Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

...no...jako profesionální rada dobrý, ale pro nás amatéry....celkem o ničem, rozměry čehokoliv nás nezajímají a co asi prošvihneme, když svoje kola cca do 20000 Kč dáme do servisu na jaře nebo odservisujeme sami...to pravím s plným vědomím, že už mám něco amatérsky projeto... a pokud byste měl dojem, že třeba toto bez odborné prohlídky nejde... http://sisa.blog.idnes.cz/c/212590/Z-Uzgorodu-do-Kolocavy-ke-hrobu-Nikoly-Suhaje-s-prstem-na-spousti.html  tak pravím ze mnohaleté zkušenosti že jde.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za vaši reakci. Samozřejmě kolo sami můžete odservisovat, stejně jako ho dát do servisu na jaře. Jen ze své zkušenosti vím, že je lepší kolo servisovat hned po konci podzimní sezony, aby nestálo zašpiněné několik měsíců v garáži (či sklepě). Jinak samotná starost o kolo je alchymií, kterou si musí každý vyzkoušet a já věřím, jak už zaznělo v titulku, že my Češi máme šikovné ruce a jsme schopni opravovat si kola sami. Jen se to občas u nových kol nelíbí prodejcům při případných reklamacích.

0 0
možnosti
RH

Prosím opravte si "šířku" na "průměr" Na válci širokém přes 70 cm bych fakt jezdit nechtěl :-)

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za postřeh, již jsem to upravil.

0 0
možnosti
PM

Jen takový postřeh. Jako školitel by jste si neměl plést pojmy a ještě k tomu u prezentace. Šíře ráfku 29" není ani u aut. U ráfků na kole se pohybuje kolem 17 - 20mm. Ovšem průměr je oněch 29" (ještě zmíněných 26", 27,5").

1 0
možnosti
JD

no, on ten průměr není 29", ale 28"

0 0
možnosti

Nesouhlasím s Vámi co se ceny kola týče. Čím lepší kolo, tím více high tech a tím lepší údržbu potřebují. Ideální je podle mě, pro rekreační jezdce, tak kolem 15 000 Kč. Nenáročné na údržbu, relativně kvalitní součásti, na svezení stačí.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za vaši reakci. Pokud jde o cenu kola pro rekreační jezdce, vůbec s vámi nepolemizuji. Naopak si myslím, že cena kola kolem 15 tisíc korun je úplně v pořádku. Jak moc bude kolo náročné na údržbu záleží spíš na jeho opotřebení a způsobu užívání. Jinak rovnice "čím lepší kolo, tím více high tech a tím lepší údrbu potřebuje" není úplně přesná. Jak už jsem psal výše, servis kol je alchymie, některé potřebuje to, jiné ono. A ne vždy cena odráží nutně kvalitu, to je jasné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1066x
Pracuji jako interní školitel pro síť prodejen Intersport a jsem odborníkem na sportovní vybavení a výživu. Vystudoval jsem FTVS na UK v Praze, působil jako kondiční fitness trenér a nutriční poradce. Jako aktivní sportovec se účastním závodů Českého poháru, mistrovství republiky a Ironmana v triatlonu. Jsem pravidelným účastníkem Jizerské 50 a cyklistických MTB závodů a maratonů. Společně s dalšími kolegy jsem zapsán v knize českých rekordů v nepřetržité spinning jizdě. Vydrželi jsme jet 5 dní.

Seznam rubrik