Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

littlemisssunshine

28. 5. 2008 14:16
:)

Moc pekne napsane. Z osobnich zkusenosti si myslim, ze zalezi na tom, jak jsme vychovani a na co jsme zvykli. Jeste nikdo mi nikdy nenabidl backurky :-( A jak muj znamy rika: "boticky si vzdycky vycistim nez do postylky skocim" ;-D;-D

Jinak davam karmu V

0 0
možnosti
HF

Hana F.

28. 5. 2008 18:12
Re: :)

Ano  hodně záleží na výchově a ta podléhá národním zvykům.

No vida, jak je váš známý čistotný :-))))

Díky za hlas.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

28. 5. 2008 9:32
Ještě jeden úhel pohledu.

Můj kamarád poměrně hodně často kouká na porno. Říkal mi, že ve spoustě zahraničních filmů je běžným jevem, že žena v posteli na sobě má oblečeny  pouze náušnice a kozačky. Patří i to k běžnému stereotypu zahraničních domácností? Mi osobně se to zdá poměrně nepohodlné. Hlavně teda ty náušnice.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
HF

Hana F.

28. 5. 2008 10:00
Re: Ještě jeden úhel pohledu.

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

27. 5. 2008 20:15
Takze autorka nam chce rici, ze Cesi jsou lepsi

nez cizinci , co se tyce hygieny? Ze by nejaky cesky mindrak?

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

28. 5. 2008 7:11
Ne

Autorka jenom chtěla poukázat na to, že špindíry se najdou všude. Protože jsou jedinci, kteří nekriticky vzhlíčejí ke všemu, co přišlo ze Západu a kydají špínu na všechno domácí.

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

27. 5. 2008 19:35
A proc se lide nemohou sprchovat

2 x denne? Rano a vecer? Cesi sice chodi do postele vysprchovani, ale v noci soulozi a myji se jeste? Ne. A tak jdou do prace upoceni Cizinci jdou do prace vymydleni. A casto se v cizine sprchuji i vecer. Proc ne? Cesi jsou relativne cisti, ale co se tyce muzu, chybi mi, ze nenosi pod kosili spravne spodni pradlo, ne tilko, ale tricko, do ktereho by se v pripade vedra potili, abychom nevideli propocene kosile na obchodnich jednanich!

Co se tyce backurek pro navstevy, vubec mi nechybi po 12 letech v cizine! Sice doma chodime v pantoflich ci jinak , ale take chodime v botach. Manzela nenutim vyzouvat se, kdyz chodi sem a tam domu, ale pravda, nekdy mi to chybi, domu se nanosi moc neporadku. Nikoho navstevujiciho nenutim vyzouvat se, nemame backurky pro navstevy. Je to prezitek. Nekdo by mel take napsat o jistych lidech,ktere jsem zazila  v CEsku, kteri nosi po dome pantofle, ale nez jdou do obyvaku, sundavaji si i ty backory, aby si neumazali koberec!!!

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

27. 5. 2008 19:43
Re: A proc se lide nemohou sprchovat

jinak problem s upocenymi lidmi ve verejne doprave je castecne zpusoben tim, ze v nich neni klimatizace. Proto v nich je dusno a neprijemne!

0 0
možnosti
JD

gagaryn

27. 5. 2008 12:05
***

Návštěvy, pokud jim to vadí si mají nosit vlastní papučky.Češi a Japonci se zouvají.R^

0 0
možnosti
HF

Hana F.

27. 5. 2008 12:46
Re: ***

R^R^R^

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

27. 5. 2008 10:52
už jsem tady myslím psala

jak nás známí pozvali na večírek (byly to nějaké zásnuby nebo taková docela formální záležitost). i strávila jsem celé odpoledne nakupováním vhodných šateček a k nim perfektně ladících střevíčků (podotýkám, že mi to dělalo radost). partnerovi bylo hej, ten si prostě vzal smoking, uvázal motýlka a obul lakýrky. od našich dveří k dveřím hostitelovým jsme jeli automobilem. u dveří nám hostitelka nabídla vlastnoručně háčkované růžové bačkůrky, které už propotil a spórami svých plísní obohatil kdovíkdo. podívali jsme se na sebe, rozloučili se a odešli do restaurace.

jinak doma se přezouváme, protože je to pohodlnější, ale když už jsem obutá a něco si zapomenu, klidně jdu zase dovnitř v botách. návštěvám zouvání zakazujeme, protože 1) kdo to má čuchat 2) viz první odstavec 3) nehodlám investovat do 20 párů nehygienických pantoflí a někde je skladovat

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

27. 5. 2008 11:28
Re: už jsem tady myslím psala

To je taky pravda..jsem toho názoru,že by na zemi měly být běhouny..ve společenskách místnostech,v ložnici huňatý koberec, v kuchyni plovoucí podlaha a koupelně kachličky. V předsíni drahá a široká rohož na dlažbě, kterou by venku někdo ukradl. Ale zouvání je myslím na místě. Na moravě se sice říká-Nezouvejte se,ale když se zuje domácí,měl by to udělat kdokoliv jiný..a být třeba bos.To je můj názor.

0 0
možnosti
X

xs123

27. 5. 2008 10:43
Nemýt se večer - fuj

Mně připadá dost děsivé, že se lidi večer nemyjí a jdou do postele , naložení ve všem tom humusu, co za celý den nasbírali. Návštěvy, pokud mají čisté boty, k zouvání nenutíme, ale doma máme pantofle - omývatelné, takové ty od Vietnamců. A to jako někdo chodí doma třeba v "kozačkách"?

0 0
možnosti
HF

Hana F.

27. 5. 2008 12:44
Re: Nemýt se večer - fuj

Mně taky.

Jo chodí i v kozačkách.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

27. 5. 2008 9:56
pohled z jiné strany

Má autorka psa? Nosí pes papučky? :-)

Já se musím přiznat, že český přezouvací zvyk, ze kterého si mí přátelé cizinci dělají tak často legraci, je mi taky vcelku proti srsti. Doma se nepřezouváme ani my, ani naše labradorka. Přesto nemám pocit, že bychom byli čuňátka. Máme slečnu na úklid, sprchujeme se dvakrát denně, používáme deodoranty... jsme prostě takoví typičtí metrosexuálové ... :-) ... a přesto nějakýho bacila "neprožíváme". Víme totiž,  že jsou stejně všude...

Daleko větší trauma než z nějakého prachu na podlaze mám z propocených , sešlapaných "návštěvních papučí". V zouvání je i hodně psychologie. Nutit návštěvu se zout je pro cizince přímá alternativa toho, kdyby vás někdo na návštěvě nutil odložit triko a podprsenku...

Ovšem nedávno jsem věci přišla na kloub. Seděla jsem v čekárně jednoho úřadu a z dlouhé chvíle pozorovala kolegy spoluobčany. Nyní již vím, proč se češi doma zouvat prostě musí - až na vyjímky měli všichni zoufale špinavé boty..........

0 0
možnosti
M

mischplysch

27. 5. 2008 10:44
Re: pohled z jiné strany

Mně zas připadá zvláštní a legrační to nepřezouvání no. Přezouvání mi vyhovuje a nechápu jak může někdo nosit celý den jedny boty. Vadila by mi ta větší špína v domácnosti, přeci jen paní na úklid nemám a 2x denně vytírat (třeba když je venku blátivo) by mě fakt nebavilo a ani na to nemám čas. 

Jedno ale nechápu, zažila jsem to v anglické rodině, kde děti běhaly ve vysokých botách typu kozačky celý den po bytě, nevadí vám, že máte furt v botě sevřené a zapařené nohy? Vždyž je to přeci úleva sundat si uzavřené boty a přezout se do něčeho lehčího a čistčího?

Třeba kdyby to vaši přátelé zkusili, tak by si přestali dělat legraci a zjistili by, že na tom není nic tak hrozného a valstně je to příjemné.

Ale je fakt, že to vnucování starých bačkor taky nemám ráda, radši chodím na návštěvě bez bot.

 

0 0
možnosti
R

rik_killer

27. 5. 2008 7:48
neplatí

Milá autorko možná tak ještě před 5ti lety by Váš článek platil. Ale dnes jste mimo mísu. Pohybuji se po různých koutech a není rozdíl, když jedu autobusem z předměstí Birminghamu s dělníky, nebo když jedu jinou linkou s bankovními úředníky. Pach je úplně stejný a je jedno jestli v Německu, Anglii nebo někde jinde, kde považujete za "západ". Náš (generace dnešních třicátníků) dnešní styl života se od toho pro Vás na západě skoro neliší. Rozhodně se tedy nedá paušalizovat, že naše MHD smrdí a ta na západě nikoli.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

27. 5. 2008 12:31
Re: neplatí

Milý cestovali,

možná jste s Vašimi zkušenostmi mimo mísu vy :-)  Máte pravdu generace dnešních třicátníků je už vycvičená v používání deodorantů, ale nesmíte paušalizovat, ono to totiž neznamená, že všichni třicátníci používají deodoranty. Stačí jeden štiplavě zapachající třícátník v tramvaji a cizinci už křičí, že Češi smrdí. :-)

Ono  totoiž neplatí ,že Vaše zkušenost platí všude :-)

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

27. 5. 2008 7:33
Výborně...

jenom bych dodal, že kdo místo mýdla upřednostňuje denně jakoukoliv jinou chemii..měl by se zamyslet i nad tím, proč se většinou negativně staví ke GM potravinám. Dýcháme olovo na silnicích a rtuť, pereme v aviváži...jíme "É-čka"..konzervanty,barviva v tunách..nosíme barevné oblečení,které pustí barvu i ve studený vodě.. a GM potravin se bojíme.To je na hlavu postavený!;-D

0 0
možnosti
HF

Hana F.

27. 5. 2008 12:21
Re: Výborně...

Prosím to není místo mýdla, ale po mýdle :-) Kdyby to bylo místo mýdla, tak je to opět navrch huj a ve spod fuj.

0 0
možnosti