Zeman sní o Peroutkovi a laureát Peroutkovy ceny ho zve kremlofilem

Jak jistě všichni víme, druhá světová také neskončila minutu po podepsání kapitulace Německem. Tak by měla média pochopit, že nějaký ten výstřel ještě občas uslyšíme. Ale díkybohu za to. Jinak Nobelovu cenu míru bych dal klidně třeba českému prezidentu Zemanovi.

Kdysi se prezident Zeman nabízel, že by se stal prostředníkem při urovnávání ukrajinské krize a občanské války na Donbase. A když se loni vyslovil pro vyslání českých vojáků na Golanské výšiny, věnoval jsem této dobré myšlence souhlasný blog.

A dnes se dá říci, že spolu se Sobotkou má Zeman velkou zásluhu na tom, že ta euroláska k ukrajinskému prezidentu Porošenkovi a jeho "protiteroristické" operaci proti vlastnímu obyvatelstvu nebyla zase tak moc slepá.

Nebýt takovýchhle pochybovačů o správnosti postoje EU a NATO k ukrajinské krizi, tak by se klidně situace mohla vyvíjet mnohem tragičtěji a krvavěji!

Když si představím, že by třeba o krocích EU rozhodovali Poláci, tak už tady máme třetí světovou....

O Majdanistech ze Staromáku se ani nemá cenu moc zmiňovat. To je jedno a to samé. Dokola budou omílat "Putin, Hitler, musíme válčit, musíme humanitárně bombardovat, hrr na Moskvu..."

Prezident Zeman média zrovna moc nemiluje. Novináři tedy logicky moc nemilují Zemana.

Jinak by těžko docházelo k extrémům, kdy nejdříve je vyčítáno Zemanovi eurofilství, které předvedl bleskurychlým vyvěšením eurovlajky na Hradě.

Minulý týden Zeman prohlásil, že by dal kdoví co, kdyby se mezi dnešními pseudonovináři objevil nějaký nový Ferdinand Peroutka.

A protiruský novinář Marjanovič, laureát novinářské ceny Ferdinanda Peroutky, sepíše protiprezidentský pamflet, kde nazve Zemana kremlofilem...

Začínám pomalu Zemanovu averzi vůči novinářům chápat.

On by si přál nového Ferdinanda Peroutku. A ne laureáty podezřelých novinářských cen, kterým ten pravý Peroutka propůjčuje akorát nechtěně své jméno. Bohužel.

Ale to je naštěstí jen takové české mediální kočkování.

Horší je, když média každým článkem a především Česká televize každou reportáží nebo jen zmínkou o Ukrajině dávají verbálně i nonverbálně najevo, jak by si přály, aby příměří nefungovalo.

A to mě štve na dnešní době asi nejvíce.

Neschopnost přiznat svoji chybu.

Natož ze svého dosavadního počínání vyvodit osobní závěry. 

To platí i pro politiky i pro laureáty ceny Ferdinanda Peroutky.... 

Autor: Petr Fojtík | sobota 6.9.2014 15:31 | karma článku: 34,43 | přečteno: 1276x