Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

EasyR

3. 12. 2008 20:47
Nic nového pod sluncem,

kolaboranti po válce také nenáviděli odbojáře, protože neměli jejich odvahu... :-P

0 0
možnosti
S

Semper2

3. 12. 2008 21:15
Re: Nic nového pod sluncem,

R^:-)

0 0
možnosti
PJ

patockajan

4. 10. 2008 12:38
Zlu se musím postavit

No, já myslím paní Formánková, že tento příklad vám cosi objasní -  Není to tak dávno, co jsem randil s dívkami a ženami. Často jsme se vraceli večer prázdnými setmělými ulicemi. Občas jsme potkávali podezřelá individua a dodnes zřetelně cítím, jak každá z těch žen dávala velmi dobře pozor, jestli ji vedu tak, aby ona byla chráněná, jestli neuhýbám atd. To je pro ženy sakra důležité, jestli ji chlap ochrání, nebo se zbaběle předem vzdá. Jednu slečnu jsem ostatně asi pocitově ztratil jednou v tramvaji, když cestující začala ohrožovat skupinka opilých Romů. Rozhodl jsem se neriskovat a nezakročit. To byla naše poslední schůzka... Nejde o to být hrdinou, ale zlu se postavit musíte, když jste chlap.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

7. 10. 2008 9:25
Re: Zlu se musím postavit

To by mě zajímalo s jakými dívkami jste tedy chodil, že se bály to chápu, ale nechápu ,  proč jste ji ztratil, když jste nezakročil proti skupince opilých Romů?

Neříkejte mi, že dnešní dívky jsou tak hloupé, že by nevěděly, že byste proti nim neměl šanci a ještě by to schytala i ona.

Jediná možnost, která byla, bylo zavolat policii.

0 0
možnosti
I

iruka

1. 10. 2008 15:53
Paní Hana nezklamala...

O mnoha disidentech si myslím své, kredit bych těm nejviditelnějším (a především těm do dnes činným) nedal ani zbla (tedy velké většině), ale o to více si cením těch drobných neznámých individuálních disidentských skutků... Bohužel paní Hana a její věrné přisluhovačky opět devalvovaly opravdové hodnoty a vykoupaly je ve svém rudém demagogickém marastu... Ač některé myšlenky měly hlavu a patu, jejich kontext slouží myšlenkové linii paní Formánkové, kterážto linie je více než zhoubná... Je mi blivno :-© Ale autorka nezklamala, její smysl pro změkčení nezměkčitelného a obhajování neobhajitelného určitě ovlivní pár dalších karmujících oveček ;-(Rv

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 10. 2008 10:51
Re: Paní Hana nezklamala...

Vy jste taky nezklamal, přestože na můj blog a na mě neustále blinkáze jaká jsem hrozná, pořád jsem chodíte číst a blinkat.

Takže je zcela evidentní ,o co vám jde.

Podsouváte mi demagogický rudý marast, ale sám se chováte přesně podle jeho vzoru. Ten kdo má sociální cítění či vidí svět jinak než vy je nepřítel kapitalismu, přesně tahkle kvalifikovali bolševici nepřítele socialismu.

Můžete si s nimi podat ruku.

A dokonce nemáte ani tu odvahu, abyste zde vystupoval pod vlastním jménem, užíváte přezdívky, přesně tak jak to dělali agenti STB.

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

1. 10. 2008 12:46
radovi disidenti vs. ehm chrchly havel

je zjevne, ze ruzni anonymni pristipkarici borici rezimu predvedli velkou miru statecnosti kombinovane mnohdy s nezodpovednosti, ale piedestal disidentstva, klika kolem havla, je dobre popsana vetou, kterou rekl tusim Landovsky v jednom rozhovoru "kdyz jsme rozvazeli letaky charty, museli jsme jet kohosi volvem, protoze havluv mercedes byl zrovna v poruse"

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

1. 10. 2008 16:18
Re: radovi disidenti vs. ehm chrchly havel

R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

30. 9. 2008 10:47
To vás zase roznesou v diskusi na kopytech.

Hlavně ti, co v dané době nežili. Po bitvě je každý generál.

Můj známý, za minulého režimu, když pršelo se postavil k oknu a říkal: vidíš, zase prší, to nám to sem ženou ty komunisti, abychom byli doma, nemohli ven a byli naštvaní. V současné době stojí u okna a říká, vidíš, to nám sem ženou ty kapitalisti, abychom museli být doma a být naštvaní;-D.

Obyčejný člověk se musí podřídit režimu, ať je jakýkoliv. Vždy se najdou lidé, kterým režim nevyhovuje a budou remcat, ale obyčejný člověk musí držet tzv. hubu a krok, sám nic nezmůže:-/. A nepište, že má chodit k volbám ;-D. Není totiž výběr, koho volit.

Koho jsi volil? Komunisty.Hm a z které strany?

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 10. 2008 11:58
Re: To vás zase roznesou v diskusi na kopytech.

R^R^R^

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

30. 9. 2008 10:15
Nasadila jsi těžký kalibr.

Sám nevím, jak se rozhodnout a kdo je a kdo není hrdina. Asi záleží na úhlu pohledu a okolnostech. Nerad bych vynášel soudy, protože obvykle málokdo má k dispozici dostatek informací a tak se leckdy stává, že ten, kdo by si označení "hrdina" zasloužil, je odsuzován jako patolízal nebo podrazák. Takže, dík za těžké téma a teď jsem zvědavý. kolik lidí mě setře za to, že jsem se vlastně nevyjádřil.R^R^R^

0 0
možnosti
F

flame

30. 9. 2008 11:21
Re: Nasadila jsi těžký kalibr.

tady nejde Pepane A2 o to rozhodnout, kdo je a kdo není hrdina, ani o to, že po bitvě je každý generál. Jde jenom o tebe, tak jako o každého....jestli jsi ochoten postavit se, když ti někdo šlape po prstech. Protože, když ne...bude jednou po nich šlapat i tvým dětem....a dětem tvých dětí atd. Budeš smířenej?.....a počkáš si, až se postaví někdo za Tebe?

0 0
možnosti
F

flame

30. 9. 2008 8:36
Takže to máme omlouvat

 svou zbabělost a pohodlnost hrdinstvím, držet hubu a krok, jen aby se hlavně mojí rodině probůh nic nestalo, ať za mne bojují jiní a hlavně ti co nikoho nemají. Sám se pak musím vyrovnat se svou zbabělostí a s tím,  jak jsem pěkně vybabral s režimem a zabezpečil rodině žití v porobě, sice v relativním klidu, ale v porobě. Copak Hano nechápete, že kdyby nikdo nic nedělal, jako bohužel i já, tak si můžeme rovnou nasadit okovy a jít na třtinová pole?

A dávat  k porovnání film i když na tu dobu parádní jako je „Sedm statečných“ to se na mě nezlobte….je opravdu zvrácená logika. Jednak proto že je to tak trochu klišé a za druhak, když už se tímto filmem oháníte, to je podle Vás tedy lepší mít až k zemi ohnutej hřbet pod obrovským balvanem, kterej vás nakonec pohřbí, jen aby jste svým dětem tento balvan předala?

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 10. 2008 11:47
Re: Takže to máme omlouvat

0 0
možnosti
F

flame

30. 9. 2008 8:28
dovětek

Myslel jsem, že jste se z reakcí na Váš minulý článek, kdy „Nám mozek nevymyli“ trochu poučila.

Snad i trochu chápu co nám tím vším chcete říci, ale přijmout to nemohu, byl by to výsměch všem, co o něco usilovali a bohužel i riskovali co s nimi bude dál, a to třeba i proto, aby to ti, co si jen tak všelijak  proplouvají, měli aspoň malilinko svobodnější.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 10. 2008 11:31
Re: dovětek

A  proč bych se z naší diskuze měla poučit já a ne vy?

Nechápu, proč by ten článek měl být výsměchem pro ty, kteří o něoc usilovali.

Máte pocit, že disidenství pomohlo ostatním ke svobodě?

Já ne. O naší svobodě rozhodl pád bolševismu v Rusku.

0 0
možnosti
S

Semper2

30. 9. 2008 0:08
Zvrácená a úchylná logika...

...je mi z Vás na zvracení. Zcela v duchu myšlení (raného) Klause.Rv

0 0
možnosti
MN

Forrrest

29. 9. 2008 23:10
.

Rv

0 0
možnosti
S

Semper2

29. 9. 2008 23:52
Re: .

Jsem rád, že jsme se alespoň jednou shodliR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka