 2008 16:33
proti cirkvi jiz mame legislativu

staci ji uplatnit - hnuti smerujici k potlacovani prav a svobod Rv

0 0
možnosti
S

Semper2

15. 5. 2008 18:31
Proti cirkvi nakonec stejně nic nezmůžete komouši i náckové

Neskrývá se pod nickem "Hail Eris" nakonec opravdu soudruh Rychetský, nebo Filip alias Falmer ?

0 0
možnosti
JN

palok59

13. 5. 2008 15:08
restituce

zdá se, že většině lidí velmi vadí skutečnost, že by církev měla dostat zpět majetek, který jí byl odebrán. Proč se v tomto případě majetek vracet nemá? Že církev k majetku přišla nekalým způsobem? Co je to nekalý způsob? To že poddaní museli odevzdávat desátky, že museli pracovat za nízkou mzdu na církevních statcích? Že věřící babička odkázala církvi nějaký majetek? Jestli toto jsou nekalé způsoby, potom se tedy divím, že se stejným způsobem neprověřuje majetek vracený šlechtickým rodům - nebo tyto šlechtické rody získaly majetek tak, že jejich poddaní dostávali zpět všechno to co vyprodukovali, že nevyužívali svého postavení k násilnému (viděno dnešníma očima) přivlastňování majetku atd. Vážení, nebýt komoušů, většina z vás by byla dodnes věřící po vzoru svých rodičů a prarodičů a vrácení majetku církvi byste viděli jako samozřejmou nápravu křivd. Ovšem kdyby Vám ten komunistický materialismus neotevřel oči - na to Vám byl komunismus dobrý že?

0 0
možnosti
LM

xluke

13. 5. 2008 15:15
Re: restituce

Ja nemam nejmensi problem s restituci cerkevniho majetku, pokud vysledkem bude dusledna a definitivni odluka cirkve od statu.

A nesouhlasim s tim, ze vetsina lidi ma problem s restitucemi jako takovymi. Podle me ma hodne lidi problem se samotnym vztahem cirkve a majetku. S tim co cirkev proklamuje a co cini.

Ale treba konkretne mne je to jedno, cirkvi majetek vratit a dal se o ni nestarat. Tyto rozpory v cirkvi uz dnes podle me poskozuje jen cirkev samotnou.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

13. 5. 2008 14:40
ja to take shrnu

zadnych 300 miliard nebude, a pokud se zadari, mohl by byt i parlament bez lidovcu ;-DR^

0 0
možnosti
JV

klv

13. 5. 2008 14:42
Re: ja to take shrnu

nesmíte vydávat svá přání a své představy za obecné,

a hlavně, lidovci nejsou církev, také rozšířený omyl

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

13. 5. 2008 14:08
Asi takto:

Shrnu to:

Církev má za státem pohledávku. Pohledávku za majetek. Stát svůj dluh uznal a po delším váhání se chce se svým věřitelem dohodnout. Problém je v ceně, jak ji vlastně určit? Nejlépe dle zákona nebo podzákonných norem, které nakládání se stále ještě státním majetkem upravuje. A to se možná stalo, možná nestalo (novináři nedávají přesnější informace). Ale protože se někomu něco zase "dává" (slovo vrací se raději nepoužívá, neb se "do krámu nehodí"), tka se svezeme na vlně závisti a nepřejícnosti.

Mě je úplně JEDNO, JAK církve ke svému majetku přišly, stav je, že český stát svůj dluh uznal. A dluhy se platí (v normální společnosti). Proto jsem pro VYROVNÁNÍ státu s církvemi a pro ODLUKU státu od církve. Stát vrátí nebo vyplatí majetek, o němž uznal, že mu nenáleží, a na druhé straně církev si bude svůj majetek spravovat za SVÉ peníze. Jen doufám, že na opravy kostelů nebude chtít státní dotace - na ochranu kulturních památek (sice by to nebylo protiprávní, ale nemorální určitě).

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

13. 5. 2008 14:11
Re: Asi takto:

Když se prohrabu tím svinstvem, které tady pár lidí rozhrabuje (vznik církve a jejícho majetku), tak dospěji k jednoduchému vztahu - vztahu dlužníka a věřitele a předmětu jejich dohody.

Autorka má, podobně jako pár dalších bytostí jistého pohlaví, velké nadání dělat z jednoduchých věcí složité. Do jednoduchého právního vztahu zatáhne emoce, přesvědčení, svoje pseudoznalosti, ...

Bože, některé ženské jsou za trest. ;-€

0 0
možnosti
RA

Ajvn75

13. 5. 2008 14:05
pred cim se mit na pozoru

Vzdy se mam na pozoru, kdyz se ideologie povysi na zakon. Neni pak nahodou, ze tu vedle sebe stoji takove pojmy, jako je napr. krestanstvi v zastoupeni rimsko-katolicke cirkve, komunismus nebo fasismus. Samozrejme, ten seznam by mohl byt delsi, "nabozenskych ideologii" by tam bylo vice. Ale vzdy to ma jedno spolecne. Porobeni (fyzicke nebo psychicke) vlastnich nebo cizich lidi za ucelem hromadeni moci a majetku v rukou "vyvolenych", lec svobodne nezvolenych.Tim nechci nijak utocit proti "krestanum", ti jsou v tomto smeru jednou ze skupin obeti. Stejne jako dodavam s odkazem na tema nekterych zdejsich prispevku, ze se hluboce a uprimne sklanim pred lidmi, kteri maji v sobe tolik lidskosti, ze z vlastniho presvedceni pomahaji druhym, napr. slabsim, starsim, nemocnym, apod.. Ale k tomu lide jeste nemusi byt vericimi, aby v sobe podobny pristup k lidem a nejen k nim objevili a aplikovali. S autorkou clanku souhlasim, pojala to vystizne a srozumitelne pro kazdeho, tedy i pro zaslepene.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

13. 5. 2008 14:06
Re: pred cim se mit na pozoru

R^R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka