Za co vlastně ukrajinští vládní vojáci bojují? A za co umírají?

V Luhansku tragicky zemřelo skoro 50 ukrajinských výsadkářů. Chlapů, které jejich vláda poslala zabíjet své spoluobčany. Další, úplně zbytečná smrt lidí, kteří byli zneužiti svými "zvolenými" kyjevskými politiky. Již třetí hromadný masakr, který nikdy nikdo neobjasní. V Evropě tohoto tisíciletí zatím nevídaný jev. Státní mocí vyvolaná občanská válka.

Co si asi ti ukrajinští výsadkáři před vlastní smrtí mysleli?

Jaké bylo jejich odhodlání se v rámci rotace zúčastnit bratrovražedného běsnění na jihovýchodní Ukrajině?

Co to bylo za účinnou propagandu, kvůli které šli na tak hrůznou smrt?

To opravdu věřili kyjevské podvodně zvolené vládě, že jdou zabíjet své spoluobčany kvůli vlasti? A ne jen pro zájmy Porošenka, Achmetova, Kolomojského a jimi dosazených kyjevských poskoků? Umírat pro osobní a mocenské zájmy samozvanců?

Děkuji, to bych tedy nechtěl.

Oni těm vojákům a dobrovolníkům nacpali do hlav, že musí zabíjet kvůli svobodě a demokracii. Nařídili jim vraždit a hrdinně umírat.

Nelze nevpomenout, jakým způsobem dnešní kyjevská vláda vznikla. Nelze zapomenout na arogantní porušení podepsané smlouvy s bývalým prezidentem Janukovyčem. Na podezřelé praktiky při "hlasování" o nové vládě. Na ozbrojence v ukrajinském parlamentu, dohlížející na svobodné projevení vůle. O odebrání hlasovacích karet komunistických poslanců a následném "dvojitém" hlasování ani nemluvě...

Nelze nevzpomenout na bezohlednost současného ukrajinského vládnoucího aparátu.

Na jejich šílenou touhu ovládnout a podmanit si ty otroky z Achmetovových dolů a hutí. Donutit je znovu sklonit hlavy a dřít pro blaho oligarchů, zlodějů plynu a pár desítek kyjevských vykuků.

Možná i na toto všechno mysleli ti výsadkáři z iljušinu, který byl dnes neznámými střelci zasažen raketou. 

Je mi všech těch mrtvých na Ukrajině líto. Jejich rodičů, žen i dětí.

Nejhorší je zbytečná smrt. Zneužitá chorobnou touhou po moci.

Snad si to jednou budoucí generace uvědomí. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fojtík | sobota 14.6.2014 15:21 | karma článku: 45,98 | přečteno: 10555x