Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Západ by se  humanitární pomoci obávat nemusel, jen by to chtělo každý náklaďák pořádně profilcovat. Neboť - důvěřovat, ale prověřovat, jak nám radívali soudruzi.

A někdo by musel dohlížet na to, komu se pomoc poskytuje - zda opravdu jen civilistům.

Bratrskou humanitární pomoc z r. 68 si bohužel pamatujeme.

2 4
možnosti
MN

to je velice usmevne ... vy hovorite podobne jako ta moderatorka z CT1 Moskva posila humanitarni konvoj, Zapad ji neveri. To je vazne neresitelny problem, podobny jako nedavno, kdyz dostali zahranicni novinari moznost odletet pristavenym letadlem pohovorit si s Ukrajinskymi uprchliky ze vsech zahranicnich agentur prisli jen dva reporteri, nacez reporter Reuters si to na posledni chvili rozmyslel a z letiste odesel!;-D Pokud to trochu sledujete, tak vite, ze Rusko dava po celou dobu nabidky na kontroly pohranici, ktere vyuzili clenove OBSE, ale tato moznost byla dana i politikum z EU - neprojevili zajem, a pokud jde o tuto humanitarni misi, tak Rusko samo reklo ze nemaji nic proti tomu aby byl naklad prekontrolovan - coz take Ukrajinskou stranou bude. Jen mam obavu, ze Kyjev chce naklad prekladat, takze nez se to vse prelozi tak budou ti lide mrtvi a nebo pojedou ukrajinske vozy uplne jinam nezli k tem, kteri tu pomoc potrebuji! Ale treba maji dobre srdce i kdyz podle diplomata Ukrajiny v OSN tam udajne zadna humanitarni krize neni a vse si vyresi sami jak sdelil na zasedani.

3 0
možnosti
PB

...... Západ by se nemusel ničeho obávat pokud by humanitární pomoc zorganizoval sám a samozřejmě pokud by Ukrajina jevila vůbec nějaký zájem postarat se  o   s  v  é    !!!   vlastní občany sama .... pražit do města těžkou technikou zvládají na výbornou, se divím že nezvládají takovou elementární věc jako je všemožná podpora civilistů v regionu o který tak usilovně bojují, na který si činí nárok a který chějí v budoucnu jako jednotná Ukrajina využívat a obhospodařovat !?    ..... za téma R^

5 0
možnosti
JV

J92a71n 12V65l94č36e92k

12. 8. 2014 12:09

Ruská humanitární pomoc - to zní moc krásně.

Ruský traktor který pokojně oral v blízkosti ukrajinské hranice byl zákeřně napaden čtyřmi ukrajinskými tanky. Traktor palbu opětoval, a po zničení nepřítele odletěl na svoji základnu.

1 4
možnosti
MD

Viceucelovy stroj, minimum materialu, minimum nakladu, maximalni vyuziti. Sen kazdeho konstruktera, zla mura americkych zbrojaru.

1 0
možnosti
Foto

dnes je to také protiváha a ironie???

5 0
možnosti

..u autora člověk nikdy neví...

2 0
možnosti
MP

Čím to je, že ten zlý a krutý Putin má světový rekord v oblíbenosti, která se stále zvyšuje a zvyšuje??

3 3
možnosti
MM

Jo jo, ruská duše je široká, čtěte Dostojevského, Čechova, Gogola...

2 0
možnosti
AM

Ano, počínání západních politiků v souvislosti s ruskou humanitární pomocí je víc než trapné  --- vždyť Rusko má na hranicích vojsko, mohlo by celou Ukrajinu převálcovat během jednoho týdne...........

-------------------------------------

P:S: Chybička v blogu - ukrajinského prezidenta nevolí politici nebo představitelé státní moci, jak píše pan Fojtík, ukrajinský prezident je volen přímou volbou.

5 1
možnosti
Foto

Tak s tou volbou presidenta má pravdu pan Fojtík, protože ten má pravdu vždy. Podle jeho názoru na Ukrajině volí presidenta parlament (nebo vrátní), a tak on to vidí. A jak to vidí, tak to je. A basta. A tak je to u něho se vším, nakonec to sám jednou napsal, že vyjadřuje svůj pohled. Vidí-li, že sníh je černý, tak černý je a nikdo mu to nevymluví.

0 2
možnosti
MR

Jak bylo složité sjednocení Německa a přístup Ruska, zde Německo muselo platit miliardy a podepsat balíky dohod s Ruskem ... .

Ještě že k tomu došlo, dnes s přístupem Ruska ... .

Navíc zde byl velký odpor Francie, Itálie a Anglie. Kdo má dnes vůdčí slovo v EU ... .

USA jednak mají v Rusku aktivní investice a jednak vlastní problémy jinak jednali na Blízkém východě a Africe.

Je jasné že obyvatelstvo uvítá jakoukoliv pomoc jen když přinese zmírnění utrpení. Zde se to spíše zvrhává do ideologických bodů. 

Zde se hraje na nízké city obyvatel a jakmile se na ně hraje pro svět to většinou je katastrofa. 

Je trapní od nás nadávat na západ a přitom si neumíme vychovat své politiky, dostat z područí totalitního myšlení a vytvořit protiváho, spojit se s okolními státy a vytvořit vnitřní opozici v EU.

Nejhorší pro společnost je když upadne do této roviny ... .

2 0
možnosti
MD

Souhlasil bych, ale to 'nadavat' ted trochu smeruje na autora clanku, ktery spise aktivni kritikou bojuje proti hlouposti a kratkozrakosti unijni a americke politiky, i kdyz to nekomu vyzni spise jako oslava 'vychodu'.

1 1
možnosti
MD

Snad bychom si meli pomalu zvykat nepouzivat v techto pripadech vyraz 'zapad'. Je prece jen symbol jistych hodnot. Ze jim ted prave Hussein Obama a jeho squadra dava podstatne 'na frak', neznamena, ze bychom se od tech puvodnich meli odvracet.

2 2
možnosti
Foto

Ovšem musíme též sledovat, zda se těchto původních hodnot drží též Putin a Kreml. Což jest v podstatě tématem blogu.

A k zamyšlení, jak tyto hodnoty ctíme u nás.

0 0
možnosti
JM

Západ se bojí, protože ví, jak jeho humanitární pomoc například palestincům vypadá a co obsahuje. Proto si myslí, že z Ruska půjde o ty samé humanitární flinty a rachejtle.;-)

9 3
možnosti
Foto

Až vám nějaký mírumilovný Palestinec začne kudlat krk, možná, že změníte názor.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x