Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FP

forhend

24. 2. 2009 15:11
I kdyby se fotbal hrál před prázdnými tribunami,

tak by to nic neřešilo, protože fotbalové kluby u nás nejsou živy ze vstupenek...

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 3. 2009 12:44
Re: I kdyby se fotbal hrál před prázdnými tribunami,

Ale hráčům by to vadilo :-)

0 0
možnosti
TK

ntk_

24. 2. 2009 15:07
Každý klub co nedokáže zajistit pořádek mezi fanoušky

by měl dostat jako pokutu hrát zápasy bez diváků a to na několik měsíců... tohle je největší motivace pro kluby, aby zajistily pořádek tak jak se patří !!!! , pokud neumí sjednat pořádek tak ať za to platí a tvrdě !!!! - nebo rovnou vyřazení z ligy a vedení klubu mohou poděkovat svým fanouškům, pokud stojí o fanoušky co mlátí, ničí tak nemá takový fotbalový klub co pohledávat ve sportu.... garantuji, že v dalším zápase by nikdo ani necek !!!

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

24. 2. 2009 14:18
dnes souhlasim

pokud vyženete chuligány z hlediště, pořád máte agresivní magory mimo stadion, kde může být bit i člověk, co v životě na fotbale nebyl.

Důvod, proč se tyhle typy scházej právě na fotbale, je jednoduchej - tejden co tejden je tam velkej dav "publika" pro jejich řádění, kromě agrese je to i o exhibicionismu.

0 0
možnosti
PK

kraken

24. 2. 2009 12:41
neni to jednoduche

Na jednu stranu souhlasim, aby se policie, placena z dani vsech (vcetne nefanousku fotbalu) podilela na fotbalech - to by se pak musela podilet i na libovolne jine akci.

Na druhou stranu ochranky opravdu nemaji status verejneho cinitele ani nadstandardni prava oproti beznemu obcanovi (a chvala bohu za to - kdyz vidite, co obcas v ochrankach dela) a pevne doufam, ze nikdy mit nebudou.

Jako reseni je asi jen moznost, ze by si policie udelala cenik a sice by prisla, ale byla plne hrazena organizatorem (takze by meli prava, ale neplatil by to kazdy obcan. Samozrejme by to stalo vuic, nez ochranka X+Bz). A pocty potrebnych policitu a jejich vybavy (coz by se projevilo samozrejme v cene) by si urcovali policiste a ne poradatele.

0 0
možnosti
DS

Streit

24. 2. 2009 11:26
Je to společenský problém parazitující na fotbalu

Odpovědnost nelze přenést jen na fotbalové kluby. Nejdříve musí přijít tvrdé tresty, pak bude stačit jen dohled policie a pořadatelská služba.

Můj názor je zde:

http://streit.blog.idnes.cz/c/71784/Icko-sedi-za-bukem.html

0 0
možnosti
DK

Fonon

24. 2. 2009 13:02
Re: Je to společenský problém parazitující na fotbalu

přesně, ale to některým jedincům obého pohlaví nechápavým nevysvětlíte. Pořád si budou mlít svou.

0 0
možnosti
HF

Klotilda

24. 2. 2009 9:34
Cvoci v akci

Taky si myslím,že bezpečnost na stadionu je věc pořadatele a jestli ji není schopen zorganizovat, nemůže mít diváky na tribunách.Běsnící vandalové táhnoucí městem, jsou už problém pro státní policii.Dostal-li je do varu fotbal nebo Prodaná nevěsta, není podstatné.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

24. 2. 2009 10:26
Re: Cvoci v akci

Ano máte pravdu, že stadion je věc pořadatele, jenomže  proč bychom měli ze svých peněz platit  kordony policistů, kteří doprovází fanoušky na fotbal?

To s tím úzce souvisí, když se bude hrát fotbal bez diváků zmizí i tento problém z ulic?  Neposune se k jinému sportu?

Prostě musí se řešít příčina toho násilí, jinak to budou odnášet daňoví poplatníci a sport.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

24. 2. 2009 9:09
Jinak...

" Když jim zavřou stadiony, budou si svou agresivitu vybíjet jinde a problém se posune jinam"

Oni jsou silní jen ve velké skupině a fotbal jim k tomu dává příležitost. Věřím tomu, že doma nebo v zaměstnání jsou to  "hodní hoši".

0 0
možnosti
HF

Hana F.

24. 2. 2009 10:21
Re: Jinak...

Jistě, ale co jim brání, aby se jako dav sešli někde jinde?

0 0
možnosti
ZW

cassul

24. 2. 2009 8:34
Fotbal není nezbytný

jde jen o lidovou zábavu a na ní nabalený kšeft. Nevidím důvod, proč by měl stát z prostředků daňových poplatníků dělat ochranku na soukromé akci, na kterou někdo prodává lístky. Pokud není schopen pořadatel na takovéto akci zajistit normální bezpečnost a zvládnout své návštěvníky a není ochoten zaplatit tržní cenu na práci policie (x set policistů krát tisíc Kč na hodinu), tak holt obec ve veřejném zájmu takové akce nepovolí a fotbal se bude hrát před práznými tribunami, eventuelně se hrát nebude. Já s tím problém nemám.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

24. 2. 2009 10:20
Re: Fotbal není nezbytný

Máte pravdu, jenomže problém nastane, až si násilí začnou vybíjet jinde. Pak to může být i váš problém. 

0 0
možnosti
S

sadlomaslo

24. 2. 2009 8:26
na ČEKTEKU

to policajtům šlo - zkopat sjetýho kluka....ale dát do tlamy fanouškovi,kterej dělá dordel a ničí vše kolem sebe je problém:-(:-(

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 2. 2009 8:10
Máte pravdu

Zásahy proti agresivním fanouškům jsou mírné a hlavně nedůsledné. Ve zprávách nejprve ukazují vandalské a násilné chování, ničení majetku, napadání veřejného činitele, atd., následně se dozvíme, že tvrdé jádro tvořilo 200-300 lidí, z nichž byli zadrženi čtyři pět a "po podání vysvětlení" propuštěni. Tu a tam je někdo obviněn z výtržnictví. Pak se nad tím zavře voda a jede se dál.

Na druhé straně, neexistuje jiná možnost  jak přinutit majitele klubů k lepším opatřením,než zavírat stadiony - odnesou to normálni fanoušci - tak už to chodí.

0 0
možnosti