Diskuse

Chodci pozor!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

hermína

22. 10. 2011 0:07
kolem našeho pozemku a domu vede chodník

dokonce je opravdu náš, pozemek je náš a povrch a obrubník udělali moji předci. Uklízet se snažíme. Tu a tam posbíráme odpadky, zameteme, vytrháme plevel. a v zimě uklízíme sníh. Ráno vstanu a přibližně v 7 hodin odklidím a umetu, při ledovce posypu. Pak jdu pracovat, často mimo dům. Odpoledne je další zametač k dispozici po 17 hodině.

A teď mi řekněte, co mám dělat, když sněží? Prvně vstát v 5:00 a pak zůstat doma a každou lichou hodinu zamést? Co když se mi na chodníku, je to v kopci, rozplácne chodec ráno před tím, než vstanu? Nebo napadne sníh dopoledne, děti to uklouzají a chodec upadne po obědě než se vrátím zpátky domů? A opilec ve tři ráno? Tak s tím bych se i chutě soudila, ten si snad dělá z pádu živnost.

Vrátíme se k větě na začátku. Pozemek je náš, posunem plot a choďte si po silnici, za tu neručíme.

0 0
možnosti
A

ambs-ace

21. 10. 2011 22:12
Jen počkejte až budete starý

Doporučuji všem "ochráncům" vlastníků domů , aby se naučili zimní hibernaci na způsob medvědů, až zestárnou , zradí je nohy a klouby tak , že i pohyb po suchém chodníku bude problém, bude se jim to hodit. Nebudou totiž muset opustit byt , aby si nakoupili apod. Chodníky vždy uklízeli majitelé domů nebo  domovníci, tedy lidé bydlící v tom domě. Rozhodnutí toho bestiálního zku..vence Kubery je do nebe volající svi..tvo, které už zahubilo nebo odsoudilo k trvalé invaliditě tolik starých lidí , že je to až neuvěřitelné. Není mi ani trochu líto majitelů domů, kteří ve své nekonečné nenažranosti  vyhnali nájmy do takové výše, tak že udělali ze spousty starých lidí bezdomovce nebo vysávají státní rozpočet hůř než všichni cikáni dohromady

0 0
možnosti

krtecek.velky

21. 10. 2011 22:21
Re: Jen počkejte až budete starý

Závist je hrozná věc, že?

0 0
možnosti
LZ

košťálka

21. 10. 2011 10:11
Chtít náhradu

když jsem sebou práskla ve tři ráno je prostě blbost. Mě jen nejde do hlavy, že se obce cukají kdykoliv je neudržováno a vy spadnete(odpoledne, večer), ale když to bylo na majiteli(neoprávněně neb chodník je majetkem obce), museli jste lítat a uklízet furt,klidně i nejít do práce, protože když někdo spadl a chtěl náhradu, vy jste ji musel vysolit, i kdyby spadl ve dvě ráno jdoucí z baru....bordel-a tak je to se vším-jak se to týká státu nebo obcí a měst, platí pro každého něco jinéhoRv

1 0
možnosti
PH

petrph

21. 10. 2011 10:29
Re: Chtít náhradu

Odpověď je možná jednodušší - nejde o peníze obcí ale pojištoven.Obce se "výhodně " pojistily, někdo halt shrábnul tučnou provizi - ale když má pojištovna platit náhradu,tak se jí nechce. A pojištovně pak jde na ruku i ten z obce co tu provizi shrábnul, promptně jí dodá vyjádření že obec nic nezanedbala tudíž pojistné se platit nemá....:-)

0 0
možnosti
PV

Pytlík

21. 10. 2011 10:08
Dovedu pochopit...

Dovedu pochopit argumenty pro obě varianty - tedy že vlastník chodníku odpovídá za škody na údech při náledí i to, že chodec se má chovat odpovědně ke svému zdraví a na zledovatělém chodníku si má dát pozor. Pro obě varianty náhledu na věc jsou dobré (a nezpochybnitelné!) argumenty.

Co mě ale vytáčí je to, že pokud byla odpovědnost za úklid na nevolníkovi - tedy majiteli přilehlého pozemku, tak na něm byla i (nezpochybnitelná) odpovědnost za škody na zmiňovaných údech. Nikdo se s nikým nebavil, prostě: stařenka si narazila kostrč, tak plať. A ejhle, jakmile přešla odpovědnost na úřady...

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 10. 2011 9:21
zdá se to naprosto nelogické

Nejde přece o nárok poškozeného. Přece za to že uklouznete, kdekoliv  třeba na schodech, v koupelně, na ledu,Vám nikdo nic dávat nemusí to je nešťastná náhoda. Jestli jste se sám nepojistil, tak máte smůlu.

Ale jde o to, že jste uklouzl proto že majitel správce chodníku nesplnil svojí povinnost a ten chodník neposypal. Ale to zase může chvíli trvat, mrznout začne kdykoliv, než všechny chodníky objedou a posypou ,atd..

Čili, by to mělo být právě naopak - pokud dojde k nečekané změně,právě namrzlo, právě napadlo, a vy uklouznete, nedostanete nic. Pokud už uplynula přiměřená doba během níž mohl správce ten chodník posypat a neučinil tak, bude solit -ale Vám na ruku...

0 0
možnosti

3lipy

21. 10. 2011 9:56
Re: zdá se to naprosto nelogické

Co je to přibližná doba? Bude určená tak jako dojezd sanitek? :-)

0 0
možnosti

mamina2

21. 10. 2011 9:11
No, konečně

Nikdy jsem nedovedla pochopit, proč má mít někdo zodpovědnost za to, že si někdo způsobil úraz v zimě na jeho chodníku. S autem se taky musím přizpůsobit sjízdnosti silnice a za případnou bouračku budu zodpovědná jen já.

PS. Chodník před barákem uklízím, i když bych teď nemusela, to mi připadá normální. Jen mi nepřipadá normální zodpovědnost za něčí pád.

1 0
možnosti
DK

dakram1

21. 10. 2011 8:48
Město...

Město nám naklonuje pro zimní období křídla...spokojenost bude na obou stranách....(u mně obzvlášť, když budu nad úřadem, tak si ulevím svým střevám...);-D;-D;-D

0 0
možnosti
RK

semelik

21. 10. 2011 21:23
no ale když budete hodně vysoko a bude mrznout.............

dá se to považovat za napadení veřejného činitele - tak pozor!

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka