Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

krtek1000

19. 7. 2009 17:54
mléko v ochodě

už nemá s mlékem přímo od kravy nic společného. maximálně tak tu barvu. já jsem před pár lety měl možnost kupovat čerstvé mléko od krávy a můžu vám řici, že se to s mlékem v obchodě absolutně nedá srovnávat. Nechal jsem odstát mléko do druhého dne a na hladině se utvořila smetana!!! to s kupovaným mlékem nikdy nedosáhnete. jinými slovy jestliže zpracovatelé mléka z něho odtsraní smetanu tak je z toho bílá voda kterou prodávat za 16 nebo za 7,5 je v podstatě krádež.

0 0
možnosti
N

Novotnak

15. 7. 2009 21:25
Posledně jsem si koupil

mléko za 16 a bylo české, čerstvé a výborné, za 7,50 by mě ani nemohlo chutnat. Si vemte jen že kráva stojí několik desítek tisíc, teď krmení atd. jak píšete za 7,50 bych si myslel, že je to vyrobeno synteticky.R^

0 0
možnosti
RP

radim36

15. 7. 2009 2:21
to je jednoduché.

To mléko by normálně stálo 13 - 15 Kč. jenže lidi ho nekupují, supermarket ho má ve skladu nadbytek a tak se rozhodl mléko zlevnit, aby přilíkal lidi a ti nakoupili jiné zboží , které nezlevnili.

0 0
možnosti
KA

krabi

14. 7. 2009 20:20
tržní cena

to že se "všude válely krabice mléka za 7,50 kč" je jen známkou toho, ža ani za tyhle peníze to není pro zákazníka atraktivní.

Poradím vám, i když je to jinak slabikář ekonomiky. Až zkrachuje potřebný počet zemědělců, kteří vyrábějí nepotřebné mléko, tak se cena dostane na tzv. tržní, neboli bude odrážet společensky nutné náklady.  Tím kdo dává informaci kolik má stát mléku a kdo a kolik má produkovat je objektivní soudce - svobodný trh, lidé se svými peněženkami.

Protože bohužel v zemědělství díky socialistům v EU a dotacím svobodný trh neexistuje trpí všichni - výrobci, obchodníci i spotřebitelé. Pokud to chcete zuměnit, protestujte v Bruselu proti dotacím a ničení svobodného trhu různými mocenskými klikami, které se chtějí přiživovat na dotačním systému.

0 0
možnosti
M

mikesh1

14. 7. 2009 20:50
Re: tržní cena

V supermarketech se vsude vali spousta zbozi, to jeste ale neznamena ze ho nikdo nekupuje, jen to, ze ho ma obchod dostatek :-)

0 0
možnosti
MH

jedovinka

14. 7. 2009 17:43
mléko přímo od čepu

A co Vám, autore brání? Farem nabízejících své produkty, včetně mléka je víc než dost. Podívejte se na stránky státní veterinární správy - tam naleznete ty s povoleným prodejem, poptejte se po okolních vesnicích - tam najdete ty ostatní.

Osobně prodávám litr za 12 Kč, neošetřené, přímo z nádoje. Ale na Vaši cenu ráda přistoupím. Tučnost mám nad šesti procenty, mlíko okamžitě chladím a sladké bez "ocásku" v chuti vydrží v pohodě dva dny. Pak kysne.

Kravule je pod veterinárním dozorem, prochází všemi zdravotními kontrolami, jak je u dojnic předepsáno.

Nakonec, mými faremní produkty se živí celá rodina a nebudu hazardovat se zdravím nejbližších. Potencionální zákazník dosane to samé, co jde na náš stůl......

Nazývat chladící emulzi pro brusky a vrtáky mlékem je drzost a nabízet to k lidské výživě hnus.

0 0
možnosti
W

Wokobere

14. 7. 2009 17:47
Re: mléko přímo od čepu

To je slovo do pranice :-)VVR^R^

0 0
možnosti
KF

k.fuksa

14. 7. 2009 17:42
Zemedelci

strasi vybijenim stad a nasledne pozaduji zavedeni kvot na mleko. Kvoty na mleko = nasledne vybijeni stad. Co tedy?

0 0
možnosti
MH

jedovinka

14. 7. 2009 17:53
Re: Zemedelci

Fór je v tom, že porazit na jatkách hovězí je maličkost. Jenže obnova stáda dojnic je záležitost několika let. Krávy pohlavně dospívají až po roce života, inseminují se kolem patnáctého, šestnáctého měsíce, ale moudrý sedlák počká do dvou let, aby kravule měla vyvinuté i tělo (holka taky ve dvanácti, třinácti může otěhotnět, ale její fyzický a ani (o tom se u skotu neuvažuje) psychický vývoj ještě není ukončen). Přidejte k tomu devět a půl měsíce březosti, minimálně dva týdny nezralého mléka, které patří jen a pouze teleti a jste na dvou a půl, ale spíš třech letech od narození jalovičky k prvnímu hrnku mlíka do kafe.

Pak se nechá jalovice koupit. Stejně tak i připuštěná prvotelka. Ale ceny za zvíře tomu odpovídají.

A pak se nechá vše dovézt. Napřed za levno, pak ceny poposkočí, co by ne, když zmizla konkurence............

0 0
možnosti
VH

Stará kára

14. 7. 2009 17:25
Co se stane, když bude nadbytek aut.

Nejdřív se vymyslí šrotovné, pak podpora automobilkám - ale nakonec některé budou muset padnout.  Jestli je mléka nadbytek, je holt nadbytek krav (těch čtyřnohých).

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

14. 7. 2009 17:16
Mleko?

Za 7,50,-/litr urcite nekoupite mleko, autore...

0 0
možnosti
FP

forhend

14. 7. 2009 17:07
Jenomže toto není mléko...

Mléko jsem pil naposledy, tak před 15-17 lety. Toto je bílý hnus!

0 0
možnosti
W

Wokobere

14. 7. 2009 17:02
Dotace

Dotace jsou v tom, co jiného. Zemědělci hrozí blokováním dálnic. Výrobci dojicích a krmících strojů potřebují odbyt. Pěstitelé pícnin potřebují odbyt. Výrobci strojů pro pěstitele pícnin potřebují odbyt.

Ti všichni by přišli o práci, kdyby každý kupoval za reálnou cenu jen tolik, kolik skutečně potřebuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1549x
Jsme marketér. Propaguji produkty a tím přispívám k růstu ekonomiky. A o to jde, nebo ne?

Seznam rubrik