Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

Jiittkkaa

5. 6. 2010 19:14
Moc se mi líbí Váš výrok,

že Vám nejde o zaslepený boj mezi pravicí a levicí - to je rozumné. Proto mne však velmi zaráží, že nechápete, proč je pro naši zemi lepší míti silnou stabilní vládu za podpory VV., kde i ony budou mít( i po jistých kompromisech - ale ty je třeba dělat všude, např. i v manželství. Také se jistě nebudete hned rozvádět jen proto, že bude mít manžel na některé věci jiný názor) dostatečný prostor plnit své sliby, což se jim patrně bude dařit mnohem lépe, než být v neustálé opozici. Naše země potřebuje silnou vládu a odsoudit ji(nebo kteroukoli ze zúčastněných stran) ještě před tím, než budou mít možnost se projevit, považuji naopak za velmi nerozumné.JG

0 0
možnosti
HF

Hana F.

6. 6. 2010 16:43
Re: Moc se mi líbí Váš výrok,

Nezlobte se, ale tahle slova slyším po každých volbách a vždycky k tomu dodávali, že třeba rychle udělat penzijní reformu či reformu zdravotnictví. Dodnes není, jediné co udělali ,že finanční zátěž zdravotnictví opět převdeli na občany, přitom je tam tolik systémových chyb, kde se zbytečně plýtvá, ale to by bylo na jinou diskuzi.

A co se týče toho mého skeptického odsouzení ,vycházím z dosavadních zkušeností, mileráda se nechám překvapit a pak se klidně VV na blogu omluvím.

0 0
možnosti
L

lekop

4. 6. 2010 18:35
Poslední reakce

I když vím, že je to ztráta času, ještě jednou zareaguju, abychom si vyjasnili některé věci.

1. Nikoho nenapadám za jeho názor (jakýkoli), jen mě udivilo, že někdo, kdo postrádá schopnost jakékoli argumentace, může být VIP.

2. Ta neschopnost argumentace se skrývá ve dvou věcech. a) Když už napíšete "a", je k tomu třeba říct i "b". Jinak řečeno - nežijeme ve vzduchoprázdnu a každá událost má své příčiny a následky (viz to napadání politiků na mítincích; viz vaše názory na důchodce a mladé lidi; viz vaše názory na sestavování vlády), takže bych považoval za správné aspoň nějak reflektovat nejen "CO", ale i "PROČ".  V tom je smysl diskuse.

b) V okamžiku, kdy už vás někdo chce do diskuse "PROČ" zavést (a teď nemluvím o sobě), se železnou pravidelností z něj uděláte asociála, který nemá rád staré lidi, případně hlupáka, který neporozuměl, jaký je smysl vašeho blogu.

Toť má argumentace, proč mě udivuje, že jste VIP, s levicí, pravicí, Paroubkem nebo mou asociálností to nemá co dělat.

0 0
možnosti

jarinka

4. 6. 2010 19:46
Re: Poslední reakce

Paní Hano, já jsem s vámi a kdyby všichni ti, co pilně pracují, měli čas i na internet, bylo by nás více !!   A v přesile !!  :-):-)

0 0
možnosti
OD

simyr

3. 6. 2010 15:29
Vážená paní

Váš článek jsem si přečetl s opravdovým zájmem. Zaujal mne natolik, že jsem si přečetl i Vaše ostatní články. Chvíli jsem myslel, že na ně musím nějak reagovat, ale pak jsem si uvědomil, že je to zcela zbytečné. Já Vás nepřesvědčím, Vy mne také ne.  Ty článečky jsou totiž takové,že je zbytečné je komentovat.

P.S. hlupák může být fašista,marxista i pravicový kapitalista.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

6. 6. 2010 11:38
Re: Vážená paní

To je  velice rozumné neztrácet čas zbytečnostmi, ne každý si to vždy a včas uvědomí. Jinak přeci jenom se v něčem shodneme, v tom Vašem P.S. -  s tím naprosto souhlasím.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

3. 6. 2010 5:12
soudruzko Formankova

psala byste to same, kdyby stejne obstrukce delala VV Paroubkovi, nebo by to byla pronikava zmena, kdyz byste ocekavala s jiskrou v oku, ze bude levicova vlada?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

3. 6. 2010 7:51
Re: soudruzko Formankova

Heleďte, zdá se, že jste z těch statečných úderníků jako pan Havránek, u něj jsem si pustil hubu na špacír ohledně skutečnosti, že s volem se dá bavit jen těžko a rozvedl jsem to tam do netušených rozměrů, Kupodivu mne to nestálo ani dukát, ač jsem to najisto předpokládal. Zato jeden z Vašeho typu statečných PAN Havránek tu diskusi vypnul. Vy jste anonym, čili sedá předpokládat, že ten "argumentační" kolovrátek nevypnete.:-)

0 0
možnosti
E

escapada

2. 6. 2010 23:29
Když jsem si přečetl

jména těch  "expertů " tak tam chybí už jenom Josef Vyskočil .

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

2. 6. 2010 21:57
Světe div se, paní autorka otevřela diskuzi ! !

Pročítám a hle, pan Alexandr Špáta už stihnul devětkrát přispět !

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
L

lekop

2. 6. 2010 22:31
Re: Světe div se, paní autorka otevřela diskuzi ! !

Já už jsem pochopil, přečetl jsem si některé autorčiny předchozí blogy. 51 % pro Jyrku a jeho ušlechtilou, mírumilovnou, láskyplnou politiku tak vstřícnou vůči Jyrkou milovaným seniorům.

Kristepane, jak někdo takový může být VIP?

0 0
možnosti
M

Myschak

2. 6. 2010 18:14
trochu neobjektivni clanek

Takze podle Vas by bylo lepsi, kdyby VV nedelaly zadne kompromisy a radeji se na vlade nepodileli i za cenu dalsi destabilizace vedeni CR? Myslim, ze v tomto pripade by je uz v pristich volbach moc lidi nevolilo. 

VV (stejne jako ODS a Top09) se museji snazit prosadit ze sveho programu maximum co mohou a u zbytku se domluvit na kompromisnim resenim. A v prvni rade se pokusit sestavit stabilni koalici a potazmo vladu. Pokud si myslite, ze je v moci jakekoliv koalicni strany prosadit cely svuj program, jste zrejme lehce naivni. V situaci, kdy by kazda ze stran trvala tvrdosijne na svem programu bychom se dockali tak maximalne dalsich predcasnych voleb a to je to posledni co potrebujeme.

Vas clanek je z meho pohledu spise nenavistny nez objektivni (podobne jako i Vase ostatni clanky). Zkuste se obcas nad stavem veci zamyslet bez emoci.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

3. 6. 2010 12:33
Re: trochu neobjektivni clanek

Já jsem nepsala o tom, co by bylo lepší, ale to všechno o čem píšete, by se dalo prosadit, i kdyby VV  menšinovou vládu podporovaly.

To co píšete, je jen politický alibismus pro obhajobu křešel.

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

2. 6. 2010 17:32
takže nakonec vyhráli ti,

kteří k volbůám nepřišli. Je opravdu jedno, kdo tam bude ...Rv

0 0
možnosti
L

lekop

2. 6. 2010 17:15
A jak byste si to představovala?

Opakuji otázku, kterou položil někdo pode mnou. A byl bych opravdu rád, kdybyste mi sem nepsala, že tomu nerozumím nebo že nechci chápat vaši genialitu. Pouze se ptám.

Pokud v této zemi není většinový systém, je jen velice málo pravděpodobné, že někdo bude schopen sám sestavit vládu a stoprocentně prosazovat svůj program. Tudíž musí nastoupit cesta kompromisu - několik stran, které mají v parlamentu většinu, si musí sednout ke stolu a zkusit se dohodnout a prosadit z toho, co mají v programu co nejvíc. Tak to prostě je. Vy osobně můžete tisíckrát nadávat, že voliči jsou na rozdíl od vašeho osvíceného ducha hloupí a volili, jak neměli, ale nic s tím nenaděláte.

Tudíž má otázka zní. Jaká varianta by v této zemi za takového složení parlamentu v době, kdy akceschopná vláda je prostě potřeba, byla podle vás nejlepší? I když je mi jasné, že mi neodpovíte, protože racionálním otázkám se, jak jsem si všiml, vyhýbáte jako čert kříži.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

2. 6. 2010 17:45
Re: A jak byste si to představovala?

Vaše otázka je strašně jednoduchá? Jaká varianta je nejlepší? Ať chcete nebo ne jenom ta, která je možná. Ve všech odstínech významu. Na to se přece nikoho nemusíte ptát a netuším, co by Vám to vyjasnilo směrem k článku. Bude-li možná trojkoalice, bude to nejlepší z možných řešení. Bude-li možná menšinová dvojkoalice s podporou třetího z opozice, bude to nejlepší z možných řešení. Jak jinak chcete na tak jednoduchou otázku odpovědět?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

2. 6. 2010 16:48
Paní Hano,

zatím to není ani dohoda o koalici. Jen deklarace politické vůle koalici utvořit. Samotná koalice ještě dohodnuta není.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka